Header

#momlife, Everyday life, Kids room, Shopping/new in

Sista dagen på sommarlovet, imorgon börjar skolan för vår stora tjej (och tidiga mornar för oss andra också).

Den här veckan har vi köpt bil - yay! - så nu kan vi ta oss iväg allihop tillsammans. Blev en 7 sitsig Kia Carnival, helt underbar att köra.
Och så har vår stora pojke fyllt 1 år!! 💙Jag förstår fortfarande inte riktigt var tiden har tagit vägen. Han är ju fortfarande min lilla bebis.
På dagen åkte jag, barnen och min mormor på marknad, sedan på eftermiddagen/kvällen blev det en sockerfri tårta med bla. hemmagjord hallonsylt och chokladmousse på avokado och dadlar. Spännande att göra och han älskade den!Nu har också höstvädret börjat komma, med kyliga kvällar/nätter, blås och regn. Så vi passade på med en kvällspromenad en fortfarande solig och varm kväll.


Första morötterna plockade från landet! Den stora mätte på 20 cm, riktigt goda!

Pysslar lite till pojkarnas rum. I veckan ska vi försöka få ihop Jamies nya säng. Träet ligger just nu nere i P's rum och väntar på att bli slipat och målat 😃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

#momlife, Family, The kids

Dom här dagarna har gått riktigt fort! Trots att James nu har börjat sova mindre på dagarna. Han brukade sova 3-4 gånger under dagen. Två gånger på förmiddagen och två på eftermiddagen. Nu är det en på fm och en på em. Han är verkligen supertrött på kvällarna och somnar ganska fort.

Han har lärt sig så mycket nytt bara senaste två veckorna. Nu går han utan något större problem, han kan hålla sina nappflaskor själv (vilket betyder att han nu springer runt med en liten flaska vatten större delar av dagen), han kan äta med sked nästan helt själv - och vänder den sådär upp och ner innan den åker in i munnen så hälften ramlar av -, han pratar mer och mer och vi börjar förstå fler av hans ord, ljud och när/vad han pekar på (så skönt att kunna kommunicera!)
Han fyller 1 år nästa fredag!! 😱 Tiden går alldeles för fort.


Idag körde jag bil för andra gången sedan augusti 2015!
Innan vi flyttade till landet så bodde vi ju i Göteborg, vilket betydde att vi kunde ta buss och spårvagn så det blev inte att jag körde mer. När vi sedan väl flyttade hit så var jag höggravid med James och tyckte att det kändes dumt att börja sätta mig bakom ratten, P körde ju ändå. Sen blev jag gravid med Hunter och fortsatte tycka att det var onödigt att sitta bakom ratten så gjorde det helt enkelt inte.
Men nu var det dags, speciellt eftersom vi håller på att kolla efter egen bil. Behövs med 3 barn, på landet och den stora börjar skaffa sig aktiviteter utanför byn (hon ska bland annat börja spela fiol i höst och blir nog nästa nivå på simskolan också).


Liten går upp fint i vikt som han ska (hade bvc idag) och har passerat sin födelsevikt så vi är nöjda 💚 Nästa gång blir det 1 månaders läkarbesöket.


Likes

Comments

#momlife, Everyday life, Family

Igår var sista dagen på P's semester. Då passade vi på att mysa till det med middag och sedan efterrätt till tända ljus och lite yatzy efter att barnen hade somnat.
Kom i säng vid 11 och efter det måste jag säga att jag fick en himla bra natt! Hunter gnydde lite så jag började böka mig upp för att vara någorlunda bekväm inför matning, men hann inte mer än ta upp honom så slutade han och fortsatte sedan sova.
Slutade med att vi vaknade strax innan 6 både jag och alla 3 barnen.
Dom sov hela natten!
Även uppstigningen gick smooth. Blöjbyten och påklädning och jag hann till och med gå på toa (❤) innan James började gnälla och ville ha frukost.

Alla barnen har nu ätit frukost, den lilla totaldäckade efteråt, James är trött men vill inte sova så han och Kaylee leker medan jag passar på med en kopp kaffe.Det är snart dags för skolstart vilket betyder att det börjar bli dags att införa rutiner i vardagen igen. Känns som en bra idé att börja redan nu så både jag och vår lilla mini-tonåring klarar det utantill när det är dags.

James går nu mer än vad han kryper här hemma - så himla duktig! - så det blir att inhandla ett par skor till hösten så han kan sparka runt i löven han också.


Vi behöver definitivt fler såna här kvällar!

Likes

Comments

#momlife, Everyday life, Family, The kids

Det är grått och regnar ute, diskmaskinen surrar i bakgrunden, pojkarna ligger och sover och P passar på att ta en liten stund för sig själv. Det gör jag också, fast med en underbar kopp kaffe och njuter av vetskapen att detta - dvs. augusti - är sista riktiga sommarmånaden. Snart dags för september och hösten att börja ta över.
Fast innan dess så ska James fylla 1 och Kaylee ska börja på 6års.

Men eftersom vi nu - äntligen - är tillräckligt nära, så får jag börja planera inför hösten (åh den kärleken).
Dags att börja titta igenom barnens kläder, och mina egna såklart nu när jag faktiskt börjar komma i lite av dom igen, skriva upp lite mål inför de kommande månaderna, se till så filtar och kuddar finns lättåtkomligt och börja fylla upp med massa ljus (stearinljus/värmeljus, ljusslingor osv). Och så klart se över nya recept som ska hittas, skrivas ut och fylla upp pärmen 😉 Finns så mycket att göra *överlycklig*Ibland är han en kopia av storebror och vid andra tillfällen så tycker jag inte att han liknar någon av de andra två alls. Kan ha att göra med att hans syskon föddes riktigt blonda och blåögda, medan hans hår är lite mörkare/brunt och ögonen var åt det bruna hållet redan från start.
Mitt älskade lilla 💚

Likes

Comments

  • Facebook
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw