Låste upp mobilen för att kolla igenom instagram och Facebook när jag fick syn på Nouw-appen. Nyfiken som man är gick jag in och kollade topplistan som ser helt annorlunda ut nu men det som egentligen chockade mig är att jag fortfarande har följare och läsare! Hur är det ens möjligt?! Det gjorde att jag blev sugen på att faktiskt skriva några nya rader här. Det lär inte bli tre inlägg per dag utan mer när jag faktiskt har något som jag vill dela med mig av, delar av mitt liv som kan vara intressanta för andra.

Så, vad har hänt sedan senast?

Ellie har börjat på förskola och till min stora glädje har det gått jättebra. Jag gick runt och oroade mig inför förskolestarten i två hela månader innan hon faktiskt började vilket var hemskt. Kände sån jäkla separationsångest redan innan och fick panik av tanken på att lämna henne där hon inte känner någon trygghet. När vi väl började inskolningen var hon hur duktig som helst. Sprang runt och lekte med alla leksaker men med fokus på var jag var. Hon sprang gärna iväg och lekte med alla nya leksaker men bara om jag befann mig i samma rum. Första veckan var jag med och andra veckan var det Robin för vi ville dela upp det så att det skulle kännas tryggt för henne med oss båda två. Dessutom vet jag hur jag är, känslosam, vilket hade varit jobbigt för henne när man faktiskt ska gå ifrån. Inskolningen gick hur bra som helst men sen var det lite mer tårar vid lämning. I en vecka grät hon lite halvt hysteriskt vid lämning och det va hemskt men jag visste att hon var i goda händer och till vår lättnad slutade hon alltid gråta inom 5 minuter efter att vi hade gått. En vecka senare var det endast gnäll vid lämning och nu har det gått 4 veckor. Nu har hon knappt tålamod att vänta på att man får av henne skorna. Så fort man fått av henne ytterkläderna springer hon in, helst in i famnen på någon av hennes underbara pedagoger och det gör mig så otroligt lycklig. Ni anar inte. Vi valde helt klart den bästa förskolan som gett oss föräldrar och barnen trygghet från första början.

Nu blev det här ett inlägg och förskola men kändes bra att skriva av mig lite. Hoppas ni andra haft det bra som brukade titta in här!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Den här lilla tjejen kan se arg ut när hon vill. Vi tycker mest hon är söt när hon ska se arg ut.

Likes

Comments

​Dessa bokstäver köpte vi ett tag sedan och de ska få pryda Ellies dörr till hennes egna rum när vi flyttar. Tanken var först att köpa alla i samma färg men vi ändrade oss när vi såg de andra färgerna och sedan hade vi säkert fortfarande stått kvar där om vi skulle behövt bestämma oss för endast EN färg. Alla är så fina!


Likes

Comments

... har det varit i denna blogg men om jag ska vara ärlig har jag varken haft lust eller orka att skriva. Det känns lite som att mina inlägg hade sett ganska enformiga ut och de inlägg som faktiskt hade varit värt att skriva om, har jag tyvärr inte haft någon tid för.

Det känns som att tjejer tar så illa upp när man säger att det är mer troligt att hinna blogga när man är mammaledig än när man jobbar. Med det påståendet menar jag ju inte att man är ledig och har all tid i världen när man är mammaledig utan endast att om barnet sover, hinner man sådant. På jobbet är man igång konstant och på lunchen vill man umgås med arbetskamrater, inte sätta sig i ett hörn själv för att blogga. Jag hoppas att ni förstår detta.

Vad har hänt? Har jobbat massor och Ellie växer på i full fart. Nu har alla bjudits in till hennes ettårskalas så nu planeras det för fullt. Jag vet redan vad jag vill bjuda på men eftersom att vi blir så många får jag fundera ut hur vi ska bjuda på kaffe då vår lilla mini-kaffebryggare inte kommer palla trycket. Detta är dock småsaker som går att lösa. Nu efter löning ska det inhandlas inför kalaset.

Snart är majmånad slut och så snart juni kickar igång, kommer vi starta smått med packningen för 1 juli går flyttlasset. Vi sitter på helspänn här hemma för nu längtar vi så mycket. Att få fixa och starta om helt på nytt: det är lyx. Ska bli så skönt!


Likes

Comments

Ellie sover och vi sitter bänkade framför Eurovision nu med en massa gott som ni ser på bilden. Även om en del låtar verkligen kan vara så dåliga att man vill rycka ut varenda hårstrå från huvudet så är detta något jag ser framemot varje år, Eurovision. Jag gillar stämningen hemma men mys och att man sitter och hejar och ratar låtar ihop. I sommar blir det dessutom EM så det här kommer bli en klockren sommar! Sockerförbudet fick ta en paus ikväll för utöver det på bilden blir det även glass!

