Postad i: Bakning & Matlagning
Min godaste och enklaste kycklingpaj
God morgon, god morgon! Jag har precis kommit hem från jobbet, och möts av strålande sol i Gävle. Just nu sitter jag och ska hugga in i min frukost som består av latte, fröknäcke med tomat och aromat samt chiapudding med cashewnötssmör, banan och kokos. Säger bara mums!
I förrgår slängde jag ihop den här otroligt enkla pajen som ni ser nedan. Jag har fått inspiration av min moster, men då jag inte hade allt hemma som ska ingå i hennes improviserade jag lite. Och det blev hur gott som helst! Ni hittar receptet nedanför bilderna.
Ser ni förresten vilken fin utsikt på vår gård jag har när jag står i köket?
I förrgår slängde jag ihop den här otroligt enkla pajen som ni ser nedan. Jag har fått inspiration av min moster, men då jag inte hade allt hemma som ska ingå i hennes improviserade jag lite. Och det blev hur gott som helst! Ni hittar receptet nedanför bilderna.
Ser ni förresten vilken fin utsikt på vår gård jag har när jag står i köket?
Pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl mjöl
3 msk vatten
Sätt på ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till en fast massa. Tillsätt mer mjöl om den känns för kladdig. Tryck ut degen i en valfri ugnsform, ungefär i storleken på bilden ovan. Pajdegen behöver inte förgräddas.
Fyllning:
1 gul lök (skivad)
15 st färska champinjoner (delade i valfri storlek)
1 handfull färsk spenat
Stek ingredienserna ovan så att de får fin färg. Se till att det inte bränns.
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 taco-mixpåse
2 dl riven ost
1 hel grillad kyckling (rensad och fördelad i små bitar)
Blanda ihop samtliga ingredienser, även de stekta, i en bunke. Blanda runt. Fördela sedan ingredienserna i pajformen. Toppa med skivad tomat. In i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med sallad!
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl mjöl
3 msk vatten
Sätt på ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till en fast massa. Tillsätt mer mjöl om den känns för kladdig. Tryck ut degen i en valfri ugnsform, ungefär i storleken på bilden ovan. Pajdegen behöver inte förgräddas.
Fyllning:
1 gul lök (skivad)
15 st färska champinjoner (delade i valfri storlek)
1 handfull färsk spenat
Stek ingredienserna ovan så att de får fin färg. Se till att det inte bränns.
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 taco-mixpåse
2 dl riven ost
1 hel grillad kyckling (rensad och fördelad i små bitar)
Blanda ihop samtliga ingredienser, även de stekta, i en bunke. Blanda runt. Fördela sedan ingredienserna i pajformen. Toppa med skivad tomat. In i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med sallad!