Marry Xmas

God jul kära läsare!

Jag vet att det inte är julafton idag, men det går väll lika bra att önska god jul på juldagen? Själv brukar jag fira jul på juldagen också eftersom mina föräldrar är skilda, men i år fick jag istället klämma in två julfiranden på en och samma dag. Nu i efterhand så föredrar jag nog att fira två dagar i rad istället men jag är ju inte själv att bestämma när vi ska fira så i år blev det en liten förändring.

Min julaftonsmorgon startade iallafall med en promenad tillsammans med Simon i morgonsolen. Vilket väder vi fick! E vit och fin julaftonsmorgon med solen lysande på himlen, det händer inte allt för ofta! Efter promenaden blev det givetvis en skål med gröt till frukost och gröten jag gjorde var havregrynsgröt med saffranssmak. En stor favorit hos mig nu under juletiderna! Dessutom med en skopa vaniljprotein också för att få lite sötma i gröten också.

Sedan vid 15 tiden drog julfirande nummer 1 igång. Då slog vi oss ner i soffan och kollade Kalle Anka. Magarna började kurra mer och mer under programmet och när klockan äntligen slog 16 så var det dags för mat! Egentligen är jag inget vidare fan av julmat, men vi har börjat "modernisera" julbordet lite med nya och fräscha saker så då går det ganska bra att hitta saker man kan äta sig mätt på! Såklart slank det ju ner lite köttbullar och skinkmackor, men förutom det var det ugnsrostade rotfrukter, omelett med svampstuvning, lax, räkpaj, rödbetshummus och massa mer. Ja, mat fanns det med andra ord..

När maten var i magen så var det dags att åka vidare till nästa julfirande ungefär 30 minuter bort. Som tur är ju inte 30 minuter bilväg jätte jobbigt att åka, men tror ni inte att jag och min bror lyckades glömma alla paketen hemma..? Så när vi var framme på andra julfirandet insåg vi att påsen med paket stod kvar hemma, så då var det bara att vända om och åka hem igen. Så från 30 minuter bilfärd till 1,5 h bilfärd.. Lite halvsurt sådär...

Men sen fortsatte julfirandet och som vanligt så var det jätte kul att träffa alla i släkten! Det blev ett sent besök från tomten, han (hon) knackade inte på förrns vid 19 ungefär, men det är ju aldrig försent för julklappar 😉 I mina paket låg det lite blandade saker, dels pengar, ett tyngdlyftsbälte, Caroline Gynning mugg, och lite annat smått och gott! Men efter paketutdelningen väntade ju kvällens höjdpunkt, julklappsspelet! I LOVE IT! Det är verkligen höjdpunkten med julen, eller vad säger ni? Och vad vore ett julklappsspel utan lite hets? Det hör till tycker jag iallafall...

Men nu är julen slut, iallafall allt firande. Måste nog ändå säga att det är lite skönt att ha det överstökat, eller så är det magen som är glad över att all julmat äntligen är överstökad haha! För visst älskar jag julen, men man är ganska trött i huvudet efter allt firande också... Pust!

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229