Header

ja, då var det ”min” dag. min födelsedag, tillsammans med många andra. vet inte varför men känns ganska skönt att ha en dubbelsiffra som min ålder numera. det kanske är tvångstankarna som talar. jag är också taggad på att kunna sjunga taylor swifts låt 22 i ett helt jävla år utan att det känns fel, bara för att jag kan.

idag pluggade jag med frida och sofie tills klockan blev fyra, och efter det drog vi hem till mig innan det blev avfärd till stan där vi gick på bio. three billboards outside ebbing, missouri. fy fan vad bra film. helt kär. och nu har jag fastnat på toa, för att jag vill skriva det här inlägget innan mitt huvud blir tomt.

mitt liv upp tills nu har varit... ganska galet. hänt mycket bra och mycket dåligt, precis som för alla andra. just idag känner jag inte för att tänka på det som varit, utan jag väljer att blicka framåt. jag har mycket att se fram emot - helgen består av lite mer firande av mitt kaotiska liv, en ny delkurs är på ingång, jag ska få hem neville, jag ska på konsert, och en jävla massa mer.

just idag.... just idag, är jag lycklig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Vad är svårast för dig, se någon i ögonen när du berättar hur du mår, eller titta i någons ögon när de berättar hur de mår?

jag har aldrig haft problem med att lyssna på när folk pratar om hur de mår, och att titta dem i ögonen när de gör det är för mig uppenbart. att titta dem i ögonen för mig är att visa "jag lyssnar, jag bearbetar, jag känner" på något sätt. att se någon annan i ögonen när jag ska berätta hur jag mår, är bland det värsta som finns. jag brukar ta möjligheten att prata med folk över text eller telefonsamtal, men om det inte går så undviker jag ofta ögonkontakt. jag kan titta upp i taket som om jag tänker på hur jag ska formulera mig eller så fokuserar jag blicken på något jag gör med händerna. hatar att prata om hur jag mår om det inte är något ytligt, typ att jag är arg på en lärare eller ledsen för att mitt tvättmedel tog slut. så det svåraste är helt klart att ha ögonkontakt när jag berättar hur jag mår.


2. tänk tillbaka på senaste gången du var riktigt arg. varför var du arg? känner du fortfarande likadant?

jag var extremt arg runt jul. det var bara inget som gick som det skulle och varenda liten grej fick det att röka ur öronen på mig. vill inte gå in för djupt på varför. men ja, jag känner precis likadant gällande de grejerna, men inte lika... passionerat.


3. du är hos läkaren och han berättar att du har ungefär en månad kvar att leva. berättar du för någon/alla att du kommer dö? vad gör du med dina sista dagar? skulle du vara rädd?

de som skulle få veta är min absolut närmaste familj - dvs mamma, pappa, bror - och mina närmaste vänner. jag hade inte berättat för alla, för vad är det för poäng med det? de som jag vet kommer stötta mig och som jag behöver mest är de som skulle få veta, och de som betyder något för mig. sen skulle jag nog skriva ihop en bucketlist, dra med de personerna på någon typ av turné runt om i världen, och bara leva hela mitt liv på en kort tid. självklart skulle jag vara rädd, men samtidigt skulle jag nog mer tänka "det är nu det gäller".


4. du kan antingen ha kärlek eller tillit. vad väljer du? varför?

tillit. kärlek är mysigt och allt det där, men utan tillit skulle till och med kärlek vara en katastrof. vad är det för mening att ha kärlek om man inte kan lita på den andra personen?


5. skulle du hellre bli sårad av den du litar på mest eller den du älskar mest?

det här är en extremt svår fråga, men jag blir nog hellre sårad av den jag älskar mest. på något sätt känns det som att det är lättare att läka efter att bli sårad av den man älskar mest, än den man litar på mest. blir jag sårad av den man litar på allra mest vet jag inte om jag skulle kunna lita på någon igen. kärlek däremot känns som att man kan återhämta sig, även om det tar evigheter.


6. tänk tillbaka på den senaste personen du kände som dog. du har chansen att ge dem en timme till att leva, men du måste ge upp ett av dina egna år. skulle du göra det? varför eller varför inte?

jag vet på allvar inte. den senaste personen jag kände som dog var min farfar. han hade alzheimer och var inte sig själv när han dog. det är inte det att jag inte vill ge upp ett av mina egna år, för ett år är inte mycket om jag skulle få tillbringa en timme med min farfar. men samtidigt, hade det varit en positiv grej? hade det varit värt att få se honom en sista gång, även om han inte ens minns vad jag heter? jag vet faktiskt inte.


7. är du den typen av vän som du skulle vilja ha som vän?

jag tror det. som jag sa innan så tycker jag att jag är en bra lyssnare och jag tror jag kommer med ganska bra råd. jag är dock ganska osocial och har svårt för att "komma ihåg" att höra av mig till mina vänner. hade jag haft "mig" som vän hade jag nog trott att "jag" inte hade tyckt om mig.


