Hur du undviker fet och oren hud på sommaren

Hej på er hjärtan!

Även om jag tidigare sagt att sommaren är min favorit årstid och att jag älskar solen och att ligga ute och sola, så innebär också sommaren en del jobbigheter. När det kommer till huden så kan den lätt bli torr av allt badande och solande, men något många också upplever är att ansiktet ofta blir rätt fettigt och orent under sommaren. Det är ju i och för sig inte så konstigt med tanke på alla feta solkrämer man smörjer in sig med som täpper igen porerna. Men för att förhindra en oren hud på sommaren så finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på, så att du istället kan dra nytta av solen och få en fin solbrun hud.


1. Tvätta ansiktet med rengöring morgon och kväll!

Jag vet att det kan vara jobbigt att göra det både på både morgonen och kvällen, men jag lovar att din hud kommer att tacka dig. När du rengör huden så tar du bort allt smuts och öppnar upp till porerna igen så att dom kan andas, på så sätt bildas det inte bakterier i dom som sedan skapar finnar och andra orenheter.

2. Drick citronvatten

Citronvatten är väldigt bra för huden, och inte minst på sommaren när du är i behov av väldigt mycket vatten. Så detta är ett perfekt sätt att ge din kropp alla nyttiga ämnena från citronen, och samtidigt återfrukta kroppen med vatten.

3. Glöm inte återfukta huden

Även om jag nu sa att feta solkrämer kan täppa igen porer osv så är det inte bra att utesluta krämer och återfuktning helt. Utesluter du återfuktningen så kommer din hud att torkas ut, så ta för vana att smörja in dig med en bra och återfuktande kräm när du rengjort ditt ansikte.

4. Skrubba ansiktet

Många är kritiska till den här punkten för det är rädda att "skrubba bort brännan". Men när du skrubbar ansiktet kommer bara det yttersta lagret att försvinna, dvs all den döda huden. Sedan har du en ren och fräsch hud under som väntar på dig 😉

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229