Det er efterhånden en måneds tid siden vi malede væggen i stuen med den fineste kalkmaling, og i er mange der har spurgt ind til den. Vi valgte en maling fra serien ‘Jotun minerals’ i farven ‘valmuefrø’, og vi har helt sikkert ikke fortrudt det.

Valget stod mellem en Kabe-spartlet væg eller en kalkmalet væg, og da kalkmalingen var det nemmeste alternativ i forhold til radiatoren valgte vi det.

Det er nemt at male med kalkmaling, og til jer der overvejer at springe ud i at lave en selv, er et godt råd at; jo mere du går efter et vildt, råt og industrialiseret udtryk, jo flere forskellige ‘retninger’ skal du male dine penselstrøg.

Jeg syntes personligt det industrielle betonlook giver det fedeste udtryk, så jeg malede både vandret, lodret og diagonalt.
En kalkvæg er et godt alternativ, hvis man ikke er til (i min verden kedelige) hvide vægge, men til trods ikke syntes at alle væggene behøver at fyldes med ‘billedvægge’ ;-)

// Tine

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

På det seneste er der flere der har spurgt ind til mit tidligere indlæg, hvor jeg skrev noget om uren hud og hvordan man via sin kost kan komme dette til livs. Udover det delte jeg opskriften på min yndlings smoothiebowl, samt inspiration til toppings.

Status er, at min hud rent faktisk ser meget bedre ud og det er overraskende at sé hvor stor en betydning ens kost égentlig har. MEN det sagt, så jeg heller ikke altid lige god til at overholde det (blev overhalet af en eksamen og en influenza) plus at det kan ses SÅ tydeligt, når jeg bare én enkelt dag har spist animalske madvarer eller det ‘forbudte’ sukker.

Forleden sad jeg og så en dokumentar der hedder ‘kan man spise sig rask’ der bl.a. handler om en kvinde der lider af akne, hvortil en læge samt kostrådgiver vejleder hende til at spise hensigtsmæssigt ift hendes hud. Derfra fik jeg lidt opdateringer og fornyet inspiration til de kostråd jeg selv havde fået af min egen hudlæge.

De sagde bl.a. at når man lider af akne og andre hudsygdomme er det hensigtsmæssigt at:

- Undgå animalske produkter som smør, mælk, skyr mm.

- At spise en kost med et højt indhold af A-vitamin. Som tommelfingerregel sagde de at røde og gule frugter og grøntsager har et naturligt højt indhold af A-vitamin.

- Undgå gluten, som bl.a. findes i brød, pasta og ris.

- Hørfrøolie og kokosolie skulle smøre huden indefra og ud som en slags “helsebodylotion” som de så fint siger det, og er derfor gode at tilsætte kosten..

Ovenstående har jeg efterhånden efterlevet i et stykke tid, og størstedelen af tiden formår jeg rent faktisk at overholde det, og det virker! På mig! For afslutningsvis er det vigtigt at understrege, at det selvfølgelig er min egen fortolkning af sundhedseksperternes råd. Men dét sagt, kan jeg kun anbefale at tage nogen af disse livstilsændringer til sig, hvis man lider af urenheder og er faret vild i dyre hudplejeprodukter, da det i mit tilfælde har hjulpet og stadig hjælper.

Jeg håber min lille ‘status quo’ kan agere som hjælp og inspiration, og hvis i har nogen spørgsmål er i mere end velkomne til at skrive til mig.

Hvis i selv har gjort jer nogle erfaringer eller ligger inde med nogen gode råd eller lækre opskrifter, må i meget gerne dele det i en kommentar!

// Tine

Likes

Comments

Ifølge den danske ordbog er en manifestation en markering eller tilkendegivelse af et synspunkt, en tendens eller lignende. For mig er det en vibration man sender ud, på bølgelængde med det man ønsker at få igen. Altså en manifestering af det man ønsker skal være.

Som jeg skrev på Instagram, og som jeg tror gælder for mange andre end kun mig selv, kan det af og til være svært at elske sig selv, sine nærmeste, sine omgivelser og den verden man begår sig i. Jeg øver mig hver dag på at blive bedre til at; nyde, leve, værdsætte, elske, reflektere, tilgive, opleve, høre, se, smage, mærke, røre; og bare at være.

