HAR DESIGNERE ET SAMFUNNSANSVAR?

Jeg synes dette er et både viktig å spennende tema som jeg er glad for at folk nå velger å ta mer på alvor nå enn før. "Designerens samfunnsansvar" er tittelen på faget vi har forelesning i nå og som vi akkurat fikk utdelt eksamen i. Jeg må si at eksamen er litt rar og ikke helt det jeg håpet på, men det er fortsatt et spennende fag. Jeg mener selv at designeren har et samfunnsansvar. Hvis vi som designere skaper miljøvennlige produkter og tjenester vil det gjøre det lettere for brukerne å ta ansvar og velge de produktene som kan være med å gjøre en forskjell.

På torsdag var jeg på et event med lush. Det var utrolig hyggelig, velduftende og spennende, og det passet perfekt å lære litt om et varemerke som tar miljø på alvor. Lush har kommet med flere nyheter innen serien "naken". Det vil si produkter uten emballasje. Er ikke det fantastisk?! Du kan se flere av produktene på bildene. Selv fikk jeg med meg en 7-3 ansiktsserviett som er en rensekrem og sminkefjerner i ett. Den lukter himmelsk og jeg gleder meg til å prøve den!

Jeg synes det er så bra at det er flere bedrifter som velger å ta ansvar både når det gjelder å ikke teste på dyr og bedrifter som setter ekstra fokus på miljø gjennom gjenbruk, plastfri emballasje og kortreiste produkter. Stå på! Fremtiden er avhengig av at vi starter allerede nå!

- Mathilde -

Liker

Kommentarer

coconuttie
coconuttie,
Et kjempeinteressant tema, og jeg er helt enig! Designere har absolutt et ansvar 😊 Elsker Lush, ikke bare er det miljøvennilig, men det er så gode produkter også 😃 <3
nouw.com/coconuttie
tildemah
tildemah,
Godt å høre at du er enig 😃 Ja, ikke sant! Supre produkkter har de ☺️
nouw.com/tildemah

Instagram