Mini-äppelpajer med knäckig smak

För bara några timmar sedan betade jag av ännu en tenta i Uppsala! Vilket är anledningen till att bloggen än en gång blivit lite lidande… Men jag kan lova er att det kommer bli bättre. Tänk bara när vi får flytta in i nya lägenheten, då kommer jag att bombardera med bilder och uppdateringar därifrån! Längtar :D

I söndags var ju Linnéa och Jonas här och åt trerätters, och det blev verkligen hur lyckat som helst. Maten blev jättegod, och sällskapet helt perfekt! Vi har så himla roligt med dom båda. Så nu längtar jag till vår lilla resa vi ska göra med dom om några veckor! Japp, jag har faktiskt en weekend att se fram emot om 3 veckor. Kommer att uppdatera er mer om den om´inom kort!

Som jag skrev i inlägget i söndags bjöd vi på miniäppelpajer till efterrätt. ALLA som känner mig vet att jag älskar allt som är smått, så det är inte direkt en överraskning att även dessa pajer blev mindre än vanliga. Det jag använde mig av var:

2 st gröna äpplen (tunt skivade och delade i halvmånar)

Lite socker och kanel att strö över äpplena

75g smör

1 dl socker

0,25 dl ljus sirap

0,25 dl grädde

1,5 dl havregryn

0,75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 4 små formar, mina var ungefär 7 cm i diameter. Lägg i de skivade äpplena och strö över lite socker och kanel. Smält smör och blanda i socker, ljus sirap och grädde. Låt koka i cirka 5 minuter. Blanda sedan i resten av ingredienserna och rör om. Fördela smeten över äpplena och stoppa in i ugnen i cirka 15 minuter. Pajerna är klara när smeten fått fin gyllenbrun färg. Det smarta med pajer är att man kan göra i ordning allt i formarna innan gästerna kommer, och när man ätit upp varmrätten stoppar man in dom i ugnen och gräddar dom då. Tänk vad mycket godare att kunna servera nybakade varma pajer istället för kalla! Vi serverade med vaniljsås och till det drack vi kaffe!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229