Jeg har nedskrevet 8 manifestationer som jeg øver mig i at udleve. Jeg deler dem herinde fordi jeg håber de kan være en guide for andre, eller være med til at dele det budskab, at ingen er perfekte, men at man altid kan gøre sit bedste og at det er godt nok.

- Alle mennesker har en fortid og en baggrund for hvem de er og det de gør.

- Alle mennesker gør det de gør med deres bedste hensigter og ud af kærlighed.

- Jeg elsker mig selv og jeg er nok lige præcis som jeg er.

- Jeg er omgivet af mennesker der elsker mig og kun vil mig det bedste.

- Alle jeg møder på min vej har kun gode intentioner for mig og min energi.

- Universet bringer mig det jeg har brug for på det rette tidspunkt og rette sted i mit liv.

- Dét nu, der er nu, er det bedste der er. Tag det, lev det og nyd det.

- Jeg er den der ved bedst når det kommer til det jeg vil, gør, er og kan.

Jeg tror på, at hvis alle indimellem tog sig tid til at huske på hvad det er der er vigtigt, så ville verden være et bedre sted at være - både for en selv og sine medmennesker.

// Tine

Likes

Comments

Bryllupskjolen er for de fleste kommende brude noget af det første de kigger på. Jeg selv har ikke kigget på kjolen endnu - måske lidt vovet vil nogen mene eftersom der er knap 3 måneder til, men for mig er det helt fint. Jeg glæder mig tilgengæld helt vildt til at jeg skal ud og købe min bryllupskjole, og har også gjort mig nogle ideer om hvordan den skal se ud.

Jeg har fundet mange brudekjoler på Pinterest, men har også kigget på diverse hjemmesider, og dem tænkte jeg at jeg ville dele med jer, hvis nu nogen af jer sidder med bryllupsdrømme i maven eller selv skal giftes.

Jeg tænker at min bryllupskjole skal have en eller anden form for ærmer, da jeg er bredskulderet, og derfor ikke tror at en stropløs ville klæde mig. Dertil syntes jeg det ville være feminint med en skarp nedringet åbning foran. Dog ved jeg ikke om det ville være pænt hvis den også er åben bagpå, hvilket jeg også går og drømmer om.

Jeg syntes nemlig ikke der er noget der er mere elegant eller smukt, end når en kjole har åben ryg. Det behøver ikke nødvendigvis at være lige så dybt som det på billederne, bare kjolen har en dyb ryg.

Derudover må kjolen gerne have et langt slæb. Jaja, jeg ved godt det er upraktisk når det nu er et havebryllup, men det er så flot! Hvis ikke den har langt slæb, skal den i hvert fald have et smukt fald - lidt ligesom kjolen nedenfor.

Hvis du er interesseret i mere bryllupsinspiration er du mere end velkommen til at besøge min Pinterest og du meget gerne smide et follow når nu du er der ;))) https://www.pinterest.dk/tineliving/

Tak fordi du læser med!


// Tine

Likes

Comments

Jeg glæder mig helt vanvittigt til forår og sommer og til at nyde et glas rosé eller hjemmelavet lemonade på altanen. Lige nu er den ikke særlig meget værd, rimelig kold og kedelig, og de eneste planter der har overlevet kulden er to kaktusser. Det måske også lidt tidligt at glæde sig allerede nu, men der er intet bedre end varme solstråler og fløjtende fuglsang på altanen.

så pyt om det er tidligt, jeg er allerede gået i gang med rengøringen og oprydningen, og derfor tænkte jeg at jeg ville dele mine fifs med jer der ligesom jeg, heller ikke kan få sol og sommer hurtigt nok!

1. Ryd op og smid ud: Hvis man vil starte på en frisk, er det godt at have ryttet ud i det gamle forinden. Frem med rengørings-remedierne og knofedtet og så ellers bare igang. Hvis altanen henover vinteren er blevet brugt som opbevaringsrum, er det med at få ryttet op og smidt ud.

