Det där jävla kostschemat

Kostschema? Ja det är då jag inte gjord för. Och i vilket syfte ger jag mig in i det för?

- Att ha haft en ätstörning, ja det har självklart satt sina spår. Både positivt och negativt. Det positivta är att jag aldrig någonsin kommer få för mig att utsätta min kropp för svält igen och jag accepterar hur jag ser ut. Det negativa är då att jag kanske inte har en jätte "bra" relation till mat, godis osv och med det menar jag att jag har svårt att hitta en balans. Jag kan utan att överdriva trycka i mig en hel chokladkaka på ca 10 minutersen ligger man där i soffan och ställer sig frågan hur fan man tänkte där? smakade det bra ? - Inte den blekaste faktiskt. Och varje gång, säger jag till mig själv: EMMA NU SKA CHOKLADEN RÄCKA I ALLA FALL tills filmen är slut, och försöka att njuta. Men nej jag fallerar varje gång.. slutar likadant varje gång, illamående och ångest. Detta är nog det största problemet.

Jag gick upp 23kg under min graviditet, jag har 7kg kvar tills min startvikt. Och för mig är det absolut ingen brådska att "gå ner" dem. Och om jag ens kommer gå ner dem det vet jag inte. Utan prio för mig är att kunna hitta en balans i min kost. Det är jävligt svårt. Det gäller att ha disciplin.

Och snart är det jul och det är självklart att jag kommer äta som en häst, för den som kör kostschema under jul är ju inte frisk. Och jag tänker inte använda mig av ordet UNNA... usch vad jag avskyr det ordet ordagrant. Jag är mänsklig..

Gillar

Kommentarer