"DET FICK BLI ÄNNU EN SPONTANRESA"

men tjenare!!

att det kan bli två spontanresor på mindre än en vecka. förra gången var det göteborg med familjen och denna gången blev det Öland/Kalmar med ett gäng kompisar. detta var då i torsdags och vi var där till igår (fredags).

dagen började ju då med att jag fick ta ut Chiba på morgonen, och det var jättemysigt för vi fick se lite utav soluppgången dock så var det ju väldigt kallt. sen när vi kom hem så fick jag det lite stressigt, fick skynda på med en ny outfit för jag blev inte nöjd med den första. sen skulle jag äta frukost, packa och sminka mig. allt på en timme för att kunna hinna till bussen mot Karlskrona (för att sen byta buss till den som går mot Kalmar)

mot alla odds så hann jag komma i tid och fick till och med vänta i kanske 10 minuter (bussen var sen med andra ord). på bussen var vi alla fyra väldigt sociala (inte, hahah) alla satt med sina mobiler och skötte sitt eget typ aka kollade Paradise hotel, någon film, Snapchat och lyssnade på musik. sen kom vi ju då såklart fram till centralen och första stoppet fick bli på någon resturang som fanns inne på kvasten för att käka lite. (det var super gott och alla blev nöjda)

efter att vi hade ätit så gick vi runt lite på stan, kollade halloween dräkter (ingen hittade något eller jo jag hittade ett förfest-spel typ). jag var nog den som spenderade mest pengar :) jag köpte ju det spelet, sen också ett ljusslinga och ett läppbalsam. ganska välbehövliga saker ändå så jag är nöjd. sen köpte ju såklart alla godis på tokiga ture, det är ju ändå ett måste när man åker till Kalmar. sen chillade vi lite på espresso house innan våran buss skulle komma mot färjestaden för att sen byta till en annan buss mot kråketorp.

sen efter mycket om och men så kom vi hem och då hade mamma varit där (så gulligt) och fixat frukost till oss, lite snacks och höjt värmen och grejer. super mysig stämning för hon hade också tänt ljus. så direkt när vi kom hem så plockade vi fram snacks och satte oss och började kolla på en film. ingen kollade på filmen, vi pratade om en massa annat och hade super kul så vi stängde av filmen och satte igång lite musik, nostalgi musik delux asså (bl.a Michael Jackson). sen satte vi oss och spelade kortspel. först körde vi tecknet och jag och Nilma ägde ju ut grabbarna på det. sen körde vi skit gubbe eller som andra säger det vänd tia och då vann ju Olle och Simon överlägset över oss. lika kul ändå!

efter att vi hade spelat så kom vi på det "visst f*n det är ju halloween" så då fick Olle idéen att vi skulle leta spöken i vår lilla sommar stuga och alltså vi fick orden "past", "Savannah" och "study". det var väll kanske läskigt och lyssna på en app som har en obehaglig röst, men inte alls så att jag tror på spöken eller något övernaturligt. enligt mig finns det alltid en logisk förklaring. men det var ju en rolig ide att göra på halloween :)

en ny dag kom aka fredag och jag vaknade först av alla och låg bara i sängen hungrig i två timmar innan dem andra vaknade. då minsann flög jag upp ur sängen in i köket och påbörjade frukost, plockade fram mackor, smör, ost, skinka, juice, oboy osv. frukosten blev helt suverän och det är ju alltid bättre att äta den tillsammans med så fina människor!

under frukosten kollade vi lite på busstider tillbaka till Kalmar och då stod det att det gick en buss dit vid 11.45 och liksom bra tänkte vi, super osv. så vi började städa, plocka undan allt och diska. sen blev klockan 11.20 så då tänkte vi nu kan vi köpa biljett men näve du det gick inte, det kom upp nått om att man skulle ha köpt biljetter dagen innan, innan 18,00 och det hade ju vi ingen koll på och nästa buss skulle inte gå fören 15.nått så jag fick ringa morfar och som tur väl var så hade han inget planerat utan kunde köra oss enda in till Kalmar. super super snällt. (Btw verkade en fiskmås unge gilla mig:))

inne i kalmar så bara åt vi, gick i lite affärer i ca 2 timmar (sammanlagt) sen gick bussen hemåt för att jag skulle hinna med allt jag var tvungen till att göra innan festen på kvällen (som kommer upp i ett annat inlägg). och ja det var denna resan och det kommer nog göras om flera gånger :)

#öland #spontanresa #spontan #resa #vänner #älskar #mat #kalmar

xoxo tildawernstrm

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229