TILLBAKA OM NYTT!!

hejhej Timjan här! Det första med att erkänna är att jag har tänkt igenom nu att börja skriva mer, märkte då att www.nattstad.se har bytt namn till www.nouw.com så jag började filosofera om att kanske börja blogga igen!

Om det inte är folk som följer eller något så kan man bara trycka på följa knappen, tack:)

Gymnasium val börjar närma sig!! Jag har blandade känslor om det för jag ska söka till en friskola som heter Academy of Music and bussines, men jag kanske inte har dom betygen som uppnår just hur man mycket meritpoäng jag har eller inte. Det finns både positiva och negativa tankar om detta. För det första så ligger i den skolan nästan 2timmar ifrån där jag bor, det betyder att jag kommer att flytta ner dit från familj och kompisar..kommer såklart vara sjukt ledsen av men JAG VILL uppnå min dröm att hålla på med musik och att skapa musik, sjunga och träffa nytt folk! Var dock på praktik där i en vecka och det va hur kul som helst men det finns inte så mycket och göra i Tingsryd men man får la ha nån nytta att göra under den tiden man är där!!

Tingsryd är då mitt första val, andra valet blir estet i Vetlanda eller i Nässjö.

​Årskurs 7,8,9

från när jag slutade 6an, då hade dom inte betyg i de stadiet som dom har nu utan jag hade de för första gången i 7an, på högstadiet. jag va inte ''redo'' för att redan börja högstadiet på en helt annan skola med annat personal, andra lektion salar, ny klass, skåp och då betygen. Jag slösade bort all min tid på annat än att plugga, lyssna på lektioner eller hålla koll på mina grejer. Jag va ganska lat. Senare när dom då sa att jag skulle lägga mitt arbete som nummer ett på mitt liv så lyssnade jag inte och tänkte bara ''äh det är ju lixom bara 2 år kvar och det tar jätte lång tid''. Dom första slut betygen jag fick var ganska okej, godkänd i allt och så. Jag hade mycket problem med matten, som jag fortfarande en del har. Efter jag slutade 7an så började jag på läxhjälp som vi har på skolan, antingen på morgonen eller efter skolan. Jag blev tipsad av min lärare om att gå på det och få min hjälp jag behöver av specialpedagogen Anette som gick bort i tisdags. Sista terminen i 8an så kunde jag inte förstå att jag skulle börja nian, skriva nationella prov mm. Jag slöade och kastade bort den tiden i 8an också. Det finns småsaker hemma som störs sig på skolarbetet men sånt skriver jag inte ut utan har det hemligt för mig själv och andra jag vill säga till. Nu förra terminen när jag började 9an hoppade jag av spanskan, jag tänkte och sa att varför ska jag läsa ett språk som jag inte kommer ha någon användning om? Det är kul och så men jag sög på det i alla fall och ville ha mer koll på de andra ämnerna. Jag gav upp. Jag skrev mitt första matte prov och fick D, jag va så jävla stolt över mig själv och har kommit in i hur bra resultat man kan få bara om man pluggar. Andra ämnen är jag bra på men de är just matematiken. Andra provdelen va svår, procent. Jag förstår inte hur man gör. Jag fick F i slutbetyg. Det tog mig såå hårt men jag har haft problem med det i alla år jag har gått på högstadiet men de kommer fixa sig. Nu är det sista terminen i 9an. Om en vecka ska jag börja med NP. Jag är sjukt nervös att jag kommer tabba mig och inte klara det. Det hänger på AMB och mig själv. kommer jag verkligen komma in? är frågan.

tanken till att VARFÖR jag skrev ut detta är för alla som börjar högstadiet vill jag att man SKA och MÅSTE ta vara på den snabba tiden man har, 3år. Misslyckas man ja, då fortsätter man framåt och kollar på vägen vad man gjorde för fel. Min tid på högstadiet tyckte jag va en lek. Ta de seriöst istället annars så skiter allt sig. Detta är bara in liten inblick om att inte göra samma misstag som jag gjorde/gjort. Tycker inte synd om mig själv eller så men bara säger de ja tycker och tankar som vill ut!

