Tjenare alla pigga pärlor!

Som ni märkt har de inte komnit några inlägg på ett tag för lite olika själ. Haft en del att göra nu på sistonde.

Har jobbat en del nu bpde helger och lov sen på de har jag flyttat och går i skolan såklart.

Men nä nu går vi in på vad det står i rubriken.

Har äntligen fått tillbaka min motivertion på att träna. Den känslan med träningsvärk är obeskrivlig. Alltid skönt att ha de för så har allt slit varit till en nytta iallafall. Sen när man ser att man bara förbättras gör ju inte saken sämre.

- Igår körde på kondition och mage.
- Idag blev det TRX passet vilket är kul.
- Imorgon blir det förmodligen gymmet igen med motion.

Ska börja uppdatera mer igen efter min lilla pause.

Vi hörs.

Puss och kram skumbanan! :)
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Igår var en bra dag. Superhärligt väder och jag var ledig från skolan. Den dagen spenderades med Ella där vi gick i stan och shoppade ich strosade runder och köpte glass i skolen såklart. Där efter den supeemysiga dagen så åkte jag och bowla med SKUnk vilket var grymt på alla sätt och vis. Dock var den synd nör vi skulle leta upp en Subway att vi gick i en 1h och när vi kom fram till dwn hade de inget bröd så vi fick gå till centralen ist.

Idag är jag med ledig vilket leder till lite hemma uppgifter och sen ut och kolla och köpa lite inför flytten om 3 veckor :).

Puss och kram på er alla.Likes

Comments

Hej!

Här kommen supergod Nutellasemifreddo som har blivit en succé hemma hos mig. Hoppas ni gillar den.

Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :

2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundform, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.

Kram på er!

Likes

Comments

Nu hade jag tänkt skriva min historia om min dyslexi under min skolgång. Detta är både kan säkert va en hjälp till er med dyslexi och föräldrar som har eller har barn som har det. Kan både va för folk som vetat ett tag att det har det och för nykomlingar som precis fått reda att dem har det.

Jag går andra året på gymnasiet och har vetat att jag haft dyslexi sedan jag gick i femman så jag har några år på nacken nu..

Det började med att redan i 2-3:an hade mina lärare och föräldrar misstanke att jag hade svårigheter med läsning och stavning. Det var då man började med engelska och jobbade och läsa mer. (tyvärr är det svårare nu).

Men det började inte förens i 4-5:an som jag började testa mig hos en "specialist och speciallärare" i skolan. Då fick jag en remis till att testa mig i lund på ett riktigt ställe. Jag gick på många utredningar kommer jag ihåg. Under de perioden hade vi snackat mycket hemma och speciallärare om det och jag kommer ihåg att jag frågade mamma om hon kommer bli ledsen om jag fick diagnosen vilket hon sa att hon kommer bli för hon tycker synd om mig och att det kommer bli tufft framöver.
Den dagen vi skulle få reda på det var det båda mina föräldrar och min speciallärare då. Kommer inte ihåg så mycket vad hon där mer än att hon berättade att jag då hade en svår dyslexi och de konstaterade dem ganska fort. Min reaktion då var att jag utbrast i grät för jag visste att mamma och pappa skulle bli ledsna som de sa. Detta fick jag då reda på i slutet på 5:an. Jag fick då en egen stationär dator i skolan so var i första hand min men de andra i klassen fick använda den om inte jag använde den då. Sen fick jag olika program som skulle hjälpa mig lättre under skolarbeten och senare fick jag hem som jag skulle ladda ner på min egna dator hemma när jag skulle arbeta.

Sen resten av mellanstadiet och lite upp i högstadiet hade vi mycket bråk hemma om läxor.

Sen i 7:an började jag på en privat skola vilket jag ångrar än idag. Varje utvecklingsamtal och mejl kontakt som min mamma hade med läraren/specialläraren så lovade de saker som de inte höll vilket slutade med att jag bytte skola efter halva åttan också hade gått.

Allt blev så mycket bättre där. Jag fick den hjälpen jag behövde av speciallärare och mina andra lärare vilket gjorde att skolan gick bättre och jag trivdes. Vi här hemma och i skolan hade bestämt att jag bara skulle stäva efter godkänt vilket jag gjorde men blev så glad när jag höjde mig hela tiden och kände och märkte att mina föräldrar blev stolta och då var jag också det.

När det var dags att välja gymnasium så sa både jag och mina föräldrar att det var bäst att välja något praktisk för de teoretiska skulle jag inte palla för att jag var redan så skoltrött så de hade bara gjort att jag kanske gått in i väggen eller fått depression vilket jag i nuläget är glad för.

För många dyslektiker eller iallafall för mig så är jag bättre att visa det praktisk än att plugg in det som alla grundämnen vilket mina lärare nu på gymnasiet har märkt. Har höjt mig så mycket som jag trodde var omöjligt för en dyslektiker vilket jag nu har förstått att det inte är.

