Header

Heej!!

Nu har det varit ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg. Anledningen är nog egentligen ingen men ibland så blir jag sån att jag har väldigt mycket press att ett inlägg ska vara bra, vadå vissa dagar inte är alls intressanta eller att jag inte kommer på något att skriva om. Jag själv tycker inte det är kul att skriva varje dag vad jag för eftersom jag gör in princip samma sak varje dag. Så just nu behöver jag hitta lite motivationen till bloggen och framförallt inspiration!!
Nu går jag öven ut på prao i två veckor som gör att jag inte har något plugg, det gör att jag kan lägga lite mer fokus på bloggen!!
Hoppas ni har haft en bra torsdag och så ser ifrån emot fredag imorgon, Tjohoo!!

Kraam Tilda❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heej!

Åhh asså jag har ju min lilla Sally nu som bara växer och växer...suck!
Jag vill ju att hon ska vara "tiny Kitty" hela sitt liv!!
Men jag bara inser hela tiden (nästan) att hon ger mig så himla mycket kärlek och glädje. Jag tror själv på att djur gör så mycket för en, det kan ju vara allt från en höst till en hund. Medans ibland hon är rent utsagt asjobbig!!
Men just det här att komma hem och så kommer hon glatt med svansen upp och mjauar. Om du frågar mig så är de såå mysigt att komma hem från en sliten skoldag.
Tyvärr är hon inte alltid såhär mysig, eftersom hon är bebis fortfarande så kliar de i de små tänderna och hon är så himla busig! Så idag fick jag en stor reva i ansiktet😩 hon var så himla busig och hon rivs mycket just då.
Aja det gick bra men inte så fint kanske!
Har ni något husdjur?, isåfall vilket?
Berätta gärna i kommentarerna!

Kraam Tilda❤️

Likes

Comments

Heej!

Idag så tänkte jag skriva om något som berör mig otroligt mycket och som gör mig faktiskt ganska irriterad. Jag kommer uttrycka mig enligt mina åsikter och tankar och kanske låta lite hård i mina åsikter men det är detta jag tycker. Nu när #metoo var så aktuellt så såg man hur många tjejer speciellt, en del killar också skrev och pratade om feministiska åsikter vilket gjorde mig superglad!! Att det finns sjukt många starka kvinnor och tjejer och för den delen en del killar också som står upp för att deras åsikter och vågar gå emot många killar. Jag själv har nog väldigt ofta känt mig ganska ensam om att vara feminist och kalla mig det öppet i min stad speciellt. Min stad är ganska liten, man har rykten och många vet vilka man är osv. Jag blir alltid igenkänd som "feministen" vilket jag tyckt varit svinjobbigt samtidigt som att jag är det och jag vill att folk ska veta att den åsikten har jag och jag kommer aldrig ändra den. Dock så tycker jag inte om att man som människa kan döma en person utifrån en åsikt, det behöver inte vara att man är feminist utan det kan likaväl vara någon annan åsikt. Jag som alla andra är ju en person som har egenskaper och andra åsikter.
Jag vet inte hur många gånger jag har blivit kallad manshatare, äcklig feminist, att jag aldrig kommer lyckas förändra världen osv, mestadels av killar har jag fått hört de men även en och annan tjej. Och det är detta som gör mig lite undrande men samtidigt arg. Hur man som tjej inte stå på sin egna sida?? Varför vi har feminism i världen är inte för att någon bara kom på de utan anledning och så gör vi något stort utav det. Nej nej. Vi har det för att det finns en viss skillnad mellan kvinnor och män i samhället. Vi i Sverige har kommit oerhört långt men om vi åker till många andra länder i världen så får inte kvinnor köra bil, inte klä sig hur de vill, blir bortgifta mot sin vilja och har ingen aborträtt. Det är bara några få saker som kvinnor inte får i världen, och jag skämtar inte med er nu, det är bara allmän fakta.

Du som identifierar dig som kvinna eller tjej har väll ingen som helst anledning att inte vara feminist?? Eller jo, jag kom på en anledning. Något som jag ser väldigt ofta bland tonåriga tjejer som är lite sådär osäkra (fast de inte tror de) att de tror att killarna kommer inte vilja ha dom om dom är feminister, ja du hörde de!
Ursäkta mig men ärligt så kan det vara det dummaste jag någonsin har hört i hela mitt liv. Jag vet jag låter hård men jag vet att det är långt ifrån bara jag som tycker såhär. Vi tjejer måste ju stå upp för varandra och kämpa tillsammans, och det går inte det om det finns ett antal tjejer som inte vill tro på jämställdhet för att de tror att de inte får några killar. Jag förstår att det är svårt att förstå att "varför ska jag va feminist, vi bor ju i Sverige där killar och tjejer har lika mycket rätt". Nja, inte lika mycket men vi har det ändå ganska jämställt. Jag tänkte nog också så att "varför ska jag vara de?" Men tro mig, om man börjar fundera så kommer du på ett antal grejer varför det kanske ändå var ganska bra att vara feminist. Tex hur många sexuella övergrepp och våldtäkter som sker varje år på tjejer och vilket är en hel sjuk siffra.

