DERFOR HAR JEG IKKE SKIFTET MITT PROFILBILDE

Samfunn

Fokuset i mediene de siste par dagene har gått til Paris. Mange bloggere har skrevet om hva som har skjedd og skrevet varme ord. Dette har jeg full forståelse for, for det er en grusom og skremmende hendelse, det jeg derimot ikke forstår er hvorfor alle skal forandre sine profilbilder på facebook av den grunn. Da jeg så at folk begynte å forandre profilbildene sine til franke flagg kjente jeg med en gang en ubehagelig følelse dypt nede i magen. Jeg skal innrømme at jeg ikke på det tidspunktet skjønte helt hva det kom av, men i ettertid har det gått opp for meg. Det var noe som skurret ved det hele og jeg klarte ikke å få meg til å forandre på bildet mitt.

Nå som det har gått opp for meg hvorfor jeg kjente at det skurret vil jeg gjerne dele det med dere. Det har seg nemlig slik at elendighet og grusomme hendelser skjer overalt i verden daglig. At sivile blir drept skjer ikke sjeldent, men likevel har hendelsen i Paris fått mye større oppstyr enn mye annet som har skjedd i det siste. Hvorfor skal vi bry oss så mye mer når det skjer noe i Europa enn når noe skjer i en av våre andre verdensdeler. Hvis vi skal drive å skifte profilbildet vårt for hver gang det skjer noe grusomt vil vi aldri kunne ha et normalt profilbilde.

Mange vet ikke bedre. Her i Norge er det mye av verdens elendighet vi stenger ute. Det er mediene som bestemmer hva vi skal få med oss og ikke, og i følge mediene var hendelsen i Paris mye viktigere enn det andre grusomme som skjer rundt om kring i verden hvor antal døde er veldig mange fler. Vi er blitt så vandt til at sivile blir drept i afrikanske land at vi ikke lenger tar oss tid til å tenke på dem. Slik verden blir fremstilt i dag er noens liv viktigere enn andres. Dette mener i alle fall jeg er helt feil.

♥ Hva er din mening opp i alt dette?

Liker

Instagram