"Jag är en kvinna, vilket innebär många saker. Jag får mindre lön för samma arbete, jag löper större risk att inte ha samma förutsättningar inom vården som jag behöver, och med störst senolikhet att jag kommer utsättas för våldtäkt i Sverige är en av fyra."

Vi lever idag i en våldtäktskultur där kvinnor runt om hela världen går med en konstant rädsla att bli våldtagen. Kännetecknet för våldtäktskulturen är att man skuldbelägger offret ,victimblaming, där offret får höra vad de gjorde fel och vad de hade kunnat göra för att undvikit att hamna i den situationen istället för att lära männen att man inte ska våldta.

Vi lever i ett samhälle där vi kvinnor är begränsade då vi alltid måste ha i baktanken om hur vi klär oss, för det kanske är för utmanade och vi ser "inbjudande" och på så sätt ber vi om att bli våldtagna. Vi vågar inte gå ut eller ta oss hem sent på kvällen själv, för man vet aldrig vem som gömmer sig bakom den där busken eller vem som går bakom mig, för att sen få höra " du var bara på fel ställe vid fel tidpunkt." eller "Vadå du hade utmanande kläder på dig, du får skylla dig själv". Man kan ju inte se alla män som potentiella våldtäktsman va? Det är ju helt fel? Eller har det kommit så långt att man måste börja göra det?

Jag är så jäkla trött på att få höra hur man skuldbelägger offret, det är samma med mobbning. Bara för att en hade en ful tröja har jag rätt till att mobba den? Den får ju ändå skylla sig själv?

"Men hur ska jag veta att hon inte ville?" men herregud hur svårt kan det vara, har hon inte sagt JA eller JAG VILL så går hon inte med på det. Tror du påhittigt att en sån full tjej, som kanske till och med är medvetslös, har gett dig samtycke? Hon är inte ens kapabel till att gå, så vad får dig då att tro att du har rätten till att bestämma över hennes kropp och beslut? Det är alltid en egensval oavsett omständigheterna. Även om man kommer på mitt under allt att "nej jag vill inte" så är det okej, då har du ingen rätt att bli arg över det. Alla kan ångra sig, och det har säkert alla varit med om, vad det än handlar om.

Vi lever i ett samhälle där vi redan som liten har lärt oss att att männens dominans går före kvinnans vilja och åsikt, även hur kvinnan sexualiseras och ses som ett objekt. Vart vi än kollar så möts vi av att kvinnan sexualiseras. Reklamer där kvinnokroppen ses som ett objekt åt männen, låtar som säger hur "vi ber om det", filmer där man visar mannens dominans mot en osäker tjej som ej vågar stå emot det våldet hon egentligen blir utsatt för, som för övrigt vi personer inte ens noterar eller gör någonting åt för att det förekommer så ofta att det blivit normalt. Våldtäkt förekommer även så ofta nu att det har blivit något normalt och som vi valt att blunda åt och lådsås som att det inte finns. Vi måste börja agera och inse att det är ett stort problem idag och att fler ska bli engagerade i denna fråga, för det är inte okej att vi ska behöva leva såhär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hello, sitter i sängen och dricker livetsdryck, pucko<3 På tal om pucko, fan va många som hade varit den drycken om de var en dryck, och då jag ser det menar jag det inte på ett positivt sätt. Är så jävla less på allt skitsnack som ska kretsa en och speciellt bland ens vänner??!! Vad vinner ni på att snacka skit om mig, då det ändå kommer nå fram till mig sen, haha euw.. Är egentligen en väldigt optimistisk person lovar visar det bara inte på bloggisen<3333 Gillar att skriva djupt och om mina känslor och tankar, så himla skönt att skriva av sig helt enkelt. Har alltid haft så mycket lättare att uttrycka mig skriftligt för känner att jag verkligen kan skriva PRECIS hur jag känner och tycker, är ni likadan?

Likes

Comments

Hello bloggish!! Måste dela med mig utav mina drömmar jag haft den senaste tiden. Har drömt om ett visst ställe och det är alltid samma ställe. Det har förekommit då jag åkt buss i min dröm och åkt förbi det. Jag har gått förbi det, kvällstid och då har någon ropat "hjälp" därifrån, och inatt drömde jag om att jag närvarade. Det är som en "klippig strand" om ni förstår, och inatt träffade jag ett antal saknade och gamla vänner där. Det är så sjukt random och det får mig verkligen att tänka. Det är harmoniskt men ger mig samtidigt sjukt med ångest och panik (?) Sover dåligt på nätterna och vaknar flera gånger då jag drömmer om stället :(

Är det ett tecken eller är jag bara fett paranoid?Likes

Comments

​Hello världen, sitter just nu i min pyjamas och har fått för mig att jag har feber fast jag troligtvis inte har det haha. Typiskt mig. jag tänkte bara lätta på hjärtat och skriva kort om vad jag tycker om julen. Jag älskar verkligen julen absolut en utav mina favorit högtider, men samtidigt hatar jag den. Det känns som julen har blivit så jävla materiel och att visa vem som har mest mat på julbordet och fått flest dyra julklappar. Jag tycker så otroligt synd om föräldrar som får sån hög press på sig och även om de som är i utanförskap. Det har en familj tillgängliga eller alla barn som har alkoholiserade föräldrar. De som rent utsagt har ett helvetet under jultiden. Fan. Detta var ett snabbt inlägg då Moa spammar sönder mig, så ska klä på mig och gå ut och möta henne. Puss och kram

Likes

Comments

Idag satt jag och åt med med mina fina vänner och vi kom in på hur det var förra året och hur man var till sättet då tillskillnad från nu. De fick mig verkligen att tänka till och jag vill dela med mig av det för jag tror många kan känna igen sig och relatera.

Jag är en helt annan person än vad jag var för några månader sen. Det är jag fullt medveten om, men inte på ett negativt sätt. Jag är en mer öppen, utåtriktad person och jag känner att jag äntligen är och kan vara mig själv. Det kändes som att jag inte vågade det i min förra klass och att jag styrdes av den gruppen och ville inte hamna utanför så därför lät jag mig styras av dom. Jag var tyst, inte öppen till nya idéer eller förslag och höll med om allt de sa. Usch vad jag ångrar det. Säger absolut inte att jag ogillar personerna, då de fortfarande är mina vänner men jag önskar att jag var mer mig själv och öppen. Det hade känts bättre för både mig (och alla andra "tror jag".) Ibland låter vi folk styra oss, även omedvetet och jag gjorde det för att inte sticka ut eller bli dömd av alla andra då vi lever i ett samhälle där vi (inklusive jag) är för snabba på att döma varandra, även för att det ställs så höga krav på en. Vi ska följa normer och stereotyper som är orealistiska och helt skeva.

Jag är så himla tacksam över att ha få börjat i en klass där jag är omgiven av de finaste människorna jag mött. Jag kan äntligen få vara mig själv, och har fått många nya vänner som inte dömmer mig för den jag är utan gillar mig för det. Jag skulle hellre vilja vara hatad av ett flertal personer och vara mig själv, än att lådsås vara någon annan för att passa in i en grupp jag ändå inte skulle trivas i. Från och med nu kommer jag alltid att vara mig själv då jag kommit långt på det och kommer inte ändra mig för att normerna säger så. Jag trivs med mig själv och med mina underbara vänner och det är det som är huvudsaken.

Likes

Comments