Wienersemlor för att fira 25 åringen

Igår på den fantastiska fettisdagen fyllde vår granne Anders 25 år! Så på kvällskvisten innan jag åkte till jobbet passade jag och J på att gå upp och fira honom med paket och nybakade wienersemlor. Wienersemlor är så mycket lättare att göra, och dessutom mycket lättare att äta. Då det inte blir som en klump av deg i magen känns det som att man kan äta hur många som helst. Det du behöver är:
  • 1 paket frysta smördegsplattor (dessa trycker jag ut i 2 olika storlekar m.h.a. glas. Ett "lock" och en "botten")
  • En blandning av riven mandelmassa och en skvätt mjölk
  • Marsansås som jag blandar med mindre mjölk än vanligt (det blir då som en fastare kräm)
  • Hårt vispad grädde
  • Florsocker att toppa med

 

Tillaga smördegen som det står på förpackningen och låt sedan dessa svalna. När "botten"delarna svalnat tröck jag ut en liten håla i mitten för att kunna fylla med antingen mandelmassa eller marsansås. Spritsa med grädde, lägg på "lock"delen och toppa till sist med florsocker. Woala, så är semlorna klar på bara 30 minuter!

Gillar

Kommentarer

tildaholmberg
tildaholmberg,
Haha, ja det är ju den stora frågan 😃
rebeccaswahn
rebeccaswahn,
Åh så himla det gott det verkar vara 😃 Måste provas!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229