idag händer det saker, själv skrivet jag högskoleprovet.
men på jobb, så ska tidningen skånskan komma.
åååå jag vill så vara där och se vad det är som händer 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Herre gud vilken ändring det har blivit på renligheten (fortfarande skitigt, men så mycket bättre 😄)

Miljö och hälsa hade vist varit där idag igen för att få prata med chefen som inte hade varit på plats vid går dagens besök, och han har fått 7 dagar på sig att fixa alla, annars så kommer vi att stänga 👏

Bilden är bara en liten del av vad miljö och hälsa skrev ner

Kan inte vara mer stolt.

Nu kanske han fattar att man kan inte bara strunta i sitt jobb. Alla som är anställda har ett ansvar att ta hand om sitt arbetsplats​.

Mitt inlägg på vår privata sida har dock blivit bort plockat, tur att jag har dokumenterat allt som skrevs och av vem det skrevs av ifall det skulle hända något annat.

En annan anställd ska vist prata med tidningen imorgon om hur det är just på denna restaurangen så än är det inte slut. Det har kommit fram att man fuskar med rasterna, att man ska jobba utan att vara instämplat o.s.v

Facket ska göra en utredning på hela restaurangkedjan för det är visst inte bara vi som har klagat.

Jag håller tummarna att det kommer bli bättre för annars kommer han inte tycka om mig när jag börjar jobba mina timmar igen. Jag är inte den som håller käft, speciellt inte när jag en gång har haft hans jobb och vet hur saker och ting fungerar.

Det finns även något som är döpt till 1 juli. Det är en anställd som försöker få som många som möjligt att sluta den 1 juli. Just nu verkar det vara ganska många som är på och det är redan 4 pers som har sagt upp sig. Jag håller också på att söka nytt jobb 😊 så man kan ju hoppas att jag får ett jobb och att min sista dag blir den 1 juli.

Likes

Comments

Så nu har chefen svarat, men jag kan ju tillägga att det är väldigt vagt.

Citat:

Hej allihopa!
Det har varit mycket pratt om problem i restaurangen hit o dit från allas håll ni ska bara veta jag gör allt, det är inte bara ett samtal sen är det fixat! Utan det är 19 restauranger i vårt bolag så det är inte bara vi som har problem. Idag var jag på ett möte med huvudkontoret från Stockholm och restaurangchefer från hela Skåne och jag har pratat med alla olika och fått hjälp och tips från dom så vi kommer lösa allt men vi får helt enkelt ha tålamod, jag har sagt till mina chefer att prioritera oss för arbetarna inte trivs och det förstår jag för jag själv jobbar där så klart man vill ha fullt fungerande restaurang då! Men som sagt allt kommer fixas med tiden allt jag begär är lite tålamod från er sida och förståelse hur det är för mig också.
Tack och ha en fortsatt trevlig kväll!

Så om jag tolkar det rätt så har 19 andra restauranger det likadant som vi? Äckligt i så fall. 

Och jo, det är verkligen bara ett samtal sen är det fixat... det märks att han inte kan sitt jobb. Jag har haft samma position som han innan jag blev tjänstledig. Det är inte så svårt att ta upp luren och ringa företaget som ska laga vår utrustning. Det är verkligen inte så svårt och det går ganska snabbt. 

Och hade vi utbildat personalen på rätt sätt så hade renligheten också fungerat. Så det handlar mest om att ledningen inte gör sitt jobb och tack vare det så går det ut över personalen.

Vi måste ha tålamod, men hur länge? Vi har redan väntat ett halv år på att saker ska hända. Lite ut av anledningen vi har börjat att klaga.

Vi ska förstå hur han har det? jag ska ha förståelse för någon som inte gör sitt jobb och tar inte sitt ansvar. Jag har ingen förståelse för en sådan person, jag själv kallar det lathet. Någon som inte vill eller bryr sig. Med tanke på hur mycket vi har tjatat på han i ett halv år och inget har hänt så kan jag inte ha någon förståelse.

