Ja kan man göra nåt mer än att längta tills det första vita guldet lägger sig som ett täcke över de böljande norrländska landskapet? Inte jag i alla fall, jag har alltid en lika stor längtan varje år och den ser alltid ut att komma runt denna tid. När jag tävlade aktivt inom puckelpist hade man redan haft sin premiär på snö, och man gjorde sig redo för att åka ner till Alperna på det andra lägret som kom på höstlovet med hemma klubben. Men nu när man inte längre tävlar, ja då får man helt enkelt vänta. Men det finns ju lite man kan förbereda innan ''guldet'' kommer, och jag menar själv klart träning. De ändlösa timmarna i gymmet och de långa minuterna på löpbandet, som till slut gör en bra skidåkare.Och det är väl lite så jag fyller mina dagar nu, mellan plugg och andra vardags sysslor.

Jag har planerat in träning varje dag, kan kännas skit mycket vilket det kanske är. Men det är bara att komma ihåg att äta rätt och sova mycket så går det sjukt bra, sen tränar man ju inte alla sina pass som man lägger in, ibland kommer det viktigare saker och då får man skippa ett pass.

Så just ser mitt tränings upplägg ut så att jag tränar 1h 30min om dagen och då är dom 30 minuterna kondition, i form av löpband eller cykel eller springa ute, och gym i en timme.

Så nu ska jag pysa iväg till gymmet och avluta denna vecka!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments
Ja, jag och axlar... har haft en väldigt otur under mina fyra år på gymnasiet också, då jag varit skadad en hel del. Jag har opererat axeln tre gånger under mina fyra år på gymnasiet, vilket nu lätt till en minskad rörlighet samt lite andra skavanker. Under sista operationen fick jag ha en sittande operation vilket jag har svårt att se varför (men jag är ingen läkare så det är säker jätte skönt att inte behöva böja sig hela tiden när man opererar?). Operationen skulle ta 1.30 och slutade med hela 5 timmar. Så vaknar jag utan känsel i benen vilket blev resultatet efter att ha suttit hela denna tid . Jag fick börja gå med gåbord under dagen men då det inte hjälpte kom läkarna med beslut att ha kvar mig ytterligare en natt för att kunna hålla koll så det inte blev värre. När så väl morgonen kom och det var dags att åka hem äntligen så var inte problemet mindre, utan detsamma som dagen innan.

Väl hemma så förbjöd min sjukgymnast mig att åka tillbaka till Järpen och sa åt mig att stanna hemma två veckor innan jag fick åka tillbaka (väldigt tråkiga två veckor kan jag säga). När jag senare fick komma upp till Järpen började jag få nervsmärtor i fötterna en smärta som är svår att förklara men känns som att man ståt upp konstant i 20 år och man var redan trött i fötterna innan. Med tiden blev allt bättre men jag dras nu med en ond rygg, då ska också sägas att jag aldrig haft problem med ryggen före operationen.Men, men idag ska jag åka och få en invaliditets undersökning på axeln gjord samt få en närmare titt på ryggen. hoppas allt går vägen och att det inte blir mer problem.

Likes

Comments

Tim heter jag 21 år kommer från Gävle, flyttade upp till Åre för att gå skidgymnasiet där jag gick freestyle och tävlade i puckelpist. Och efter fyra fantastiska år så blev jag kvar här uppe, och nu bor jag med min sambo i en liten by som heter Ytterån några mil utanför Östersund. I dagsläget pluggar jag Sports management och applied sports coaching på distans pluggar även upp min matte från gymnasiet med målet att komma in på Idrottsvetenskapliga linjen på Mittuniversitetet nästa år.

Mina fritids intressen kretsar mycket till naturen då jag älskar skidåkning samt fiske, tränar också en hel del även om den mesta träningen faktiskt inte sker i naturen utan inne i gymmet. Har även matlagning som en liten hobby där jag fokuserar på att laga mat utan socker (och då menar jag även utan det dolda sockret). Hoppas ni kommer trivas här på bloggen! kan redan nu säga att det kommer att komma en hel del kul här under vintern!Likes

Comments