Jag hatar machokulturen, inte män.
Men det jag hatar är alla män och killar som förlöjligar våra åsikter och våran kamp mot en mer jämställd värld där alla får vara som dom är och ha samma förutsättningar. För det är precis vad feminist handlar om och står för, att vi oavsett kön ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Inget annat!! Så egentligen förstår jag inte hur ni sitter och grinar för att vi tar mer plats, är de för att ni tror att ni inte kommer kunna vara chefer på era jobb eller få längre lön?? Isåfall kan ni nog vara lugna, ni kommer inte få lägre lön utan vi kommer få lika mycket. Jag tycker det låter som en mycket bättre plan. Så slipper Peter vara ett utav de vanligaste namnen av alla chefer i Sverige.

Jag hoppas att iallafall många lärde sig något och förstår vad feminism faktiskt handlar om och kanske kan få en förståelse varför så mänga väljer att kalla sig feminist.
Vi tjejer kan klarar allt om alla är med, och även er män och killar som tror på jämställdhet, ni är får såklart också vara med i kampen för jämställdhet!
Och ni som redan tror på detta och är feminister, ni är GRYMMA!!

Kraam Tilda<33

Likes

Comments

Heej!!

Idag var vi på Halloween på Liseberg!! Jag själv var där för 2 år sedan och verkligen ÄLSKAR hur de dekorerar och gör om allt där, sen är det alltid så mysigt när det blir mörkt fort så man kan åka alla grejer i mörker😻
Vi åkte så vi var framme vd ungefär två och sitter nu i bilen påväg hem. Det var sjukt kul att vara där en heldag, det var dock ganska kallt ovh tråkigt väder men tyckte dock det passade in i temat.
Om ni inte varit på deras Halloweengrej så skulle jag verkligen rekommendera det!
(Spökhusen är riktigt roliga och läskiga!!)

Kraam Tilda❤️

Likes

Comments

Heej!!

Jag glömde helt bort att fota de jag köpte igår men dock var de ej mycket, bara tre saker haha! Hoppas det är okej att jag skippar det.
Idag har jag varit med Amanda en sväng och nu sitter vi här i hennes säng och bara pratar och taggar för Liseberg imorgon!! Wihoo!'
Jag har varit på den Halloween-edition en gång förut och jag själv tycker det är jättehäftigt och lite mysigt haha! Så jag ser verkligen fram emot det!

Hoppas ni gör något kul imorgon ni också!!

Kraam Tilda❤️

Likes

Comments

Heej finisar!

Idag så var jag och min mammi i Göteborg, absolut en utav mina favoritstäder!!
Vi var där nästan en hel dag, shoppade och åt mat. Jag shoppade lite grejer som jag tänkte slänga upp i ett nytt inlägg imorgon, då det är bättre ljus!
Det var en jättemysig dag och välbehövlig! Jag har ju höstlov nu så då är jag ledig och kan göra vad jag vill, såå skönt!!

Nu ska jag äta lite mat igen haha och bara krypa ner i sängen och sätta på youtube😌

Kraam Tilda!

Likes

Comments

Åhh jag kom just att tänka på vad jag saknar sommaren!! Don't get me wrong jag älskar hösten men asså sommaren hörni!! Man var ledig, man kunde hitta på roliga saker, vara sjukt spontan, bli brun och bara göra det man tyckte om mest!
Jag var i min favoritstad Fuengirola i somras som jag bara vill åka till hela tiden!! Saknar klimatet, solen och havet såå mycket just nu🐠
Jag skulle behöva en resa nu nu nu till något varmt land för att få lite färg och komma hem och känna mig som en människa igen. Jag känner mig oftast väldigt glad när jag blivit brun och haft det underbart, som man har det på sommaren!!
Men det är nu trots allt väldigt många månade tills dess att jag får känna på sommar igen😩
Dock så kommer min favorittips på året snart, julen!! Tagga tagga tagga😻🤶🏽🎅🏽🎄

Saknar ni också sommaren lika mycket som jag??
Är ni också lika taggade som jag för julen??
🎄

Kraam Tilda❣️

Dessa sista bilder är tagna från Tällberg utanför Leksand som jag besökte i somras!! Så fint där!☘️

Likes

Comments

Hej!

