Min godaste och enklaste kycklingpaj

God morgon, god morgon! Jag har precis kommit hem från jobbet, och möts av strålande sol i Gävle. Just nu sitter jag och ska hugga in i min frukost som består av latte, fröknäcke med tomat och aromat samt chiapudding med cashewnötssmör, banan och kokos. Säger bara mums!

I förrgår slängde jag ihop den här otroligt enkla pajen som ni ser nedan. Jag har fått inspiration av min moster, men då jag inte hade allt hemma som ska ingå i hennes improviserade jag lite. Och det blev hur gott som helst! Ni hittar receptet nedanför bilderna.

Ser ni förresten vilken fin utsikt på vår gård jag har när jag står i köket?

Pajdeg:

100 g rumsvarmt smör

2,5 dl mjöl

3 msk vatten

Sätt på ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till en fast massa. Tillsätt mer mjöl om den känns för kladdig. Tryck ut degen i en valfri ugnsform, ungefär i storleken på bilden ovan. Pajdegen behöver inte förgräddas.

Fyllning:

1 gul lök (skivad)

15 st färska champinjoner (delade i valfri storlek)

1 handfull färsk spenat

Stek ingredienserna ovan så att de får fin färg. Se till att det inte bränns.

2 dl creme fraiche

2 dl matlagningsgrädde

1 taco-mixpåse

2 dl riven ost

1 hel grillad kyckling (rensad och fördelad i små bitar)

Blanda ihop samtliga ingredienser, även de stekta, i en bunke. Blanda runt. Fördela sedan ingredienserna i pajformen. Toppa med skivad tomat. In i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med sallad!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229