Taco med pankopanerad torsk

Yum yum yum! Detta måste ni prova!
Pankofriterad torsk med mangosalsa
6 optioner
Till torsken:
4 bitar torskrygg
2 dl vetemjöl
2 msk cayennepeppar
2 dl pankoströbröd (extra crispigt)
2 ägg
1/2 l rapsolja
salt
svartpeppar
Mango- och avokadosalsa:
250 g mango ( det funkar med upptinad från frysen).
2 avokador
0,5 dl koriander
1 rödlök (liten)
1 röd chilifrukt
1 msk rapsolja
2 limefrukt
Kålsallad:
Vitkål
1/2 citron
Salt
Tillbehör:
Tacobröd ( små)
Picklad rödlök
Fetaost ( smula lite över)
Hemmagjord aioli ( ägg, rapsolja, vitlök, citron, salt). recept Aioli
Gör så här:
Mango- och avokadosalsa
Finhacka mango och avokado, lägg i en skål. Kärna ur och finhacka chilin och häll ner. Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och oljan. Rör ner koriander, salt och peppar.
Kålsallad
Strimla kålen runt och pressa över citronen och salta.
Pankofriterad torsk
Skär torskryggen först på längden sedan på bredden så att du får som stavar.
Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar. Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet. Doppa sedan torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko. Fritera tills de är gyllenbruna.
Runda av din taco med lite smulad fetaost, picklad rödlök och hemmagjord aioli.

