Tackmiddag

Medan vi har varit borta på vår resa i Asien har våra fantastiska grannar Anna och Anders hållit koll på vår post och våra blommor! Som tack för det kände vi att vi måste bjuda dom på middag, så det passade vi på att göra igår kväll! Vi bjöd på vitlöksmarinerade rödbetor med chevré och ruccola till förrätt. Helstekt fläskytterfilé med sötpotatispommes, sallad och såser till varmrätt. Och sist men inte minst geléhallon-pannacotta till efterrätt. Allt detta var helt mjölk- och glutenfritt!

Recept på förrätten hittar ni HÄR och på efterrätten HÄR. Varmrätten gjorde vi bara så att vi saltade och pepprade en fläskytterfilé för att sedan steka den så att ytan blev gyllenbrun. Efter det la vi den bara i en ugnsform, satte in en kötttermometer och lagade den i ugnen på 250 grader tills dess att köttet uppnått 72 grader. Sötpotatispommesen fixade Jakob. Han skar en sötpotatis i lagomt stora bitar, ringlade olja över dessa och kryddade endast med flingsalt. Han la sedan dessa på en ugnsplåt och hade in dom i ugnen ungefär 30 minuter. Pannacottan gjorde vi mjölkfri genom att använda soyagrädde!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229