8. när var senaste gången du ärligt sa till någon hur du kände oavsett hur svårt det var för dig att säga det? vem var det? vad sa du?

det var till min mamma någon gång nu i höst. jag minns inte ett exakt datum, men jag vet att det var någon gång efter september men innan jul, för jag hade då flyttat in i min nya lägenhet. jag hade ett relativt djupt samtal över telefon med henne där jag pratade om hur jag mådde, vad jag tänkte, hur mycket jag längtade hem... jag har väldigt svårt att prata om hur jag mår och vad jag tänker när det når ett djupare stadium, men jag kände verkligen att jag var tvungen att prata med någon, och min mamma är nog den som är skönast att prata med även om det kanske inte är den lättaste att öppna mig för hela tiden.


9. bortsett från kärlek till vänner och familj, när var senaste gången du sa till någon att du älskar dem? vem var de?

mitt ex, minns inte exakt när.


10. om det var ett ögonblick i den senaste månaden du kunde ändra, vad skulle du ändra och varför?

jag tror inte särskilt mycket på att ändra sitt förflutna. det är mycket som jag gärna hade sluppit, men jag hade aldrig tagit bort det ur mitt förflutna om jag fick möjligheten. om jag hade ändrat mitt förflutna, hade jag bott i karlstad nu? hade jag pluggat till lärare? vem vet. så nej, jag hade inte ändrat något från den senaste månaden, även om det är mycket som jag inte tycker om.


11. när var senaste gången du var snäll mot någon och förväntade dig ingenting tillbaka?

snäll hoppas jag att jag är hela tiden, men det jag får upp först i huvudet är under nyårsnatten. tänker inte gå in på vad, varför, eller vem jag var snäll mot då det inte är min grej att berätta.


12. vad skulle du välja, sann kärlek med där det enda resultatet är ett brustet hjärta, eller att aldrig ha älskat överhuvudtaget? varför?

I hold it true, whate'er befall;

I feel it when I sorrow most;

'Tis better to have loved and lost

Than never to have loved at all.


"In memoriam a.h.h".

alfred, lord tennyson


jag tror att man alltid kan läka ett brustet hjärta, men det kan ta oerhört lång tid. man kanske inte hinner läka innan man dör, men jag tror det är värt det.

Likes

Comments

jag väljer att inte prata om 2017. det kanske är något jag känner att jag vill snacka om längre fram, men just är det inget jag vill att hela världen ska veta. istället tänkte jag skriva lite om 2018.

jag har inte stora förhoppningar för det här året, men samtidigt är jag extremt taggad på att göra det här till ett av mina bästa år. min melankoli från 2017 hänger fortfarande kvar, men jag tvingar mig själv att se allt i ett positivt ljus. jag har en nollning i höst att se fram emot där jag får träffa nya människor. vi i familjen har bokat en resa till kreta för att fira att mina föräldrar blir/har blivit 50. hela sommaren kommer spenderas i karlstad med några små utflykter med frida. jag ska läsa skissteknik 2. jag ska komma igång med min löpning igen, som jag saknar. jag kommer ha en katt vid min sida (!!!). jag kommer fylla år och kan sjunga taylor swifts låt 22 under ett helt år utan att nån kan säga något.

så ja, jag kan nog fan ta och tvinga mig att se 2018 i ett positivt ljus.

Likes

Comments

ja, då satt man här igen. tar en paus i plugget och nallar några ostbågar samtidigt som jag skriver ner lite tankar. det här med blogg har försvunnit på sistone då det har varit så mycket som hänt. jag har inte riktigt helt bestämt mig hur jag ska göra med bloggen, men jag vill ändå hålla möjligheterna öppna. så ge mig en chans till.

frågan är om man ska använda bloggen mer som en dagbok eller om man bara ska visa vissa delar ur ens liv. både jag och mamma tycker att jag behöver få ut mina tankar på ett eller annat sätt, och skriva har alltid varit en stor del i mitt liv. så det här med att skriva passar ju, men är en blogg rätt format? jag får helt enkelt ta och fundera, så får vi se hur det blir med mitt kära rymdskepp på internet. jag kanske försvinner ett tag till eller så ser ni mig här oftare och oftare. i alla fall.

tänkte att jag lika väl kunde slänga ut en lista eller något när jag ändå är här, så ni får något mer att läsa än bara mina funderingar om hur jag ska göra med min blogg. så här får ni.


