Vegetarisk köttfärssås / morotssås

Egentligen kan man inte kalla det vegetarisk köttfärssås, utan istället morotssås. Men det påminner så otroligt mycket om köttfärssås så jag säger alltid att det är en vegetarisk sort när jag berättar för folk. Det är min syster som har lärt mig att laga denna otroligt enkla och billiga rätt. Det enda du behöver är:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 5-6 st grovt rivna morötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • curry
  • salt och peppar
  • ev. chilipulver och paprikapulver om man vill få såsen starkare i smaken

 

Stek den gula löken och vitlöken i lite olja, krydda med ungefär 2 tsk curry, rejält med salt och peppar. När löken blivit genomskinlig lägger du i de rivna morötterna och låter dessa stekas i några minuter. När de blivit lite mjukare häller du över de krossade tomaterna och grädden, detta låter du koka ihop på låg värme i ungefär 5 minuter. Jag kryddade såsen med lite chilipulver och paprikakrydda här, sen så smakade jag av med curry, salt och peppar. Det behövs ofta rejält mycket salt i den här såsen så både morötterna och de krossade tomaterna är söta. Servera såsen med pasta och ruccola!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229