Efterlängtad helg + recept

Fredag idag vilket betyder sista dagen i skolan för denna vecka och istället byter jag till helg. Tråkigt nog har vi ett schema där vi vanligtvis slutar 16.00 på fredagar, men idag har lite lektioner förkortas så vi kommer sluta kring 15 istället, lyx! Efter skolan så åker jag ner på stan för att möta upp mamma. Vi ska nog bara strosa runt lite, ska försöka hålla mitt kort låst i plånboken något som kan vara rätt svårt när man går på stan.. Men fyller ju om bara två dagar, så dumt att shoppa innan man vet vad man får då ju ;)

Världens godaste tonfisksallad!

Tänkte även vara gullig och bjuda på ännu ett gott recept, men idag ett lite mer simpelt nämligen tonfisksallad. Jag älskar verkligen detta receptet då, framförallt själva tonfiskröran. Det är enkelt, gott, samt innehåller näring från alla näringsområden som du behöver i en måltid. Det ända som behövs i salladen är:

- lätt crème fraiche

- en burk tonfisk

- sallad

- tomat

- gurka

- 1 ägg

- citronpeppar

- rostbröd

Det ända du behöver göra sen är att koka ägget, tipsar er om att koka det så gulan inte blir rinnande, då blir det lite svårt att skära i det senare. Sen skär du upp grönsakerna du vill ha och lägger dom i en skål. Sedan är det dags för tonfiskröran. Här tar du fram en liten skål och häller i tonfisken, tänk på att häll av spadet som tonfisken ligger i först. sedan tar du ca. 2-3 msk crème fraiche och blandar det med tonfisken. När du fått konsistensen du vill ha så är det dags att krydda, och kryddan jag rekommenderar är citronpeppar! Den blir verkligen pricken över i:et! Lägg sedan röran över salladen och skär upp ägget och lägg det i skålen. Sen är salladen klar!

Tips! Salladen innehåller inte jätte mycket kolhydrater och är du en person som idrottar eller bara vill ha lite extra energi och mättnadskänsla så rekommenderar jag att rosta ett bröd till. Du kan antingen äta brödet som det är till, eller ha lite av tonfiskröran ovanpå. Då kommer du hålla dig mätt lite längre och måltiden kommer bli lite mer näringsrik.

// Tilda.S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229