Detta är en liten historia om mitt liv eller min skolgång en jag fick reda på att jag har dyslexi och hur jag har försökt brottas med det. Har ni frågor är det bara att skriva en kommentar. Hoppas ni gillar den och att någon får nytta av den. Kan också göra ett inlägg på mina tips eller svar på frågor. Ni får gärna sprida detta vidare. Vill komma ut till många som känner samma och visa att de inte är ensamma eller att det inte är omöjligt.

Likes

Comments

Denna killen hade många som crush nör man var liten efter hans filmer vilket jag med hade. men nu har den kommit tillbaka igen. Jag tycker han är så snygg asså. OMG!! 👌👍

Likes

Comments

Tjena!!

Min pappa och jag har köpt lite kosttillskot under Träningen. Har alktid velat testa sånt här men aldeig tagit steget att feåga hemma eller kollat upp något bra. men nu när min pappa också skulle ha passade jag på.

Xtend (burken med pulver):
Snabb och effektiv återhämtning, Ökar såväl fysisk som mental energinivå, Ger bättre blodgenomströmning, Bättre pump, Ökad muskelvolym, Bättre uthållighet, Xtend är socker-, kalori- och koffeinfri!


Ripped hard core:
Potent och högkoncentrerad, Endast 1 kapsel per dag, Ger intensiv energi och framkallar ett sylvasst fokus, Stimulerar den basala ämnesomsättningen, Ökar frisättningen av kroppsfett, Reglerar blodsockret och minskar aptiten, Omåttligt populär storsäljare - prova du också!

Kram på er!

Likes

Comments

Tjena folket!

Haft mycket att göra som jag kommer ta upp i ett annat inlägg vad jag har hållit på med nu de senaste och varit så osocial här.

För ungefär 3 veckor sedan var jag och mamma ute och shoppade. Behövde verkligen en ny skolväska för den har verkligen gjort sitt. Sönder överallt typ 🙈.


Accent: 299 kr

Lägger förmodligen upp något mer idag men annars hörs vi senare.

Puss och Kram och ha det bäst sålänge.

Likes

Comments

Hej, 

Hoppas ni mår bra. Här kommer lite frågor och svar med bilder från mitt 2014. 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Varit med och flyttat till min brors egna lägenhet,Sommarjobbat och tjänat pengar vilket jag inte haft inte, varit mer framåt och vågat mer.

Genomdrev du någon stor förändring? Blivit mer "vuxen" och tagit större ansvar både på jobb och i familjen. Sett vilka som är äkta vänner och vilka som inte är det. Inte så stor med en liten förändringen iallafall.

Vilket datum kommer du alltid att komma ihåg? 9-16 mars

Vilka länder besökte du? Teneriffa och Danmark (Köpenhamn & Helsingör)


Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, verkligen. Fått nytt jobb vilket jag kommer skriva om mer senare.

Saknar du något i år 2014 som du vill ha år 2015? Semesterns och hur jag umgås med min familj.

Vad önskar du att du gjorde mer? Träna och var mer aktiv.

Vad önskar du att du gjort mindre? Köpt upp nästa de mesta av min studiebidrag på fika.

Största framgången privat? Fått nytt riktigt jobb som jag får vara med från början.

Största misstaget? Gjort saker jag aldrig borde ha gjort.

Var du gladare eller ledsnare i år än jämfört med tidigare? Har varit både och. Kan inte säg att jag varit med gladare eller ledsnare.

Vad spenderade du mest pengar på? Fika tyvärr. Hade velat spendera mer på kläder och skönhet.

Något du önskade dig och fick? Fick åka iväg till Teneriffa och fira min pappa på 50 års dagen. Sen att jag fick se One Direction live.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Var i skolan sen fikade jag med några kompisar och följde med en kompis och stor handlade och sen gick jag på skunk och sen stack jag hem och fick presenter och firade med mamma.

Vad fick dig att må bra? Vänner och familj. Sommaren och alla resor på sommarlovet.

Vem saknade du? Några vänner.

Vad är du mest stolt över? Hur min framgång har gått med jobb och sånt.

Vad är den största önskan nu? Att allt ska gå som det ska.

Vad är planerna för 2015? Åka till Bryssel och hälsa på min " bonus" syster som är där och sen flytta ihop med mamma kille så jag och mamma ska flytta till lödde.

Likes

Comments

Hej!

Förlåt att detta kommer ut så sent men ja.
Hade tänkt göra en årsresumé idag eller snarast.

Puss och kram skumbanan!
Likes

Comments

Var ute på mellandagsrean i söndags med Ella och köpte bara lite. Sen köpte jag även 2 par trosor på rean på Gina tricot.

Mac pro-longwear: 180 k

Armband: 25 kr


Likes

Comments