Min moralkompass

Låg som inte allför sällan och ätnkte på allt man skulle vilja göra i världen för att döra den bättre. Det är så mycket skit som finns och pågår som man åtminstånde inte vill bidra till. För mig gäller detta (förutom att allmänt försöka vada en god medmänniska osv) miljön och djurvälfärd. Och eftersom man inte kan göra allt och det finns väldigt mycket man kan göra att man blir matt och lixom ger upp så tänkte jag, som jag alltid gör när jag måste få lite ordning, göra en checklista helt enkelt :) med några enkla saker man kan bidra med (som jag tycker alla borde göra)

Här är det jag kommit fram till att jag tycker jag kan bidra med i världen:

-Köper köpa päls
-Att alltid svensktilvverkat kött, och även göra mitt bästa för att köpa svenkt frukt/grönt och mejeriprodukter. I framtiden vill jag även börja köpa kött i gårdbutiker
-Gör mitt bästa för att välja ej djurtestade produkter
-Att turista djurvänligt genom att inte stödja grymm behandling at djur i turistsyfte (gällen även cirkusar)
-Skänker 100kr i månaden till WSPA

-I framtiden vill jag köpa en eco-bil tex. en elbil eller biogas
-Nu åker jag gärna kollektivt när möjlihet finns, är dock otroligt osmidigt där jag bor
-Jag ska försöka dra ner på mitt inrikesflygande, åker oftast tåg men upp till luleå flyger jag oftast då det går sååå otroligt mycket smidigare och fortare. Men ska nog trappa ner lite på det, och efter skolan blir det inge mer sånt.
-Jag släcker alltid efter mig
-Jag köper bara miljömärkta hushållsartiklar
-Jag köper inte fisk som inte är godkänd av WWF
-Dricker nästan bara kranvatten
-Lämnar in batterier och glödlampor
-Slänger inte skräp i naturen
-Pantar burkar
-Om jag köpter vitvaror ska de vara minst A+ klassade

Utöver detta försöker jag bara allmänt tänka över mina val och handlingar och vilka konsekvener de får. Klart man inte alltid kan engagera sig i allt hela tiden, men jag försöker iaf att inte bara blunda för allt och ta till mig av det jag faktiskt vet :)


Kram Tilda

Gillar