Dom goda nyheterna är väl att miljö och hälsa var på jobbet idag. Har dock inte fått någon uppdatering om vad dom gjorde eller sa, men det lär jag antagligen få reda på imorgon 😃

Så nu är det god natt och sov gott! ✨


Likes

Comments

Nu har kriget mellan dom anställda och ledningen börjat, med mig längst fram.

Förra veckan skrev jag till huvudkontoret med hur det var och har inte fått svar. Nu i veckan blev det ett inlägg på vår privata sida ​om att något måste hända. Min chef verkar fortfarande strunta i det hela. Så nu denna fina morgon har jag kontaktat miljö och hälsa för att se om dom kan hjälpa oss få cheferna att fatta att det ska inte se ut så här.

Likes

Comments

Mitt jobb aså...

Visst att jag har hoppat in lite då och då under min tjänstledighet för det behövdes folk och lite extra cash är ju aldrig fel. Men komma tillbaka och inget fungerar. Utrustningen, mer än hälften är sönder och så har det varit så ganska länge bara för att ingen har bryt sig.

Det ligger vatten på golvet och det verkar det ha gjort ganska länge för listerna hade börjat mögla... mums.

Jag säger bara herre gud vilken vidrig plats. Det var inte så jag lämnade det.

I oktober så gjordes det ett ägare bytte och det var då alla anställda trodde att ​allt skulle bli bättre (för den förra ägaren var inte den bästa, inte den sämsta heller dock). Vi fick träffa den nya ägaren och fick se hela planen om vad som skulle hända och det lät ju jätte bra. Det skulle göras en ombyggnad på stället som skulle ske i januari detta året, sedan blev det mars och nu ja, vem vet?

Att få fatt på ledningen är ju inte så lät det heller. Jag ville ha svar, men kan man inte hitta personen man ska fråga eller få fatt i den så är det inte så lätt.

Det slutande med ett mail till huvudkontoret högsta hönset och nu är det över en vecka sedan. Har jag fått något svar... nej, det har jag inte.

Så nu idag så tog jag bilder på allt jag kunde hitta och la ut det på vår privata sida och frågade om detta var okej, ska det verkligen vara så här. Min chef har inte svarat och jag tror inte att han kommer göra det heller. Men den chefen som var innan den nuvarande svarade med (citat):

ITS TRUE THAT ITS NOT OK TO HAVE IT THIS WAY , BUT IF YOU HAVE A SECOND TO TAKE A PICTURE IM SURE YOU HAVE A MINUTE TO CLEAN IT !
Complaining doesn't fix the problem instead makes it worst !
But you guys do have good points ! Now let's help each other and fix it instead !

Då blir man arg. Tror dom verkligen att man inte städar när man är där? allt jag tog foto på, städade vi upp efter åt. Vem vill ha mögligt vatten kvar liggandes på golvet?????

Det är också lite komiskt att en gammal chef som inte jobbar där längre kommenterar men inte den som vi har nu.

Pust och stön... det har varit en "underbar" dag på jobbet 😊​ 

Likes

Comments

Då var det dags igen!
Efter ha varit tjänstledig i snart ett år så börjar det ta slut, dags för jobb igen.
Men allt det goda måste ta slut någon gång. Får tänka positivt jag kommer få pengar, jag kommer kunna köpa det jag vill ha, slipper tänka den vill jag ha men har inte råd just nu och jag slipper äta pasta och nudlar i slutet av månaden 😃
Student livet är inte lätt, men det är f-n kul och det är mer än vad jag kan säga om mitt jobb.
Men men... jag hoppas innerligt att jag kommer in i skolan till hösten igen så jag kan göra det jag vill 😃

Likes

Comments

det tog lite tid att komma på vad jag skulle göra på min nästa bild men nu så har jag fått ner id'en på papper iallafall 😊
nu är det bara färgläggning kvar 😆

Likes

Comments

lunch mys hemma hos mamma med mina äldsta syskon

Likes

Comments

idag ska man fira min systerdotters som blir 8 år och som en fattig student så hoppas jag att hon ändå gillar min present 😃

Likes

Comments

funderar på vad jag ska göra till bild tre
det blev en liten tös änså länge

Likes

Comments