Tildas Tacopaj

Helgen närmar sig med stormsteg för dom flesta, och min har faktiskt redan börjat! Fredag betyder för många tacokväll, men jag tänkte ge ett litet tips på min supergoda tacopaj istället för vanlig hederlig tacos. Men om ni vill äta vanlig tacos idag, kan ni också göra den här pajen på resterna imorgon. Börja med att göra en vanlig pajdeg, och för att piffa till den lite kan du tillsätta lite paprikakrydda. Det du sedan behöver för att fylla pajskalet är:
  • Ca. 500 g köttfärs med tacokydda (anvisningar på hur du ska göra ser du på kryddans förpackning)
  • 1 tunt skivad tomat
  • 10 st skivor jalapeno från burk
  • En blandning av 2 dl creme fraiche, 2 pressade vitlökar, salt och peppar
  • Riven ost
  • Paprikakrydda

 

Stek köttfärsen enligt anvisningen på tacokryddans förpackning, låt den sedan svalna lite. Skiva tomaten i tunna skivor. Gör creme fraiche-blandningen. Häll i tacofärsen i pajskalet, fördela creme fraiche-blandningen över köttfärsen, placera ut tomatskivorna så de täcker hela pajen, och gör sedan detsamma med jalapenoskivorna. Toppa pajen med riven ost och krydda sedan med lite paprikakrydda. In i ugnen i ca. 20-30 minuter på 250 grader. Servera med samma grönsaker och såser som du gör när du äter vanlig tacos!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229