Lite om mig och hur jag försökte kämpa mig ur saker och ting, har världens bästa vänner och föräldrar som har hjälpt att störta mig om detta!! tack till er så mycket<3

Kommer med något nytt ämne att skriva om nån annan dag, grupptryck kanske?:)

HADEE!!! / Timjan😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsI tisdags fyllde jag 15, det va en hur härlig dag som helst att va med massor med olika vänner som grattade mej men sist och inte minst min familj med hurrarop, sjungande & tårta!
En oförglömlig födelsedag! ❤️
Jag fick inte så mycke presenter eller så men det kommer :)

Imorgon är det halloween och då ska jag och några kompisar på en halloween "fest" så vi ska klä ut oss :) jag vet inte riktigt än vad jag ska va för något, men det märker vi ☺️

Skriver mera på lördag, hade!

  • 362 Readers

Likes

Comments
- Academy Of Music And Bussnies -

Första dagen på AMB va hur fantastiskt som helst! Träffat massor med nytt folk och har haft jätte roligt! Jag fick vara med på många lektioner och lära mig andra med roliga grejer om musik och musikproduktion. Sen så får jag bara gå runt och göra vad jag vill men jag måste göra något än att bara sitta så jag går runt och frågar om jag får tex, vara på och kolla på när nån sångcoachar. Den veckan är en helt oförglömlig vecka om vad jag har upplevt! (Under praktik platser) Jag ska söka in på AMB som ANDRA val, sen beror det på om jag kommer inte eller inte..men vi får se för det är nästa år jag ska söka så det är fortfarande bara att plugga på!
Jag träffade såklart Andreas Carlsson på invigningen dom hade för "aulan" och det va oxå jätte trevligt!
Denna veckans praktik (43) va jag på i måndags i ett kök på ett dagis men jag blev sjuk idag, usch
Hade!  • 394 Readers

Likes

CommentsDETTA är bara sjukt roligt att man inte ens kan tänka sig att det är 500 personer som sitter och läser om vad jag skriver :') tack så jätte mycket!

Lite om praktiken nästa vecka, jag är SJUKT TAGGAD att praktisera på Academy of music and bussnies i Tingsryd!
kommer sova hos min syster som bor där i sin lägenhet eller ta hennes förra "rum" på hotellet som dom fick bo så länge i för elevhemmet inte va klart, men det kommer bli så häftigt att vara i en skola med bara musik nästan hela tiden, men mycket plugg är det för de som går där men så är det! Jag åker redan på söndag dit och sen är det bara 1 vecka jag ska va där men jag kommer vara helt nöjd! Andreas Carlsson kommer jag såklart förhoppnings vis träffa eftersom det är hans skola men mer om det kommer nästa vecka!

Andra praktik platsen kommer vara på ett dagis här i Vetlanda lite längre bort, iallafall utanför centrum/stan som man kallar det, i ett kök och göra mat och göra andra "kökssyslor" som man brukar göra hehe!

Tack igen för så många läsare, hejhej👋♡

  • 468 Readers

Likes

Comments


29 Augusti 2014
Det va på Eksjö Stadsfest mitt på Torget i Eksjö och vi stod längst fram! Det va en lååång förväntan att kunna se dom LIVE, vi stod och väntade i 1-2 timmar och sedan tillslut när musiken började så började det skaka i hela kroppen så man inte visste vart man skulle ta vägen eftersom man stod och trängdes med andra "foooers". Den kvällen glömmer jag ALDRIG, dom va så nära och man va så nära dom. Jag är inte så stort foooer (the fooo fan) av dom men det är så himla häftigt och ett bra uppträdande med koreografi av dans mm! Låtarna kunde man iallafall sjunga till som är dom mest kända.
F elix Sandman
O scar Enestad
O scar Molander
O mar Rudberg

Jag tyckte att det va lite synd att dom bytte namn till "The Fooo Conspiracy" men det är upp till deras val för fansen.

Det va hur jag tyckte och en UNDERBAR KVÄLL OCH NATT i Eksjö båda dagarna (29-30) i Augusti detta året! ♡

(sorry för dålig kvalité på bilderna men jag skakade och dom rörde på sig hihi)

  • 503 Readers

Likes

Commentstro mej eller ej jag getting started igen och jag mår så himla fruktansvärt bra!
Under dessa veckor som har gått har jag varit upptagen med för det mesta skolan som jag tar i första hand!

