Ang. valet

Satt uppe nästan hela valvakan för att se hur Sveriges befolkning hade röstat. I det stora hela kan jag väl säga att jag tycker resultatet var ok, det blir en slags mix regering och det är väl kanske bra. Jag tror att vilket som kommer det inte ska några drastiska skillnader, alla de förändringarna som vissa partier vill åt kan alla de andra sätta stopp för. Allt kommer bli som en slags medelväg. Det som jag tycker är synd är att Stefan Löven blir stadsminister och att Fredrik Reinfeldt avgår, överlag så tycker jag många ministrar i den regering som varit varit bra, Anders Borg och Carl Bildt bland annat. Men det kommer säkert gå bra nu med.

Jag personligen gillar ju C's politik mest, jag gillar deras liberala men ändå inte för höger-syn på det mesta. De är feminister, vill ha hållbar utveckling men istället för att göra det dyrare att tex köra bil som ju jag och många andra är beroende av, kommer inte ändra det, bara göra livet surt för oss på landsbygden, de vill istället göra det mer attraktivt att vara grön- det tycker jag är en bättre approatch! Det enda jag egentligen inte gillar är att de vill tillåta vinster i välfärden, eller egentligen har jag inget emot det men då skall vinsterna tillbaka i företaget igen, jag vill inte att min skattepengar försvinner ut ur landet för att nån gubbe sitter och gör stora pengar på gamla och sjuka människor. Men men, nu blev ju de inte så stora men i en enligt mig perfekt värld hade nog C fått ha sin politik med lite ideér från S, MP, FP och M med de duktigaste politikerna ;) hade suttit fint!

Jaja nu blev det som det blev och som sagt eg tror jag att landet Sverige kommer vara ett bra land att bo i i det stora hela vilket som! Det enda som jag blev riktigt besviken över är såklart SD's resultat. För som sagt jag älskar Sverige, jag är för det mesta väldigt stolt över mitt land och över hur bra vi har det här! Men det landet jag älskar är det landet där man för vara den man är utan rädsla, man kan ha vilken religion, kön, läggning och hudfärg som helst, vi har en fungerande välfärd att falla tillbaka på, vi har frihet att tycka och uttrycka oss, vi jobbar mot en hållbar utveckling och många i vårt land bryr sig om miljön. Det är klart att det finns mycket förbättringar att göra och saker som inte är så bra, men som sagt i det stora tycker jag Sverige är fantastiskt! Men det är det moderna Sverige, som jobbar framåt och utvecklas, inte det Sverige SD romantiserar. Det är ett Sverige som vi för länge sedan lämnat och utvecklats bort ifrån. Jag kommer inte vara stolt över ett Sverige som jobbar åt fel håll. Igår fick SD hela 13% av rösterna och är därmed Sveriges 3:e största parti, och jag kan förstå folk som röstar på dem, Jimmie Åkesson är duktig och mycket de säger låter väldigt bra när de säger det, om man inte tänker efter det minsta av vad det faktiskt innebär. SD tar inte upp de egentliga problemen och lösningarna som behövs för ett bättre land, de säger bara sakerna folk vill höra för att de är trötta på politiker som ger långa svar på frågor utan att eg säga någonting. SD ger raka svar om än fel svar. Men det folk inte tänker på att de ideer och lösningar de har inte håller i den verkliga världen, där behöver man mer komplexa lösningar på komplexa problem, de större partierna vet det och det är därför de kanske inte alltid kan ge raka puckar, men oftast så har de nog mer koll på verkligheten iaf.

Nu kommer de åtminstånde inte få någon egentlig makt då inga andra partier vill samarbeta med dem, både bra och dåligt, bra statement men deras väljare kommer nog att bli ännu surare. All denna "hets" mot de som röstat SD som folk kallar det, skulle jag kalla motstånd, alla SD'are är ju så kära i yttrandefriheten så den borde väl gälla även oss som tycker att stöda SD är fel? Men det är klart det är synd om de som valt att rösta på dem, måste ju vara helst att känns sig så förföljda! Verkligen, det finns nog ingen annan folkgrupp som någonsin kan sätta sig in i den situationen.. Alls! Och när folk säger saker som "jag röstade på SD men jag är inte rasist" nej hag vet inte vad du är men vad ska man kalla rasist? Någon som upprepade gånger göra rasistiska saker tycker jag faller in i den kategorin. Därför är SD ett rasistiskt parti (eller iaf ett parti med en politik som är främlingsfientlig och med rasistiska medlemmar) och kan man inte så tycka att någon som stöttar dem genom att rösta på dem oxå står för dessa åsikter? Eller så är man bara otroligt ignorant... Det är som att rösta på F! Men säga att man inte är feminist. Jag hoppas att till nästa val att folk väljer bort bakåtsträvande rasism och istället går mot öppenhet och utveckling!
Denna artikel tycker jag förklarar det bra: http://www.aftonbladet.se/debatt/article19538256.ab

Man få komma ihåg att 87% inte röstade SD!

Nu blev det värsta långa utläggningen men jag behövde nog skriva av mig lite tankar från gårdagen.

Kram Tilda

Gillar