Nyttig caseinglass

I tisdags eftermiddag när jag kom hem från skolan så var kroppen helt ur energi. Vad passar då bättre än att göra sig en skål glass och sätta sig ute i solen? Jo, att göra sig en skål nyttig caseinglass och sätta sig i solen 😉

Detta receptet var bus enkelt, du behöver endast fyra ingredienser!

1 skopa casein "Strawberry dessert"

50 gram vaniljkvarg

Lite vatten

150 gram frysta hallon


Du börjar med att mixa de frysta bären och lite vatten med en stavmixer. Du ska få som en sorbetliknande röra. Därefter häller du ner caseinpulvret och kvargen och sedan börjar du vispa ihop allt med en elvisp. Du vispar tills röran börjar fluffa till sig lite och allt har blandats väl. Då är det dags att ställa in glassen i frysen tills den får rätta konsistensen. Jag hade min inne totalt 1,5-2 timmar ungefär, sedan varje halvtimme tog jag ut den och vispade en kort stund med elvispen. Detta gav min glass den perfekta konsistensen och sedan var det bara att ta ut den från frysen, toppa med några hallon och NJUTA!

Det blev verkligen så gott att jag slickade rent skålen hehe..


(Är du sugen på att prova den här glassen men kanske inte äger något casein? Då kan du beställa hem från proteinbolaget.se och använda koden PBTILDASAMUELSSON som ger dig 20% rabatt på allt från märket GAAM Nutrition. Vill du beställa hem något annat från hemsidan så ger koden dig 10% rabatt. OBS, koden gäller ej reavaror!!)

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229