En vegansk lunch

Hej på er hjärtan!

Igår experimenterades det lite här hemma i köket när klockan slog lunch tid. Jag är en sådan där person som är väldigt bekväm av mig och lagar nästan bara sådant jag vet att jag tycker om. Jag älskar kyckling, tonfisk, räkor, fisk, ja jag älskar kött. Jag äter nog det i 99% av alla mina rätter. Men, jag försöker bättra mig. Jag vet att man inte ska äta för mycket kött, det är varken bra för hälsan eller miljön. På mitt jobb är vi väldigt många vegetarianer, så varje jobbpass får jag så mycket inspiration från alla dom duktiga tjejerna som faktiskt äter vegetariskt. Där har vi verkligen personer som tänker på miljön och sin hälsa!

Men hörni, vegetarisk/veganskt är inte äckligt! Lagar du det rätt, med rätt kryddor och ingredienser kan du få riktigt goda måltider, allt handlar bara om kunskap. Så därför tänkte jag dela med mig av ett super gott och enkelt recept från min lunch igår. Jag slängde mest ihop kombinationer jag vet är goda, och hörni, det blev verkligen gott!

Recept

För 1 person

150 gram sojafärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl krossade tomater

1/2 paprika

1/2 avokado

Ris

Paprikapulver, vitlökspeppar, salt, chilipulver


1. Koka ris efter instutioner på paketet.

2. Fräs löken, sojafärsen och paprikan tills det får färg och mjuknar.

3. Häll på de krossade tomaterna och låt dom blandas in ett tag. Därefter börjar du krydda efter eget tycke. Snåla inte med chilin 😉

4. Häll upp riset och på med sojagrytan. Toppa därefter med lite tärnad avokado. Kan lova er att avokadon verkligen blir pricken över i:t!

5. Enjoy!!!

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229