Snabblagad och nyttig tonfiskpizza

Finns det någon person där ute som inte gillar pizza? Jag har iallafall väldigt svårt att tro det.. Att köpa med sig en varm, flötig (😉), god pizza hem på fredagskvällen är ju definitionen av fredagsmys deluxe! Vi står helt enkelt för evigt i skuld till italienarna som tog hit pizzan!

Men pizza funkar ju tyvärr inte att äta alla dagar i veckan. Den goda skapelsen är tyvärr ganska näringsfattig och innehåller mestadels snabba kolhydrater och onyttiga fetter. Även om vi absolut ska äta vanlig köpepizza lite då och då så tycker jag själv att det kan vara gott att variera mig lite ibland också. Ni kanske minns min älskade knäckebrödspizza exempelvis, det är ett perfekt alternativ till den vanliga traditionella pizzan. Men nu har jag testat ännu ett nytt recept som är en snabblagad och lite nyttigare pizza. Som vanligt kan du alltid toppa pizzan utefter eget tycke, men i receptet kommer jag att följa de ingredienserna som jag valde att toppa min pizza med!

Recept

1 stor pizza

2 ägg

3 msk fiberhusk

1 dl mjölk

3 tsk olivolja

1 burk tonfisk

Tomatsås

Tomat

3 kycklingpåläggs skivor

Salt, oregano, peppar, vitlökspeppar, paprikapulver


1. Blanda ihop äggen, fiberhusken, mjölken, olivoljan, salt och peppar till en smet. Låt sedan stå i ca. 5-10 minuter så att det "tjocknar" till en mer deg liknande konsistens.

2. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, jag valde att göra en fyrkantig pizzabotten.

3. Grädda botten i ugnen ca. 15 minuters tills den har fått färg och en bra konsistens. Vissa föredrar mer krispig och vissa vill ha mer "brödig".

4. Ta ut botten från ugnen och bred på tomatsåsen och toppa sedan med tonfisk, tomat och kyckling. Innan du stoppar tillbaka den i ugnen så kryddar du med dom kryddorna du föredrar. Jag tog salt, paprikapulver, oregano och vitlökspeppar.

5. Grädda pizzan ytterligare 10 minuter i ugnen tills den får en fin yta. Servera sedan tillsammans med någon god sås, exempelvis pizzasås eller vitlökssås!

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229