Jag kom att tänka på en grej som gjorde mig lite irriterad samtidigt som de fick mig att tänka till riktigt ordentligt. Det här med "instagramflödet", något vi alla någon gång tänkt på, vilket kön du än är. Dedär som bara måste vara så perfekt och matcha med färger och vi kan inte ha en svartvit bild i ett färgat flöde?! Huh?
Jag själv är ingen direkt "instagrammare" och lägger inte alls mycket tid på hur varken mitt flöde ser ut eller så. Jag lägger ut då och då, ibland på mig själv och ibland på vänner osv. Såklart har jag också många gånger tänkt att "nu ska jag få ett snyggt flöde" men lagt ner de ganska fort för jag själv inte tycker jag är så bra på det haha!
Men jag tycker att alldeles för många lägger så stor vikt i de, för jag menar de, du kan ha världens snyggaste instagramflöde men som inte säger någonting alls vem du är?! Jag tycker om instagramflöden som visar vem någon är och är mycket personliga, såsom bilder på hur man ser ut, sina åsikter eller hur sitt liv ser ut. Men samtidigt så finns det personer som tycker det är extremt kul att fota, lägger sjukt mycket tid på fota, redigera och välja den bästa bilden och använder Instagram mer som att visa vad man har åstadkommit än att få uppmärksamhet.
Och det är där jag tycker det sitter litegrann, uppmärksamheten och jag ska inte ljuga för jag lägger nog också upp många av mina bilder pågrund av att få likes, kommentarer och som sagt uppmärksamhet. Jag tror man dock inte riktigt tänker på de, vilket inte alls är så konstigt, för man vill ju såklart inte erkänna att man gör saker för uppmärksamhet. Det vill jag egentligen inte heller erkänna men samtidigt vet jag inte är ensam.
De jag vill komma med detta är inte att sätta dit både mig själv eller alla andra som syftar till ett snyggt flöde utan de jag vill komma till är att jag tror att man behöver släppa lite press, du är inte ditt instagramflöde. Man är alltid en person bakom skärmen som är så sjukt mycket bättre att se på.
Varför kan vi inte säga alla dedär kommentarerna till varandra in front of eachother. För jag skulle bli så sjukt mycket gladare om någon sa det personligt till mig "tilda, jag vill bara säga hur snygg du är idag" eller om ens personlighet. Att man är snäll, omtänksam eller en bra vän.
För ibland känns det inte som alla dedär kommentarerna betyder någonting på Instagram, man bara är van att få dom?! Eller?!
Jag tror och hoppas inte att jag är ensam om att tänka på dehär, för det är något som vi alla är i. Och jag hoppas såklart inte att någon tar illa upp!!
Nu ska jag kolla på någon bra film och inte ha Söndagsångest eftersom höstlovet börjar imorgon!
Kraam Tilda

Likes

Comments

Heej!!

Några dagar sen ja skrev sen sist men har nästan glömt bort det haha!! Förlåt för de!
Idag så har jag haft en jättebra dag. Började den med att greja lite i mitt rum, städa osv och sedan gav jag mig ut på en prommis till Amanda och Emelias innebandy match eftersom som ville att ja skulle kolla, och såklart tog jag mig dit. Och Åhh så underbart väder de vart idag!! Jag verkligen njöt av att gå ute!
Nu har jag, Amanda, Emelia och Simon lagat massa mat mat och bakat en kladdis!!
Älskar verkligen att ha mina vänner här henne och vara med dom!! Det är faktiskt det bästa just nu för att samla energi i höstmörkret!!

Hoppas ni haft en underbar lördag!!
Kraam Tilda💗

Likes

Comments

Heej!

Idag fick jag hem två paket ifrån den populära appen Wish! Alltså såhär, detta vart första gången jag beställde något därifrån och jag hade nog inga större förväntningar alls när ja skulle få hem de. Men jag är nog ganska förvånad för de jag beställde bar ganska bra kvalitet på, eller jag har inte använt plaggen än så vet ej hur bra de håller men materialet är ganska bra för att vara Wish.
Och jag tänkte dela med mig av ett tips när ni ska shoppa på Wish som jag hört nästan alla YouTububers har sagt! Att kolla alltid recensionerna på det ni ska köpa. Då står det oftast hur bra kvalitet det är hur stor i storleken de är osv. Kolla ALLTID det!!

Men iallafall, det första ni ser på bilderna är paketen och som ni ser så packas dom ganska tätt i små paket. Inga kartonger.
Sedan har vi mitt första köp, ett par träningsbyxor som har två stripes med lite svart genomskinligt tyg. De är riktigt snygga och kvantiteten på byxorna är riktigt bra och bra sydda. Dock är dom alldeles för stora...jag beställde i XS och brukar ändå ha det i vanliga fall om inte S men detta är nästan storlek M eller L. Jag tyckte det verkligen var såå tråkigt men jag ska iaf spara dom tills jag kan ha dom😅
Det andra jag beställde var en bikini vilket verkligen är en risk att beställa! Oftast så är dessa bikinis till personer med liten midja och små bröst, vilket långt ifrån alla har. Min passade perfekt vid midjan och nästan lite tajta, sedan så var överdelen för stor vilket jag inte trodde. Eller den satt inte åt men det går väldigt enkelt att sy till så de ska jag nog be mamma att göra!
Men annars så är den helt okej i kvalité och det som man får räkna med är ju att det är "fula" sömmar osv. Men så länge det inte förstör plagget så är det inga problem, tycker jag iallafall!

Har ni beställt något från Wish?? Isåfall, vad tycker du??

Ha en bra dag!!
Kraam Tilda!

Likes

Comments