Gymnasievalet kommer bli sjukt svår annars..
Btw, skriver när jag känner för det och vill när något speciellt för mig händer. Som tex, Praktik i Tingsryd på Academy state of music business som kommer bli galet kul!

Kommer vara uppdaterad om hösten för jag fyller år och sånt så keep reading if you not still do it. så hörs vi!

Hejhej❤️

  • 509 Readers

Likes

Comments

förra veckan och denna veckan på tisdagarna så åkte jag och kollade på när min syster tävlade i Ljungby-dagarna och Värnamo-dagarna! Förra veckan vann hon och sen denna veckan så vann hennes kompis Emelie och båda va såklart duktiga och värda för det!
Jag tog även bilder och kollade på när Pontu$ rasmusson uppträdde, fantastisk!
Bilder missar jag aldrig om sånt som händer
Cheka! 👇Det va blandat ifrån Ljungby och Värnamo.
Ja hör av mej om vad vi gör och bilder kommer under veckans gång 
Ses👋

  • 638 Readers

Likes

Commentssista helgen på sommarlovet. Man har ju haft planer om hur man skulle göra under sommarlovets gång och jag är faktiskt sjukt nöjd om vad jag har hunnit med! Fantastiskt kul och tack alla som gjorde det awesome ♡

tar det lugnt i lilla Ingatorp hos pappas sida och vill umgås med dom och sen på söndag va med dom 4 systrarna och kolla på film och käka Ben & Jerrys sista dan!

En måndag då man vaknar tidigt och inser att det är skoldag va en grej för en sommar sedan, låser upp skåpet med nyckel som har hängt i nyckelskåpet och vilat sig
Träffa klassen som man inte har sett på hela sommaren och dom andra i skolan
9an börjar jag, sista året på högstadiet. Mer om det kommer senare!

See'yall!

  • 704 Readers

Likes

Comments

Lite kort om vad jag har gjort på sommaren med bilder som beskriver ställerna!


Skellefteå, uppe i Västerbotten/norrland var jag dom första veckorna av själva sommarlovet som jag har skrivit om! fotot är taget från "vitbergsbadet" med vågmaskin (:


Senare så åkte vi till Öland över en heldag i Köpingsvik på havsbadet och centrum i Borgholm, det va jätte mysigt att gå på dom små gatorna med många fina affärer att kolla i.
Fin utsikt vid hamnen och man väcker barndoms minnena så väll :')

 

jag har varit i Danmark på Lalandia med familjen och det va verkligen helt underbart! själva stället va liksom, magi! Man kunde göra så mycket roliga saker som tex, bada i äventyrsbadet, bowla, spela i spelavdelningen, hoppa studsmatta ute och inne, åka skridskor och skidor inomhus och mycket mer! Vi va där en söndag till en torsdag och sov i en stuga man fick hyra på själva "camping området" och det va verkligen också jätte mysigt! Efter det när vi hade checkat ut på stället så trodde jag att vi skulle åka hem men nej, då för våra föräldrar oss till BonBonLand! där fanns det roliga grejer jag aldrig glömmer och vi åkte massor med karuseller :)


Sen åkte jag med Pappa till Ullared och shoppade för fullt!

 

jag har såklart också vart i stugan i Hällevik men det va bara 2 dagar så vi badade bara. jag har umgåts med mina kompisar jag har saknar och ändå har inte några kommit hem än så jag längtar förfullt! och ni vet vilka ni är!

Det va allt jag har gjort tillochmed bara chillat hemma!

jag kommer skriva om hur jag känner inför skolan om hur det är att börja sista året i högstadiet,

See'yall! <3

Likes

Comments

att glömma bort sitt lösenord till bloggen är inte särskilt bra, MEN NU HITTADE JA EN LÖSNING!
kommer nu då blogga som vanligt precis som innan.
Kommer berätta min sommar med bilder 👌

Ha de gott så skriver jag mer senare!

Se'yall ❤️

  • 810 Readers

Likes

Comments