Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Hejhej, här är fem tips på hur man kan lindra mensvärken!

1. Många säger att man ska vila och göra så lite som möjligt då man har mens, det stämmer inte. Att vara aktiv och röra på sig hjälper faktiskt mot mensvärken, så ett tips är att träna 😄

2. Att lägga någonting varmt på magen eller där man har ont brukar fungera. Man kan använda en värmedyna eller så kan man fylla en pet-flaska med varmt vatten och rulla mot kroppen, det finns många olika sätt.

3. Det finns värktabletter, tex Ipren och Alvedon som hjälper de flesta med mensvärken. Om inte dem funkar kan man gå till Apoteket och fråga efter tabletter mot mensvärk, man kan även prata med skolsköterskan.

4. En varm dusch (det funkar!!)

5. Varmt te brukar funka, tipsar grönt te 😊

Kram 😘

Likes

Comments

  1. Mensen behöver inte alltid vara regelbunden, oroa dig inte om den skulle vara försenad nån vecka.
  2. Håll dig ren! Hygienen är extra viktig då du har mens :)
  3. Man kan bli gravid då man har mens!
  4. Man kan få mens mellan 9-17 år, om inte din mens har kommit vid 17-års ålder bör du gå till en läkare.
  5. Ibland kan man få något som kallas för mensvärk, det är inte någonting farligt!
  6. Vi använder mensskydd för att undvika att få blod i brallorna.
  7. Man bör byta tampong efter max 8 timmar.
  8. Strax innan mensen kommer eller under tiden då man har mens kan humöret variera ovanligt mycket, det kallas för humörsvängningar. 💓 Ena sekunden vill man gråta och den andra sekunden är man hur glad som helst.

Bonusfakta: Visste ni att i genomsnitt använder kvinnor ca 11.000 tamponger under en livstid! Kram 😘

Likes

Comments

Hejhej.

På mitt Ask konto får jag jätte många frågor som handlar om vikten. Oftast är det tjejer som undrar ifall dem är underviktiga, överviktiga eller normalviktiga. Och jag hatar verkligen sådana frågor.. Jag får även många frågor angående tjejer som skär sig själv pga dem har bråkat med sin kille, att dem inte gillar sig själva osv, och det gör mig verkligen jätte ledsen. Man ska absolut inte göra illa sig själv, man ska inte skära sig. 😓💗 Du är fin som du är och du ska inte bry dig ifall någon säger nåt annat, du är bra på ditt sätt. Låt ingen trycka ner dig eller behandla dig dåligt, stå upp för dig själv och om nåt händer bör du prata med en vuxen eller en kompis. Det spelar ingen roll ifall man är överviktig, normalviktig eller underviktig. Det spelar ingen roll hur man ser ut, vilken färg man har på håret eller vilka kläder man har på sig, man ska inte behöva bli mobbad.

Tro aldrig att du inte är betydelsefull för någon, jag är säker på att ifall någonting dåligt skulle hända just dig så skulle ett hjärta krossas.

Jag är säker på att de flesta någon gång haft negativa tankar om sig själv, det har jag också haft. Vi jämför ofta oss själva med hur andra ser ut, hur andra klär sig osv. Men under tiden som du tänker på det kanske någon annan beundrar ditt leende eller dina ögon till exempel. Du är fin på ditt egna sätt. Och istället för att drömma om den snygga prylen som en annan person har, tänk istället: Den där kan jag också få, jag måste bara kämpa för den. 💗 Då har du ett mål.

Det är synd att vi måste jämföra oss med andra, tillslut ser vi inte längre det vackra hos oss själva. Vi är för upptagna med att försöka vara en kopia av någon annan. Glöm aldrig att du är värdefull, du är bra och fin precis som du är, låt ingen behandla dig dålig och var stolt över dig själv.

Kram 💗😘

Likes

Comments