Har börjat läsa Half wild vilket är fortsättningen till Half bad av Sally Green. Den är väldigt bra hittills. Jag hamnade i en liten lästorka näsr jag läste The girl with all the gifts så jag har bestämt mig för att byta bok och fortsätta med den någon annan gång och det har gått bra hittills så jag tror det var ett bra beslut.

Medans jag inte har läst någon skönlitteratur så har jag läst en del poesi av Karin Boye för att ändå hålla igång med läsandet, eftersom att det är viktigt för mig.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har börjat skriva och planera en bok. skriver den på engelska för att om det blir en färdig bok och jag vill testa publicera den så kan jag nå ut till fler förlag.


Alice was a regular human. She was not happy about it. Wizards and witches was superior in this world, she was treated like pure dirt and she felt it. Living in a world where magic existed but she could not use it was frustrating she thought as she smoked her cigarette. The nicotine made her a bit dizzy as she walked but she liked the feeling. Smoking calmed her nerves a bit when she was outside, you never knew when you would meet a nasty magician who would mess with you. The magicians council had decided against violence towards non-magical humans but they did little to nothing about it once it occurred.Likes

Comments

Idealen är skeva

Hur ska man leva

utan att treva

efter något som inte upp till går att leva


Slopa idealen

stäng av tv kanalen

som visar den skeva skandalen


Du är bra som du är

förtjänar att hålla dig själv kär

Likes

Comments

Jag har läst rätt länge men jag har några klara favorit böcker genom tiderna så jag tänkte rekommendera dom i det här inlägget för jag tycker dom förtjänar att bli lästa av många ( Vilket dom antagligen redan är men ändå)

Min absoluta favorit bok är Alice adventures in wonderland vilken man nog kan räkna som en klassiker. Jag tycker att den är underbar att läsa för att den är så fantasifull. Man kan verkligen drömma sig bort en stund. Och illustrationerna i böckerna är väldigt fint ritade. Den är gammal men jag tycker att den fortfarande hänger med.

En annan av mina favorit böcker är The night circus som jag läste för något år sedan. Den har verkligen det magiska jag gillar i sig och jag gillar även böcker om carnivaler och cirkusar så den var perfekt för mig. Det var även romans i boken vilket jag har en tendens att inte tycka om men dem lät inte romansen ta över hela boken som händer i vissa fall.

Min favorit diktbok hittills är Och natten viskade Annabel lee den har lite modernare dikter i sig. De är inte så svåra att tolka och förstå sig på men dom är ändå fina och välskrivna.. Jag skulle verkligen rekommendera den som första bok om man vill börja läsa dikter.

Den sista boken jag vill nämna är The ocean at the end of the lane just för att den är så originell.


Likes

Comments

Vårblommor

Vårblommorna vajar i vinden

våren är här

de tittar upp när snön inte är där

ingen sikt av snö

nej, den försvann i tö

Men vårblommorna kommer en gång dö

och jag vet inte om jag

klarar mera snö


Stället där tiden står still

välkommen

till stället där tiden står still

där väggarna är vita

utan tavlor på

men så fort du lämnar

börjar tiden gå

Likes

Comments

I går var jag på Akademibokhandeln och Science fiction bokhandeln och kollade efter nya böcker och jag hittade vad jag sökte även om jag inte hade några särskilda böcker som jag letade efter. Annars tycker jag det är mysigt att bara vara i bokhandlar. Jag tror det är på grund av den speciella lukten alla bokhandlar har. Den får mig att känna mig som hemma bland alla böcker.

Jag köpte:

The girl with all the gifts som jag har velat läsa länge. Jag såg trailern innan jag visste att det fanns en bok. och när jag såg trailern blev jag väldigt intresserad. Den har jag redan börjat läsa.

Half wild som är fortsättningen till Half bad. Jag blev väldigt glad när jag hittade den för att jag tyckte de första var väldigt bra.

Shadow of a dark queen som jag bara plockade från bokhyllan och kände att jag blev väldigt intresserad direkt för det verkade som en bok som skulle passa mig väldigt bra.

Senare på kvällen när jag kom hem köpte jag även en bok med samlade dikter av Karin Boye på plattan. Min pojkvän trodde att jag skulle gilla hennes dikter så jag blev väldigt nyfiken.

Likes

Comments

Half Bad är den första delen i en bok serie som handlar om protagonisten Nathan Byrn som är en havt vit och halvt svart häxa i en värld där vita häxor anses vara goda. Detta skapar mycket problem för Nathan som har problem med att hitta sin sanna identitet. Är han en vit eller svart häxa?

Den här boken har blivit en utav mina favorit böcker för att den är intressant skriven. Den börjar med att den är skriven i du form så det ska kännas som att du själv upplever det som händer Nathan. Den har också rätt häftiga detaljer som att häxornas ögon ser annorlunda ut från vanliga människors men bara få kan se ögonens sanna utseende.

Den var spännande från början till slutet. Man kastades in i berättelsen i början för att sedan få en förklaring till vad som hade hänt och vad som ledde upp till att Nathan hade hamnat i den situationen som man startar boken i.

Jag ser fram emot att läsa dom andra böckerna i serien.Likes

Comments