Covid-19 tankar

Måste få ner lite mer tankar ang denna pandemi-situation som vi är i nu.
Är ju tyvärr i princip allt man tänker på, hör om, pratar om och omges av. Är en unik och historisk kris om pågår just nu. Och jag som anställd inom hälsa- och sjukvården hamnar verkligen mitt i allt. Jag missade i och för sig värsta kaoset genom att vara i LA, nu är rutinerna mer utarbetade, men så får man se om de håller nästa vecka eller ens nästa dag.
Blir mycket snack om hur Sverige agerar i detta, eftersom det är ganska liberala restriktioner här, vi började rätt tidigt men har inte gått så hårt framåt efter det. Är ju skillnad på många ställen där de blir en i princip total lockdown och ganska fort. Men finns ändå många rekommendationer, som de flesta ändå följer bra, brukar vara så att vi följer rekommendationer, och skapar kanske en större vilja är att man skulle tvinga på regler. Kommer kanske att behövas om det inte funkar som vi har det nu. Eller tja funkar gör det ju inte helt, för går ju bevisligen för fort fram i vissa regioner (Stockholm och Sörmland tex) men på något magiskt sätt har vi sadlat om och löser situationen. Men är ju svårt att veta hur denna lite mer öppna taktik kommer visas fungera. Ingen har facit för hur man borde agera. Om det fungerar lika bra som ställen med hårdare restriktoner så lär vi ju komma lindrigare undan i slutet. Mindre ekonomiska och psykiska påfrestningar. Behöver vi gå till ett helt karantän-läge så kanske det åtminstone blir under en kortare tid istället. Eller så går det åt skogen och andra länder kommer säga typ: ”va va de vi sa”. Man får se i framtiden helt enkelt... hoppas på det första alternativet

Personligen så börjar jag nu mest bäva i för framtida resor till usa, och T’s planerade resa hit. Allt annat reseförbud skiter jag lite i, är inte hela världen. Men att ev inte få se T på långe tid känns riktigt kasst... hoppas på det bästa bara.


Väldigt rörigt skrivet men är tankarna som gårKram Tilda

Gillar