Tips till matlådan

Söndagar har blivit lite som matlagningsdagar nu när jag börjat jobba. Då jag tar med mig matlåda varje pass jag jobbar behövs det några under veckorna... Så i söndags gjorde jag två storkok!

Först gjorde jag min lax-pasta, länk för recept har ni här --> http://tildaholmberg.myshowroom.se/2014/10/27/dagens-middag/.

Sen så gjorde jag en hel 10-liters gryta full med kyckingwook. Jag hackade (och hyvlade) alla ingredienser i lagomt stora bitar. Sedan började jag med att steka kycklingen med salt och peppar i en stekpanna. Kokade nudlarna och stekte sedan alla grönsaker och vitlöken i den stora grytan under ca 15 minuter så att de blev mjuka och goda. Jag kryddade grönsaksblandningen med salt, peppar och chilipulver. Sedan blandade jag ihop allting i grytan. Så himla enkelt och prisvärt, dessutom räckte det till minst 8 portioner! Jag tillsatte lite soya, sweet chili-sås och creme fraiche vid bordet!

  • 800g kycklingbröst
  • ett stort paket nudlar, spelar ingen roll vilken sort
  • 1 gul och 1 röd paprika
  • 10-15 st färska champinjoner
  • 1 zuccini 
  • 2-3 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 halvt vitkålshuvud (hyvla med osthyvel)
  • Smör och matolja att steka i
  • Sen kan ni tillsätta alla grönsaker ni gillar, t.ex. minimajs, bambuskott, purjolök m.m. Det roliga är att man kan blanda allt man har hemma!

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229