2. Find inspiration og planlæg: Med en ren og klar altan er det tid til at finde inspiration - det kan være på google, pinterest, instagram eller diverse blogs. Gør op med dig selv hvad du ønsker. Skal det være en blød boheme stil, eller nordisk og industrielt? Skal der være nogen gennemgående farver eller temaer? Det er kun fantasien der sætter grænser!

3. Plant og dyrk: Urbangardens er meget fremme for tiden og er som ordet indikere haver i byen. Det er ikke umuligt at høste kartofler, jordbær, frugt eller grønt bare fordi man bor i lejlighed. Skab nogen smukke bede, eller så afgrøder i altankassen. Det både pynter og er praktisk, og hvis du begiver dig ud i nogen krydderurter kommer din altan til at dufte som et lille orangeri. Har du ikke de grønneste fingre kan du altid sprede hygge med blomster og planter da de er nemmere at passe.

4. Indret: Mit yndlingspunkt - nemlig indretningen af altanen! Nu når du har fundet din stil og besluttet dig hvilke planter du vil ha og i hvor stort et omfang, er det tid til at hygge med indretningen af altanen, så den bliver lige præcis dit drømmerum. Måske der også skal købes noget nyt interiør - en bænk til hynderne, puder, tæpper, lanterne, lyskæder, lysestager eller andet?

5. Nips og stilleben: Hvis det skal være ekstra hyggeligt kan du skabe små fine stilleben rundt omkring på altanen. Du kan mikse både nyt, grønt og gammelt. Skab et smukt stilleben ved fx at pynte op med blomster, lys og potter i en gammel trækasse eller et rustikt fad.

Herhjemme har jeg selv købt et par ekstra stole og nogen tæpper så vi kan sidde endnu flere herude og hygge - også her i de kolde stunder. Tæpperne er en hurtig genvej til at gøre altanen blød og varm, så vel som lyskæder og puder..

Jeg har også købt et par lanterner så de kan lyse og varme altanen op. Mit næste køb er helt sikkert noget grønt der kan tåle det kølige forår og en lyskæde der kan skabe stemning på altanen.

Held og lykke med jeres! Lad mig endelig høre, hvis i har gode råd eller andre ideer! I må meget gerne skrive det her i kommentarfeltet så andre også kan få glæde af ideerne. You know, sharing is caring!

OBS // billederne er alle fra Pinterest

// Tine

Likes

Comments

Der er mange ting man skal huske på når man skal planlægge et bryllup, og det kan være lidt svært at holde tungen lige i munden. Jeg har især manglet en dansk to-do liste, der ikke er fyldt med amerikanske principper og koncepter, da det for mig personligt, bliver alt for stort og overfladisk, og ikke passer ind i den måde vi planlægger vores bryllup.

Derfor har jeg bikset min egen to-do liste sammen, og samlet de forskellige lister og inspirationsbilleder som jeg selv har brugt, i en nem, simpel og overskuelig liste (hvis jeg selv skal sige det).

Jeg syntes det var svært at navigere rundt blandt dem jeg havde fundet på alverdens websites og apps, og derfor vil jeg gerne dele denne her med jer der enten går med sommerfugle i maven, eller selv planlægger bryllup.

Bare lige for god ordens skyld, er alle lister KUN vejledende og der er ALDRIG en rigtig måde at gøre det på... kun dét der føles rigtigt for jer. Selv følger jeg ikke engang min egen liste (i hvert fald ikke til punkt og prikke), men det er stadig rart at have en liste med punktlige overholdelser ind imellem. Så her er mit bud på en bryllups-to-do-liste ☺️

Når i beslutter jer for at blive gift:

 • Vælg bryllups-datoen.
 • Reserver plads i kirken.
 • Lav et budget - det skaber overblik
 • Reserver lokaler eller lej telt til festen.
 • Transport til & fra kirken?
 • Fotograf eller venner til fotografering?
 • Skal i have musik/orkester/underholdning?
 • Skal du/i have tid hos frisøren mm.
 • Lav bryllups-invitationer. Hvis i planlægger at udsende 'save the day' breve, er det naturligt først at udstede invitationerne cirka 2 måneder inden selve brylluppet.

