Rabarber- och jordgubbspaj

För någon dag sedan slängde jag ihop en otroligt enkel och somrig paj hemma hos Oscar! Då han har rabarber på sin innergård kunde jag inte stå emot att göra årets första rabarber- och jordgubbspaj. Jag smälte en matsked smör och blandade i en matsked socker och en matsked vatten. Där i blandade jag ner 3 st hackade rabarberstjälkar som fick koka någon minut och sedan tog jag i 1 liter delade jordgubbar. Detta hade jag sedan i en smörad pajform och uppe på strödde jag över 1 msk Maizena. Över detta hade jag en blandning av 250g rumstempererat smör, 1,5 dl socker, 3 dl havregryn och 2 dl vetemjöl! Den sistnämnda blandningen ska blandas ihop med hjälp av händerna, precis som när man gör chokladbollar. Sen ska det spridas ut över fyllningen i pajformen. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera med vaniljsås och njut!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229