Uppmärksamhet är det ända viktiga

Idag kommer ett sådant här längre text inlägg igen, skönt att skriva av sig lite då och då, sen lite variation från bara vardagsuppdateringen. Kanske roligare att läsa lite om personliga åsikter också sen få en mer inblick i tankar osv så inte allt blir så ytligt. Eller vad tycker ni?
Ämnet känns ganska självklart, som ni kan läsa i rubriken handlar det om uppmärksamhet och hur viktigt det är för oss människor. Iallafall är det min åsikt, uppmärksamhet är det ända som räknas idag. Känns som det har blivit så viktigt att bli sedd och hörd av allt och alla, men också gillad och älskad. Det spelar liksom ingen roll om vänskapen bara är ytlig och egentligen kanske inte äkta, det ända viktiga är att man utåt ser ut att vara bästa vänner.
Jag kommer inte här som någon guru och påstår att jag är perfekt, aldrig bryr mig om vad andra tycker om mig, och vill synas och höras. Såklart är jag en i mängden, jag vill också vara omtyckt, bli sedd. Men har även börjat märka hur patetisk man kanske ser ut när man försöker för mycket. Allt blir bara en ytlig vänskap på något sätt. Man lotsas tycka om varandra för stunden för man tjänar mest på det i längden eftersom det betyder att man blir sedd och hörd av ännu en till person. Inget blir liksom äkta.
Tyvärr så känns det som att denna hetsen blivit störst bland oss tjejer. Vi är mer beroende av vad andra tycker om oss, kanske för att vi är bäst på att gå runt och prata illa om varandra också? Detta är något som också är konstigt eftersom vi tjejer borde väll egentligen backa varandra och kunna förstå varandra? Alla beter sig ju nästan lika dant. Varför är just hon uppmärksamhetskåt och konstig bara för hon vill synas, när du gör exakt samma sak? Detta är verkligen så typiskt tjejer. Men återigen, jag är likadan. Med handen på hjärtat, jag har också tänkt så. "Gud vad uppmärksamhet hon söker", men när jag i själva verket skulle kunna göra exakt samma sak, eller kanske bara blir avundsjuk för hon får uppmärksamheten och inte jag. Förstår ni? Tror väldigt många av er kan relatera till detta.

Typiskt är väll också fester, där känns det som att detta är garanterat. Antingen är folk allmänt glada, vilket såklart alltid är roligast, då kan man vara med exakt vem som helst och alla är dina bästa vänner. Men det blir också väldigt lätt att det viskas mellan varandra att "gud vad hon är jobbig", "hon spelar bara", "hon söker uppmärksamhet". Tycker verkligen detta är så standard fester, speciellt eftersom där vill många synas och höras, man vill vara den där roliga och omtyckta personen som folk vill vara vid. Känner ni igen det här? Kanske är typiskt oss tonåringar att hålla på så här? Detta angående att tjejer är experter på att prata om varandra bakom ryggen och ha åsikter om exakt allt dom andra gör är dock något som funnits med sen man var mindre. Tror bara det är sådana vi är, rätt känslosamma och vill bry oss om allt. Det är nog skillnaden mellan oss och killar, dom är inte lika långsinta som vi, utan dom löser det ofta direkt och sen antingen släpper dom det eller så skiter de i varandra framöver.

Som sagt, inlägget blev rätt mycket text men också så det var tänkt. Men hoppas verkligen budskapet gick fram, inte meningen att hänga ut oss tjejer för hallå, jag är lika dan. Tycker bara vi borde stötta varandra mer, hålla ihop. Ingen vill ju i grund och botten vara hatad av någon, det är ju självklart, men man kanske måste sluta bry sig om vad exakt alla tycker om en, och börja vara sig själv och satsa på äkta vänskap. För tror verkligen det är vad som kommer gynna dig längst. Allt annat är bara en ytlig fasad av dig, och kommer inte hålla i framtiden.

Kramis

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229