Tänkte börja allt med det känsliga ämnet mens!

Att det ska hyschas om är praktiskt talet mer galet än att prata om det. Vad är felet? Mens är naturligt och alla tjejer får det 1 gång i månad ungefär. Det finns ca 3 miljarder kvinnor i hela världen som har mens. Varför skämmas? Kan ni förstå hur många personer det är! För er som varit på t.ex Ullevi Stadion där inne ryms det ca 75 000 personer & då tycker man det är mäktigt.. Tänk då 3 miljarder.

Vad skulle det egentligen göra om man råkar blöda igenom i skolan? Det blir blod vid rumpan som syns, kanske blir blodig när man satt sig på en stol. Det gör absolut ingenting. Men jag vet att det är svårt att tänka sig in i det, man är rädd att bli ihågkommen som menstjejen i skolan, bli kallad vissa saker eller bli utstött. Det roliga är att tjejer är så rädda för att blöda igenom, ingen vågar gå i skolan med t.ex lite blod syns i rumpan men det är ju bara vi som kan ändra på det. Det är faktiskt så, killarna kommer lägga ner bara vi visar oss starka och att vi inte skäms över något.

Vad skulle hända om ni skrapar upp knät och börjar blöda, b.la igenom byxorna? Då är det inte blodet som är skämmigt utan att ni ramlat. Att mensa igenom byxorna och att blöda från ett sår igenom byxorna är precis samma sak bara att vi tycker olika grejer i dom händelserna är pinsamma men är dom verkligen det?

Iallafall, det måste bli ändring. Mens är inget att skämmas för. Kan ni förresten tänka er att vi blöder knappt 1 dl per omgång.. Ingenting ju, känns som en liter minst ju!

Det här med att första gången märka av blod i byxorna, sedan behöva gå till mamma och säga " Mamma, Jag har fått mens..". Det jobbiga och fruktansvärda pinsamhet att behöva säga den mening har många tjejer råkat utför. Även fast det är en sån naturlig sak så ska tjejer behöva skämmas över det, synd... Det är ju inte alls pinsamt. Det rinner ju lite blod mellan benen varje månad, vad är grejen.

En annan pinsam grej är ju att behöva gå till en butik, ta en korg, behöva gå tills hygienhyllan där det finns tamponger och bindor mm, sedan att behöva gå med dom j*kla tampongerna i korgen så alla ser att man har mens och sedan komma till kassan där det kanske sitter en vuxen man eller ung kille som ska se att jag köper tamponger för att jag har mens. Det hör jag ofta och har själv varit med om den känslan. Jobbig som tusan är den.

Det där med att kanske ha skilda föräldrar o behöva säga till pappa att idag måste vi köpa bindor för om några dagar för jag mens. Sjukt pinsamt? nej egentligen inte men vi människor gör det till en tabugrej som egentligen är helt naturlig!

Mina tips till dig

1: Säg till dig själv " Det är inte pinsamt, helt naturlig" kanske också "Som blod som kommer från sår! "Säger du det tillräckligt mycket kommer du tycka det sen. Det kommer sitta i ditt huvud att så är det eftersom du sagt det så pass många gånger

2: Prata med dina vänner mer om mens! Fråga om dom fått den och när t.ex. vilja tampongmärken dom använder. Förklara det som står ovan. Det är dom som ska skämmas och tycka det är jobbigt för att dom inte vågar men du gör det. Så var inte rädd för att dom kommer tycka du är konstigt!


Hoppas det hjälpte just du, du som nyss läste det här, ja du! Vi ses snart <3

Har ni varit med om en jobbig händelse som denna ? kommentera snälla!

Vad vill du har hjälp med? Hur känner du dig just nu? Har något jobbigt hänt nyligen? Du får gärna kommentera eller maila om det känns bättre! tjejkraft2.0@gmail.com


Likes

Comments

​Bloggen är på g.

Jag skulle gärna vilja veta vad ni vill ha t.ex hjälp med eller vad ni vill att jag ska prata om?! Ni får jätte gärna kommentera det nedan eller maila tjejkraft2.0@gmail.com 

Hoppas ni sprider bloggen vidare och hjälper mig att hjälpa tjejer som kanske t.ex har det svårt!

// Tjejkraft

Likes

Comments