Flygande Jakob

Ingredienser

6 portioner

4oo gram okokt ris

600 gram fryst kycklingfilé

1 paket rökt strimlad kyckling

250 gram kvarg

3 msk chilisås

1 banan

100 gram keso

Jordnötter

Vatten

Salt, peppar, chilipulver, örtsalt

Gör så här:

1. Grilla kycklingfiléerna i ugnen i ca. 30-40 minuter på 200 grader. När dom är klara drar du isär kycklingen i så stora bitar du vill ha.

2. Koka ris efter anvisningarna på paketet, och under tiden steker du på den strimlade rökta kycklingen i stekpannan så att den får en fin yta.

3. Blanda kvarg, chilisås, vatten, keso och kryddor i en bunke. Såsen ska vara så pass rinnig att den kan tränga igenom riset, så känn efter hur mycket vatten som behövs. Skär till sist upp bananen.

4. När riset är klart så plattar du till det i botten av en ugnsform. Lägg sedan kycklingen, "kycklingbaconen" och bananen över riset och avsluta med att hälla på såsen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter.

5. När gratängen är klar avslutar du med att toppa med lite jordnötter, det går även att ha jordnötterna med i ugnen, men jag föredrar att behålla krispigheten i nötterna och därför lägger jag på dom efteråt!

6. Servera med en god sallad eller portionera upp i matlådor, funkar lika bra bägge två!

// Tilda.S

  • Mat

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229