​​

Med mycket om och men har jag äntligen bestämt vilka tre gymnasium jag ska söka till. Jag har bara sökt till ett utav gymnasiumen än. 

Men mina val ser iallafall ut såhär: 

1, Niu-linjen (nationell idrottsutbildning) Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka. 

2, Real gymnasiet i Göteborg med inriktning på häst.

3, Mimers gymnasiet i Kungälv- Vård och omsorg. 

För mig finns det både fördelar och nackdelar med alla olika gymnasium. 

Sveriges ridgymnasium är en internat skola där jag kommer att ha med egen höst och bo på skolan. För mig skulle detta betyda ett stort ansvar både för mig själv och att ta hand om hästen helt själv, just detta gör mig lite osäker, jag vet inte om jag är redo att flyta hemifrån än. 

Men att få möjlighet att träna för duktiga tränare och att få möjlighet att bli bäst skulle vara fantastiskt eftersom jag älskar hästar och det är det jag vill hålla på med livet ut. 

 Realgymnasiet i Göteborg är en skola där man har praktik två dagar i veckan. men det positiva är att man bor hemma och har hästarna hemma jämfört med Sveriges ridgymnasium. 

Fast dock tror jag, eller iallafall får den uppfattningen om att Real gymnasiet inte är lika inriktat  på tävling som Sveriges Ridgymnasium är. 

Nu undrar säkert ni vart " vård och omsorg " kommer ifrån kring allt detta med hästarna. Men min tanke är faktiskt att jobba på en ambulans, jag har egentligen alltid tyckt om just sjukvården men just ambulans har varit speciellt. Så om jag  skulle välja denna linjen eller helt enkelt inte kommer in på dem två andra. Är tanken att jag kommer utbilda mig till ambulans förare eller något liknande. 

Men iallafall så är det såhär mina tankar går kring gymnasium, ha det bäst så länge <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej igen! Gårdagen blev inte riktigt som förväntat då jag blev plötsligt sjuk med 38,5 graders feber och kraftig huvudvärk. Dum som jag va åkte jag till stallet på morgonen för att mocka och fixa, men det straffade ju sig själv med en gång.

Med tanke på inlägget jag skrev igår var jag ju faktiskt sjuk. Men en sak som gav mig en tankeställare var att idag när jag vaknade hade jag ingen feber och mår helt bra. Jag börjar ju undra vad som händer och varför jag mår så konstigt?

Men jag har bestämt att ifall jag blir sjuk en tredje gång inom kort ska jag kolla upp det. Eftersom jag alltid är sjuk i flera dagar och inte bara en kväll. Men men.

Ikväll är iallafall tanken att vi ska åka med Trixy till ridhuset och träna lite, vilket jag själv tycker kan behövas, speciellt inför ridprovet på söndag och kvalet till Sverigeponnyn.

Men vi hörs senare! :)

Likes

Comments

​Under den senaste veckan eller veckorna har jag upplevt något jag aldrig tidigare gjort. 

Jag känner mig fruktansvärt utmattad och trött, ibland vissa dagar övergår det till sjukdom, fast egentligen blir jag aldrig sjuk. Jag bara känner mig helt slut, orkar knappast stå upp, värk i hela kroppen. Känner mig febrig och förkyld. Faktiskt ganska läskigt om jag ska vara ärlig, det värsta är när det kommer till andningen. Ibland kan det kännas tungt att andas. Vissa dagar orkar jag knappast stå upp eller äta. 

Jag har googlat runt lite och sökt på mina symtom men inte riktigt  hittat någon som stämmer in. Jag har pratat med mamma och  pappa och dem säger att jag vilar för mycket. Den senaste tiden, eller egentligen efter jag börjat  9.an har jag nog inte somnat innan 22 någon kväll. Annars i hela 7 och 8 har jag somnat innan 22. Jag har lixom vänt lite på dygnet, jag går aldrig upp innan 06.45 när jag ska till skolan, men förr kunde jag gå upp 06.00 utan problem. 

Om jag ska vara ärlig har det blivit mindre och mindre att jag rör  på mig, vilket också kan bidra tror jag. Jag sover mer och rör mig mindre, vilket jag aldrig gjort förr, det känns väldigt ovant och jag tror min kropp påverkas. 

För att detta problemet ska försvinna eller  jag iallafall hoppas  så har jag inlett en pakt med mig själv. 

Jag ska somna innan 24 varje dag och gå upp varje dag innan 9. Jag hoppas att detta kan hjälpa. 

Med detta vill jag även förmedla att sömn är viktigt men på rätt sätt. Min kropp har uppenbarligen drabbats kraftigt och ger en protest. Jag vill att ni andra tänker på hur ni är vana med att sova och hur eran fysiska träning ser ut. Jag hoppas att detta kan hjälpa ungdomar och andra som kanske har samma problem. 

Men glöm inte, ni är bäst och grymmast! Gör det ni själva vill och bli inte påverkad utav vad andra tycker jag gör. Kör ditt egna race! 

Likes

Comments

Hejsan svejsan, det var allt ett tag sedan sen sist. Själv mår jag jättebra, speciellt nu när det är jullov. Självklart hoppas jag att ni mår superbra också!

Spiga och Trixy mår bra, men dock är dem inte riktigt igång efter vintervilan / det lilla uppehållet. Men vi tränar varje dag, för att bli på topp igen. Trixy blev vaccinerad för ca 1 vecka sedan så hon har haft det lite lugnt det sista. Men nu har hon äntligen kommit igång lite granna.

Spiga mår bra men hon har också varit lite ur form och haft lite vila. Men nu är vi back on track!

