Min pepparkaksmüsli

Efter en himla massa förfrågning om recept på min müsli som jag la ut på Instagram för en stund sedan kommer det här nedan. Jag gör ju typ alltid samma grund i min müsli, men toppar alltid med olika smaker. Denna gång blev det med smak av pepparkaka och kanel, vilket känns väldigt passande nu när advent närmar sig. Dessutom blev det sjuuukt gott!

Jag använder inga mått när jag gör min müsli, utan tar mycket av det jag gillar och mindre av det som man kanske inte vill ha så mycket av. Jag skriver dock ingredienserna i ”storleksordning” här nedanför, så ser ni vad jag har mest av.

- Fiberhavregryn
- Rågflingor
- Kokosflingor
- Solrosfrön
- Linfrön
- Chiafrön
- Rostade kokoschips
- Grovhackade hasselnötter
- 2 msk smält kokosolja
- 1-3 dl vatten (beroende på hur mycket klumpar du vill ha i müslin. Mer vatten = mer klumpar)
- Brunt farinsocker (för den gyllenbruna färgen)
- Pepparkakskrydda
- Kanel
- Salt

In i ugnen på 200 grader i 15 min, sänk sedan till 100 grader och låt torka helt. Rör om vid ungefär var 10e minut! Krydda mer i efterhand om du vill ha mer smak.

Woala!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229