Ca. 4-6 måneder før:

 • Køb vielsesringene eller begynd at overveje hvad det er i ønsker jer.
 • Planlæg/bestil bryllupsmenuen
 • Planlæg/bestil bryllupskagen.
 • Bestil bryllupsrejsen
 • udarbejd en ønskeliste.
 • Vælg toastmaster & gavekoordinator.
 • Vælg forlover (ved kirkelig vielse).
 • Vælg 2 vidner
 • Håndter juridiske papirer - attest, ægteskabserklæring

Ca. 1-2 måneder før

 • Lav bryllups-invitationer, bordkort, menukort mm.
 • Find brudekjolen & jakkesættet
 • Køb smykker, strømpebånd mm..
 • Bestil brudebuket, knaphulsblomster, borddekorationer mm.
 • Begynd eventuelt at forberede tale/sang.

Ca. 2-4 uger før:

 • Lav gæsteliste, bordplan og bordkort.
 • Køb morgengave hvis det er en tradition i tilvælger.
 • Kontroller at I har modtaget prøvelsesattesten fra rådhuset.
 • Arranger møde med præsten, hvor I gennemgår vielsesritualet. Hvem står for den kirkelige udsmykning og er der eventuelle regler for fotografering?
 • Bestil eventuel tid til en “prøve” på bryllupsmakeuppen/ bryllupshåret.
 • Kontroller at alt er i orden til bryllupsrejsen - husk valuta, visum, pas (med navneændring)
 • Afstem aftenens forløb med værten/ toastmasteren.

Ca. 1-2 dage før:

 • Pak tasken med skiftetøj, hvis I skal overnatte ude på bryllupsnatten.
 • Dæk bordene og læg bordkort på plads.
 • Pak en brudetaske med små praktiske ting, såsom makeup - f.eks. en læbepomade og pudder.

På dagen:

 • Brudebuket/ knaphulsblomster afhentes hos blomsterhandleren.
 • Notér hvem der kommer med hvilke gaver/ buketter.

Efter brylluppet:

 • Udsend takkekort.
 • Meddel eventuel navneændring.

Jeg håber at listen kan være en hjælp til dig/jer der planlægger bryllup. Den kan eventuelt kopieres ind i et word-dokument og udprintes ❤️

// Tine

Likes

Comments

Så bliver det altså heller ikke sundere hehe. Igår fik jeg lyst til noget sødt og gerne noget med chokolade. Men da jeg virkelig prøver at komme min urene hud til livs skulle det være under sunde omstændigheder.

Det resulterede i den her (overraskende) sindsygt lækre, bløde, cremede og sunde brownie. Den er bagt på slum udfra hvad jeg lige havde i skabet men eftersom så mange af jer efterspurgte den, har jeg ridset den op herinde.

Ingredienser:
300 g dadler
3 modne bananer
1 dl mandelmælk/vand
1 dl havregryn
1 dl peanutbutter
4 spsk rå kakaopulver
2 spsk chiafrø
1 spsk olie
1 håndfuld frosne hindbær

Fremgangsmåde:
Dadlerne hakkes i mindre stykker og smides i blenderen sammen med mandelmælken, bananerne og havregrynene. Bagefter hældte jeg det i en skål og kom resten af ingredienserne i, men det kan sagtens mixes i blenderen.
Hæld dejen i en form, og bag ved varmluft 200 C, i ca. 15 min, og lad den stå og køle af.

Den kan sagtens spises efter, men smager helt sikkert bedst dagen efter (sidder med et stykke i skrivende stund 😋).

Eventuel:
Det er en ret basic dej og jeg tænker at jeg vil prøve at lave den igen med chokoladetern, mandler, vanilje, kokos eller kardemomme og kanel. Måske røde kidneybønner for at tilføje dejen noget protein? Man kan eventuel toppe den med fx flormelis, hakket mandler, frysetørret-hindbær eller alverdens andre ting for at gøre den mere insta-venlig.

God lyst!

Ps. Jaaaa jeg toppede lige halvdelen med pålægschokolade... så var jeg helller ikke sundere og der vidste jeg jo heller ikke den var blogger værdig 🙄😂// Tine

Likes

Comments