Smygpremiär på BASTA

Att bli bjuden på smygpremiären av den nyöppnade restaurangen BASTA (klick ) igår kunde inte ha gjort tisdagskvällen bättre! Det var jag, J, Linnéa och Jonas (vår egna lilla mästerkock som du hittar till HÄR och HÄR ) som fick äran att vara bland de första som fick testa Gävles nya Italienska smaker. När vi kom in i lokalen möttes vi av riktigt snygg inredning, härlig atmosfär och fantastiskt personal, vilket bäddade för en otroligt bra kväll! Vi började med att ta in lite smårätter bestående av bruschetta och scampi tillsammans med drycken, och alltså, ni bara måste smaka lemonaden med smak av jordgubb och basilika. Wow säger jag bara!

När vi mumsat klart på förrätterna beställde vi in fyra olika varmrätter som vi alla valde att dela på. Två pastarätter, en pizza och en risotto! Och efter röstning om vilken av rätterna som var godast hade vi en solklar förstaplats, vilket vart den helt magiska tryffelrisotton med friterad grönkål. När till och med Jonas, som inte tycker om risotto, blev frälst, ja då vet man att det är en bra rätt alltså! Min andraplats gick till pizzan, som jag blev väldigt positivt överraskad av.

Sen har vi ju dock inte pratat om efterrätten än. Tänk er en pizza... med nutella, jordgubbar och mini-maränger... ja, kan det bli fel när ni tänker den tanken? Skulle inte tro det. Tillsammans med en latte rundade denna rätt av kvällen helt fantastiskt bra!

Tack för en helt magisk kväll BASTA! Vi kommer att komma tillbaka många gånger, och jag kommer att rekommendera detta härliga ställe till alla som gillar italienska smaker. För det kan man verkligen säga att vi fick otroligt fina exempel av!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229