​jag har nu jobbat färdigt med 3 arbeten under terminen, Drömmar, Makt och Identitet. Jag är nöjd och jag tycker att jag har ansträngt mig relativt väl. Jag har alltid haft svårt för att komma igång med alla arbeten., så det har oftast slutat med att jag fick inspiration från internet när jag sökte på relaterade ämnen. Jag använde inte många tekniker, rita, måla och fota mest. I alla arbeten har jag jobbat med ett papper på ett eller annat sätt, vare sig det är collage eller duk. 

Det finns några tillfällen som jag kunde ha gjort bättre, som t.ex tema makt. Jag påbörjade arbetet den sista lektionen vi kunde jobba, och blev lite stressad med att göra någonting fort. Det ledde till att jag inte tänkte igenom hela arbetet och jag var tvungen att arbeta med en dålig idé. Om jag hade gjort om det så hade jag tagit mer tid till att planera så att jag skulle bli nöjd med arbetet. Friheten att välja material var bra, eftersom jag hade allt jag behövde i klassrummet.

Jag tycker att den här terminen har gått bra och att jag har lärt mig många nya saker.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Jag har fortsatt att måla min teckning om makt. Det har gått lite segt idag och jag hoppas att jag kan jobba produktiv nästa vecka eftersom det är sista lektionen jag har kvar. 

Hej då.

Likes

Comments

Idag påbörjade jag MIT tredje och sista arbete, tema makt. Det tog en stund att komma ingen eftersom det var svårt att hitta en teknik som jag ville arbeta med. Tillslut kom jag på att jag kunde måla med vattenfärger en lärare som utövar makt genom att eleven måste lyssna och lära från läraren.​jag är inte färdig ännu men jag tycker att det var en bra start på projektet.

Hej då.

Likes

Comments

​Hej hej, idag blev jag entligen färdig med tema identitet efter att har tappat bort tidigare arbeten och var tvungen att göra om till viss del. Jag påbörjade idag också på tema makt och jag tänker att jag ska jobba med någonting med pengar och politiken. Jag ska måla en bild i det arbetet tror jag. 

SES NÄSTA VECKA

Likes

Comments

Paul Gauguin


Paul Gauguin var en Fransk målare som föddes 1847 i Paris och dog 1903 i Marquesaöarna.


Innan han började måla var Gauguin en bankman i Paris, han började inte måla förens han var runt 30 år. Runte den tiden började han samla på många kända målningar av t.ex Edgar Degas och Pissaro, de flesta tavlor som han samlade på har kommit till att bli världskända idag. Gauguin blev troligen inspirerad av de konstnärer som han samlade tavlor av.


Gauguin var en impressionist i början av hans konstkarriär och han debuterade just på impressionisternas utställning 1880. Senare i sitt liv bytte Gauguin inriktning på sin konst och målade mer på ett mer dekorativt sätt med favoriten att måla förstärkningar eller mildringen Innom naturen. Han bytte alltså stil till primitivism. Gauguins konst påverkades också av Tahitisk kultur eftersom han bodde där i flera år. Ett av hans kändaste ver är "Den gule Kristus" som föreställer Jesus på korset.Bildanalys


Stilleben med 3 hundvalpar - Paul Gauguin, 1888.
Bilden föreställer 3 bruna hundvalpar som dricker vad som ser ut som vatten ur en mortel eller gryta. Framför hundvalparna finns 3 tomma bägare, 2 med äpplen framför sig, och en med ett mynt farföräldrar sig. Det ligger också frukter som har ruskat upp en duk som får en att tro att hundvalparna står på ett bord. Bredvid de lösa frukterna står en liten fruktskål med 2 päron i.


När jag tittar på bilden får jag an känsla av vänskap och jag tänker att hundvalparna delar på vattnet och det finns 3 bägare till var och en av dem


Bilden har skarpa linjer med stora kontraster. Det finns få skuggor men de skuggor som förekommer är mörka med starka linjer. Det finns mest ljusa färger i bilden, så som vitt gult och orange. Formerna i bilden är inte så sträva, utan mjuka och bubbliga som t.ex bägarna. Det är avrundade på ett mjukt sätt.


Jag vet inte helt vad syftet är med bilden eller I'm det ens finns något, men jag tror att de tre hundvalparna som delar på en bägare med vatten symboliserar att vi alla ska dela med oss med andra och bägarna tror jag symboliserar att det finns något till alla (frukten bredvid bägaren).

Likes

Comments

​Förra vecka jobbade jag med bildanalysen hela lektionen. Jag blev nästan klar och planerade att jobba hemma med det tills denna lektionen.

Likes

Comments

jag har fortsätt med att fota och att photoshoppa. Jag har skrivit ut alla förutom 1 bild och blir färdig nästa gång. Jag är relativt nöjd med arbetet men det hade kunnat bli bättre om jag viste hur man använde Photoshop bättre.

Likes

Comments

​Jag har gjort bra med framsteg denna lektionen. Jag har tagit foton som jag är nöjd med och jag har gått in i Photoshop och "snyggat" till dem genom att justera ljuset och skära bilden lite. Jag förväntar mig att vara klar med tema identitet nästa vecka.

Likes

Comments

​idag har jag påbörjat mitt arbete med tema identitet. Planen är att fota mig själv i olika sammanhang när jag gör saker som är typiskt mig. Det har gått bra och jag har tagit 2 utav 3-4 kort idag. Jag är nöjd med mitt framsteg och ser fram emot nästa lektion. 

Hejdå!

Likes

Comments

​Jag blev färdig med mitt drömmar arbete idag. Jag ändrade min planering i sista sekunden men jag blev nöjd med hur färgerna passade in med varandra.

Likes

Comments