Förresten så har jag även sökt till ett utav mina gymnasieval. Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka. Jag har sökt Niu-linjen ( nationell idrotts utbildning ). Jag har valt att verkligen satsa på hästarna och tävling, tycker verkligen att det är superkul! Så nästa söndag ( 14 januari ) ska jag göra antagningsprov, fystest och intervju nere på gymnasiet. Slängde faktiskt ut en fråga på Instagram om någon av mina vänner också skulle göra provet. Ni får även gärna följa min Intstagram - @tildalovisabjork.

Min tävlingssäsong är inte riktigt planerad än, men jag ska iallafall vara med på kvalet till Sverige ponnyn.

Men nu ska jag sova, så gonatt och ha det bäst!<3


Likes

Comments

I samband med idrotten i skolan har jag under hela denna veckan sprungit. Jag började lätt i söndags med att springa 2 km o det gick bra , med 2 pauser. I måndags klarade jag hela 2 km på 12 min utan paus. Jag bestämde mig för att springa 3 km istället och idag klarade jag även detta utan paus på 18 min. Jag kan inte vara annat än stolt över mig själv. Imorgon kör vi 5 km💪🏼

  • 90 Readers

Likes

Comments

I lördags var jag iväg och bakade med släkten. Jag och pappa bakade choklad kakor med pärlsocker. Dom andra bakade lussekatter , bröd och knäckebröd. Sen på slutet gjorde vi pizza i en vedugn. Det var häftigt och naturligtvis väldigt gott.

I går ( söndag ) hade vi planerat tävling med Spiga i Kungsbacka, tyvärr valde vi att avstå då det skulle blivit väldigt sent på kvällen. Vi var hemma istället och firade fars dag.

idag väntade dom muntliga nationella proven , som gick helt okej. Tror dessvärre inte att de blir något toppenbetyg, tyvärr.

ha det bäst, kram!<3

Likes

Comments

Som många redan kanske läst på min Instagram gick tävlingen i sö dag helt fantastiskt! Jag och Spiga var nolla i LC och plats 10 av 30 men tyvärr ingen placering. I LB med Spiga , det är våran tredje LB tillsammans. Och jag har inte kommit runt någon utav dom andra LB:erna. Men vi var nolla i grunden och nolla på hinder i omhoppningen. Men jag tog väldigt långa vägar så tyvärr blev det ett tidsfel i omhoppningen, men för mig var bra prestationen att komma runt banan grymt! Jag har hur nöjd om helst med Spiga!
Trixy gick också LB , och hon var sist ut. Vi har planer på att ta några riktiga tjuvsvängar, som jag tror är lite av det snävaste som jag ridit. Men alla bommar låg kvar och vi tog tjuvsvängarna. Så vi slutade helt enkelt 2 utav 25 startanden.
Hur grym blev inte dagen? Så nöjd med allting verkligen!😍

  • 109 Readers

Likes

Comments

Hej igen! Förlåt för totalt usel uppdatering. Men nu är jag här igen iallafall.

Just nu sitter jag i bilen påväg till Lidköping för tävling. Bägge ponnyerna ska hoppa idag! Spiga LC & LB och Trixy bara LB. Jag ör verkligen jättetaggad och det ska bli superroligt att ha med bägge ponnyerna.

Som sagt så har jag och Trixy varit nere i en lite svaka. Med tanke på resultatet ifrån Ljungby , Borås och Bollebygd. Men den senaste hoppträningen i onsdags hoppade hon helt fantasirikt! Plus att det kändes som jag äntligen börjat ” hitta knapparna ” igen.

Men vi hörs senare , då jag återkommer med resultaten:)

Likes

Comments

Förlåt igen för dålig uppdatering men har haft mycket att göra. Meeeeen, nu när det är lov har jag massa tid att lägga på bloggen.

Idag trimmades Trixy och Spiga fick en kort uteritt. Båda kändes fina! Jag har börjat rida mer lydnadsövningar med Trixy igen. Jag slutade med det ett tag och då kände jag att hoppningen genast blev sämre. Men Trixy är så svår för hon bara spänner nacken och drar iväg. Trots att hon är liten är hon oerhört stark. Men jag värmer upp i alla gångarter och sen efter galoppen blir hon som piggast så då sätter jag tillbaka henne i skritt och halt igen. Jag är väldigt noga med att hon inte ska få gå / springa iväg innan jag gett kommando till det. Vissa stunder är hon hur fin som helst men sen är det som om hon bara ger upp och blir jättestark. Fast jag tycker redan hon har blivit bättre på bara 5-6 ridpass.

Spiga är lika pigg och glad som vanligt och vi hoppade faktiskt henne i onsdags. Det kändes super och vi hoppade serie. 4 kryss som studs, 1 räcke med 1 galoppsprång , fram till en oxer på 1 galoppsprång. Vi hoppade upp till ca 105 -110 cm på oxern. Trixy fick faktiskt också jobba med den övningen någon dag tidigare. (Vet inte om jag redan skrivit detta). Vi hoppade iallafall upp till 125 cm och det kändes jättebra.

Men vi hörs, kram<3

Likes

Comments

Som rubriken säger så hoppade vi lite med Trixy igår. Vi lade mycket fokus på att hon skulle hoppa upp sig och att hon inte ska rusa igenom. Jag lade även mycket fokus på själva framridningen. Då hon oftast blir väldigt pigg efter första galoppen. Jag gjorde många halter och övergångar. Hon blev väldigt fin tillslut.

Jag började värma på ett litet kryss och sedan hoppade vi igenom hela serien.

Vi avslutade med en oxer på 125 och det kändes helt fantastiskt<33.

Likes

Comments