Karantän Vecka 1

Nu börjar Corona spridas runt ordentligt här. Är väl kanske eg inte jätteorolig för mig själv, men åtgärderna påverkar ju och gäller ju att platta ut kurvan för andras och sjukvårdens skull. Är oxå hemskt med hur detta kommer påverka folks ekonomi och arbetssituation. Annars tänker jag mest på mammas säkerhet hemma ❤️ på resten av familjen som är mer isolerade (tror alla varit sjuka, om de va Corona vet vi inte men vore väl eg bra så de är klart lixom), och på kollegor som säkert har det tufft nu.


Läget just nu här är iaf att alla affärer som inte är nödvändiga har stängt, och de övriga har minskade öppettider och släpper bara in ett visst antal åt gången. De har även särskilda öppettider för riskgrupper och spritar av vagnar/korgar innan man får dem. Blir mycket köer och mycket som tar slut (trots maxantal på vissa varor). Man får inte samlas mer än 10 personer på samma ställe (utom där det är omöjligt att hålla) och samma med 6ft avstånd. Alla restauranger har stängt men många har take-out och hemkörning. Parkeringarna på stränder är stängda och både vanliga och utegym är stängda, även lekplatser. Alla som kan ska jobba hemifrån. Typ så har vi det nu 🤪Lite galet men säkert nödvändigt, verkar eg i praktiken vara så att avståndet, inte ha nära kontakt med massor folk (spec riskgrupper), hålla sig hemma om man har minsta symptom och att ha god handhygien är det viktigaste. Men folk kommer aldrig hålla det till 100% eller ta det på allvar utan ordentliga åtgärder (spec inte här tyvärr där folk inte har råd att stanna hemma tex) så fattar verkligen att det behövs.

Men man får komma ihåg att det finns mycket bra saker som man fortfarande kan göra:
-Kolla bra filmer/serier 📺🎞
-Videosamtal- socialisera på avstånd 💞
-Laga eller beställa god mat 🍴🥡🍷
-Gå ut för promenader eller springa 🏞🏃🏻‍♀️
-Träna (svårare men går ju) 🏋🏻‍♀️
-Läsa 📚
-Spela spel 🎲🎮
-Få lite trista to-do saker gjort ✅
-Ta härliga bad 🛁
-Lyssna på bra poddar 🎧
Har det ju mycket härligare genom att vara ”fast” tillsammans oxå och vi har ju hållit oss friska som tur är. Kan bara tänka mig hur jobbigt det skulle vara att vara helt ensam i detta...

Vi har iallafall mest varit hemma såklart, T jobbar hemifrån och jag fixar med lite annat. Fortsätter gå igenom massor bilder, skriver nytt CV (på tiden, mitt va från typ 2014 hehe) och skaffar linkedin. Vi tränar på vårat lilla gym, springer, handla mat, är noga med att tvätta händer osv, spelar spel, kollar serier, lagar mat, pratar med familj och vänner. Vardag helt enkelt bara lite mer begränsad och mer trångt att vara 2(3) 24/7 i en 25kvm lägenhet haha!


5km springtur på stranden i regn 🌧 (innan de stängde)


Brunch


Jag sopar mattan med T i Azul efter att han varit såå stöddig 😂


Här bor vi 🏠


Grekisk sallad och räkor 🥗🍤


☀️☕️


Nytt CV ✨ som jag suddat haha! Tycker alltid det är svårt att beskriva sig själv proffessionalitet och framställa sig själv som så bra, så ovant men försökte iaf och står för allt så hoppas de låter bra oxå 🙈


Systerdate på distans inbokat 🗓 😝💕🥂


🍾🍊🥞🍇


Jaaa vem vet vad som händer på dessa bilder 😂


Köa köa köa


Hamburgare med guacamole, srirachamayo, cheddar, stekt lök och svamp 🍔😋


Kompott med gamla bilder, Sparven på hennes annons-bild 💚


Egypten 2012


Öland


Escudos


Picknick i sängen i Paris


Äckligt vin med utsikt över Eiffeltornet


Island


Partykväll på Kreta 2014


Vapiano i Amsterdam


Värmer upp för springtur


Sprang runt Hollywood reservoir, så härligt 🏞☀️


Klara 💪🏼 Drygt 5km


Akshay tog 2 varv 👏🏼


Skulle köpa med pajfrossa från Pie Hole, men va stängt så fick köpa på annat ställe


Paj (choklad, key lime, blåbärscheesecake och pumpa), mimosas och spelkväll 🥧🍰🥂🎲


Siri-rapport från mamma 💜

TKram Tilda

Gillar