Likes

Comments

Jag tänkte först lyfta fram en styrka hos mig i detta inlägg men insåg att det kanske är roligare att läsa om en svaghet istället för annars känns det lite som att man försöker sälja in sig själv. Vi kör styrkor någon annan dag.

En av mina absolut sämsta sidor är min sida som är den största tidsoptimisten någonsin. Jag förstår inte vad som hänt men jag kan inte komma i tid. Det handlar inte om att jag inte kommer upp i tid på morgonen utan jag går upp i tid och har verkligen tid för allt jag behöver göra men så när jag tittar på klockren precis innan jag ska gå är hon alltid 5-10 min mer än jag räknat med. Ibland känns det som att någon jävlas med mig och vrider fram min klocka.

Detsamma gäller tyvärr när jag ska träffa någon: alltid sen. Inte en timme sen eller så utan ofta är det bara några minuter men jag klassas ändå som sen. Detta är något som jag jobbar på varje dag. Tankesättet har jag redan lyckats ändra dvs att jag tänker att jag faktiskt behöver rimlig tid för allt men sedan görs det inte under den tid som jag avsatt för det.

Jag ska helt klart bli bättre på detta men det är konstigt nog mycket svårare än jag trodde att ändra på.

Likes

Comments

Då har vi nått dagen som utgör att halva veckan är gjord vilket känns både underbart men också lite läskigt för veckorna flyger förbi. Eller dagarna rättare sagt. Idag slutar jag antingen fyra eller fem vilket innebär en kort dag för mig och nu längtar jag så jäkla mycket efter fredagen, ni anar inte!

På fredag är det fredagsfrukost på jobbet och så slutar jag 15 och i helgen ska vi på minneskonsert och grilla ute hos Ellies farmor och farfar Anders och sedan på kvällen kommer vi sitta bänkade framför... Dum dum dum... Eurovision såklart! Jag tittar aldrig på Melodifestivalen men Eurovision är jag trogen. Jag minns det såväl hur vi satt och tittade förra året och tänkte att nästa år har vi en dotter. Då låg hon i magen, jag var alltså höggravid och inte alls lika smidig som jag trodde så när Måns vann hoppade jag upp och slängde mig på Robin. Lång historia kort: jag skallade honom av misstag. Forgive and forget, säger vi.

Likes

Comments

"Vilken söt liten pojke!"

"Åh tack! Men det är en flicka. Vi är bara trötta på rosa just nu"


​Jag har sagt det förr och står fortfarande fast vid det: vi kommer inte bara klä Ellie i rosa kläder och Hello Kitty. Jag menar hur söt är hon inte i lite tuffare outfit?! Och dessutom tror jag att hon är mycket bekvämare i dessa kläder än med en tyllkjol som är så enorm att hon knappt kan gå eller krypa. Valet av keps stod mellan denna och en för "flickor" som var vit med hello kitty på och hela skärmen var rosa och helt glittrig. Både Robin och jag tittade på varandra och häll på att kräkas. Jag har verkligen ingenting emot de som köper kläder och accessoarer som är "tjejiga" för det är jättegulligt men det är inte VI. Det kan vara vi ibland men vi behöver få lite variation och Ellie verkar inte olycklig för det. Även om hon ser lite bitter ut på bilden.

Likes

Comments

​Jag tror att jag blivit beroende. Helt och hållet beroende av mjukglass med tuttifruttiströssel. Jag skulle helt seriöst kunna äta det till både frukost, lunch och middag. Mellis också.

En sak som ni kanske inte visste om mig är att jag är en chips-människa som verkligen älskar chips, speciellt dillchips. När jag fick veta att jag var gravid var det en stor rädsla: att mina cravings skulle skrika efter chips och endast chips men som tur var hände det inte. Robin är en glass-människa som lätt skulle kunna äta en hel ben&jerry utan problem men jag tröttnar efter tre-fyra skedar. Nu har det vänt för mitt huvud (läs: mage) skriker efter mjukglass konstant. Jag är fullt medveten om att jag har sockerförbud men mjukglass får fan slinka ned ändå för det är sommar.


Likes

Comments

Igår efter jobbet blev jag hämtad av Robin och Ellie och sedan körde vi raka vägen till Halvars här i Norrköping för glass. Man får passa på för det ser ut som att det blir en del regniga dagar framöver så vi njuter till max. Jag känner verkligen hur bra jag mår av vädret och de ljusa dagarna. Min kropp älskar varje dag och även efter en lång dag på jobbet känner jag att jag har en massa energi för annat igen till skillnaden från vintern då jag helst brukar vilja vara hemma och ligga under en filt efter jobbet. Jag är taggad till tusen nu på sommar, Ellies ettårsdag och flytt!

Likes

Comments