Vad skulle du aldrig

Äta? lakrits
Dricka? kaffe
Skoja om? barnamord
Hakroppen? mankini
Vilja uppleva? naturkatastrofer
Kunna arbeta med? sopor
Säga nej till? gratis resa, all-inclusive
Googla? nekrofili
Göra offentligt? gråta
Blogga om? någon annans hemligheter

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? ett doftljus
Under din säng? ett borttappat lypsyl
I din jackficka? ett par hörlurar
i ditt kylskåp? citron
Vid sidan av ditt handfat? min tandkräm, oral b 3d white luxe
Högst upp i din bokhylla? ett inramat kort på mig och min bror
Längst ner i din tvättkorg? den där röda grejen som jag inte kan tvätta med något annat men inte vill köra ensam
framför näsan på dig? glasögon hehe
I dina tankar? filosofiska funderingar

Likes

Comments

jag har sett en hel del listor sväva runt på massa bloggar den senaste tiden, och då jag inte riktigt har ork eller tid till att blogga tänkte jag att jag slänger upp en sån lista jag med.

Dagens mående: något trött men på bra humör

Dagens borde: PLUGG

Dagens frisyr: halva håret uppsatt med en scrunchie

Dagens smink: mascara

Dagens klädsel: svarta jeans och en grå tröja med ett transparent tyg över som är broderat

Dagens planer: tvätta, plugga, panta, handla

Dagens materiella vill ha: en skepparmössa

Dagens fundering: när fan ska jag få tillbaka min deposition?

Dagens beroende: champinjoner!

Dagens tråkigaste: plugg

Dagens längtan: att ha allting gjort och vara stolt över det jag gjort

Dagens superlängtan: hemresan som närmar sig

Dagens tidning: aftonbladet i telefonen

Dagens låt: yesterday med imagine dragons

Likes

Comments

idag var det meningen att jag skulle gå upp klockan sju, men när klockan ringde var mina ögon så tunga att de inte gick att öppna. blev istället en timme till av ofrivillig sömn innan jag lämnade sängen. och nu sitter jag här i min nya soffa som monterades ihop igår. tycker det blir så himla mysigt nu. det enda som saknas är mina tavlor och några hyllor. och jag verkligen älskar allt det som går i orange. fick två filtar av mamma som är supermjuka och fina, sen har jag en kudde i samma färg. såklart har jag lite dekor i höst- och halloweentema. ett pumpaljus, två pumpaljushållare, en pumpaljusslinga, samt en pumpaskål. och jag har även spridit ut lite plastlöv i lägenheten för extra höstkänsla. märks det att jag gillar höst och halloween? det vet jag inte faktiskt. (men för att vara ärlig längtar jag faktiskt lite till julen)

idag ska jag träffa annie efter en förmiddag av städ och plugg, vilket ska bli så kul!! inte träffat henne på länge vilket är väldigt konstigt på ett sätt, eftersom vi nästan bor grannar nu.

men nu tänkte jag dra på hocus pocus på tv:n och börja städa. ha'de!

Likes

Comments

ja, vad ska man säga? det har igen blivit så att jag tagit en paus från bloggandet utan att jag aktivt valt detta. men denna gången har jag faktiskt en ursäkt! jag har inte bara haft mycket i skolan och varit sjuk, utan jag har också flyttat! nu befinner jag mig i en nästan dubbelt så stor lägenhet som är hur mysig som helst. jag har inte kommit i ordning än, så bilder på det får vänta.

så vad har hänt sen sist? inte så värst mycket. jag var på hockey med frida förra veckan, asbra match mellan fbk och frölunda.

i måndags provade jag ut nya glasögon som ska hämtas på torsdag, och i tisdags beslagtog jag och frida en tatueringsstudio. frida skaffade en supersöt uggla, och jag skaffade en romb samt en text. sååå nöjd!

lördags skrev jag och lämnade in en hemtenta. i söndags åkte mamma och pappa hem efter att ha hjälpt mig med flytten, och igår träffade jag frida som hjälpte mig med en del av det som var kvar. hon färgade också mitt hår! jag är alltid nervös när jag ska göra något med mitt hår, men jag älskar resultatet. är lite osäker på om jag faktiskt passar i det men jag älskar det ändå.

Likes

Comments

nu har jag haft en lite kortare paus ifrån.... ja, allt. hela livet, på sätt och vis. har varit jättesjuk i en vecka så jag har inte gjort så mycket mer än tyckt synd om mig själv dag ut och dag in. hamnat efter en del i skolan, så jag får kämpa lite för att komma ikapp. men det ska nog gå!

hösten är nu här på riktigt, och jag älskar det! vinden börjar bli lite kylig, allt blir orange, rött och gult, och allt är så mysigt. hösten är min årstid. jag flyttar om lite drygt en vecka, så jag kommer kunna inreda min lägenhet såå höstigt och mysigt! jag håller på att längta ihjäl.

Likes

Comments

nu har två veckor av ett extremt hektiskt schema nått sitt slut. nollningen är över och avslutades igår med en sittning. är lite blandade känslor - alltid skönt att kunna chilla lite mer, men kommer bli så konstigt att inte träffa alla dessa människor varje dag. som chefis kommer det även kännas konstigt att inte behöva ta reda på grejer och dela info varje dag. plugget har ju hamnat lite på baksidan, så kommer bli några tuffa dagar att ta sig ikapp.

Likes

Comments