​Nu börjar det närma sig slutet med stormsteg och paniken bara växer över att allt snart är slut... Men innan dess är det fullsmäckat med massa skoj och efter nästa vecka så är plugget över!! Vi gör matte nationella på torsdagen (stress) och sedan drar vi till Normandie på fredagen! Och sedan kommer kompisar från Sverige och Norge hit direkt veckan efter, plus praktik och massa avslutningstjoff, picknickar och myshäng! Och Paris är ju absolut finast när man har besök och bara strosar runt och kollar på allt och ingenting så det kommer bli helt underbart (Hjärtögon) 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Partyfredag och hemmalördag. Och några insamlade vuxenpoäng när vi lagade fläkten som valde att gå sönder igår natt

Likes

Comments

Idag har det varit strålande sol och vi har bara glassat i solen precis hela dagen! Vi var fem pers som slaggade hos Karran igår efter mellohänget, värdaste kvällen. Fler bilder kommer från både fredagsnatten och igårkväll strax!

Likes

Comments

NU ÄR DET BOKAT. Måste säga att det var nog det sorgligaste och det skönaste jag gjort att klicka på "boka och betala" efter att ha klickat i Paris - Köpenhamn och medvetet skippat tur- och returboxen... Jag sitter och skriver detta inlägget med in lilla "Paris-tavla" framför mig där jag hängt upp alla biljetter och andra minnen från året och i mitten hängen en liten lapp jag skrev till mig själv absolut första dagen jag var i min värdfamilj när jag först insåg att jag inte hade någon aning om vad i helvete det var jag gav mig in på. Det är helt ofattbart att det är jag som skrev den där lappen och det är ännu mer ofattbart att det var nio hela månader sedan den skrevs. Det känns som igår och det känns som för en livstids sedan. Vad detta året än hade blivit, hur jobbigt det än hade kunnat kännas så kan jag med största säkerhet säga att jag aldrig skulle ångra att jag valde att åka. Det har ingen betydelse om upplevelserna är fantastiska eller sämre, man lär sig ALLTID mer än någon någonsin skulle kunna förstå. Man växer mer som person än vad man gjort de senaste fem åren tillsammans. Nu har jag haft turen att få älska mitt år här, att få älska alla obeskrivligt underbara människor jag lärt känna, att få älska staden och att få trivas i min värdfamilj så jag kan ju inte sitta och påstå att jag vet hur det känns att verkligen vantrivas och bara sitta med hemlängtan varje kväll men jag tror, och är nästan säker på, att oberoende hur bra eller dåligt året har varit så kommer det alltid generera oersättlig livserfarenhet som man aldrig någonsin kommer ångra att man fick!

En inte så passande till texten bild som beskriver mitt extrema nötcraving idag otroligt bra, åt tills jag fick ont i käkarna, vilket man i och för sig får rätt snabbt av nötter men det lät så dramatiskt och snyggt att skriva så! Tanken var inte heller att äta upp allt, det är rena vardagslyxen här att toppa gröten på morgonen med massa nötter!! Mitt havregrynförråd är väl påfyllt efter mammas leverans, även tuggummi och danskt rågbröd-brödförrådet! Glömde ju idiotiskt nog min kaviar i lägenheten så där rök den tillfredsställningen.. Överlever förhoppningsvis En Månad Och En Dag till

Likes

Comments

Natten till idag så firade vi bästa Annabananas 18-års dag vid Seine med vin i floder och "Vi kommer alltid ha Paris" på gitarr. En av de bästa kvällarna, de blir bara fler!! Jag sov hos Selma inatt för min värdis har varit i Lissabon och kom inte hem förrän idag och min mamma åkte igår men nu när jag kommit hem till min värdis har jag äntligen ordentligt internet så att jag kan uppdatera bloggen. Rätt skönt att slippa släpa runt med resväskan överallt också... Och så får jag lite tid att prata med Älskling också vilket är guld! 

Likes

Comments

En till såndär härlig strosa rundor dag med lite inslag av kultur och sådär. Jag och mamma körde lite av en sovmorgon och gjorde bamsebrunch i lägenheten innan vi gav oss av imorse. Det är så svårt att hitta god frukost ute i Paris, blir oftast i så fall en croissant med kaffe om man vill hitta något snabbt och inte bara vill ta sig till närmsta le pain quotidien! Sedan åkte vi i alla fall till Fondation Louis Vuitton (med en liten detour inom kyrkogården Père Lachaise där bland annat Jim Morrison, Oskar Wilde och Edith Piaf ligger) och kollade en jättefin utställning. Tavlan 'Skriet' fanns bland annat och för övrigt är ju själva byggnaden väldigt maffig! Resten av eftermiddagen har vi strosat som sagt, vi satt en stund i solen på Le Deux Margots och drack kaffe och sedan blev det sushi på standardstället vid Place d'Italie till kvällis!

Likes

Comments

Mamma kom sent igårkväll så efter att ha hängt med SSP folk vid eiffeltornet åkte jag och mötte upp henne i Paris och sen satte vi oss bara och drack vin och delade en pizza på en uteservering innan vi åkte hem till lägenheten. Idag däremot har vi strosat runt hela dagen, vi råkade gå rejält fel imorse och hamnade inte alls där vi tänkt oss (trots att man snart bott här i åtta månader kan man tydligen gå fel) men det gjorde inte så mycket, lite extra promenad bara. Vädret har inte heller varit på vår sida, det kom en störtskur där någon gång mitt på dagen men vi smet i på en skönhetssalong och fixade hår och naglar så det var rätt lugnt det också!

Likes

Comments

Idag har faktiskt inte varit någon solklar topp dag trots att vädret varit härligt och vi livsnjutit en del... Jag har varit så stressad den senaste tiden, framförallt över skolan, och det blir rätt snabbt en ond cirkel: man stressar innan man är stressad för att komma ihåg att stressa och sedan stressar man för att man är stressad. Jag vaknade upp idag med insikten att flera grejer jag har inplanerade i slutet av veckan krockar med varandra och därför var jag redan stressad när jag var påväg till skolan. Det blev inte bättre när jag inser i samma sekund som jag entrar franskasalen och ser alla sitta beredda med sina pennor att vi hade uppsatsskrivning idag. Jag skrev den i alla fall och eftersom det framförallt var förberedande inför en tyngre examinerande uppsats längre fram så känns det helt ok. Nu ska jag försöka få lite jobb gjort så att jag inte behöver sitta med det precis hela helgen när MIN KÄRA MOR kommer!!

Likes

Comments