Postad i: Bebis

Millian 4 månader!

Millian, vår Millian! Fyra månader av en berg- och dalbanan av känslor, en kärlek som man inte trodde existerade inom sig, och en tid som verkligen springer iväg.

Jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite om hur vi har det här hemma nu när grabben blivit ännu en månad. Så för er nyfikna så är det bara att fortsätta att läsa.

Vikt: 6,4 kg
Längd: 65 cm

Vilket betyder att vi har en lång, och inte så tjock, kille. Han följer dock nästan viktkurvan som han ska, det var bara nu den här gången som han hade dippat lite. Vi har precis börjat ge honom lite smaksensationer, och han verkar tycka att det är väldigt spännande. Han sitter med oss vid matbordet när vi äter middag, och kollar nyfiket när vi stoppar maten i våra munnar. Vi köpte en sån här vanlig barnstol med dyna från Ikea, och den funkar väldigt bra den lilla stund han sitter i den.
Sömnen är nog fortfarande vårt största bekymmer. Han sover oftast bara 30 min i sträck på dagen. Jag försöker att söva om honom när vi är hemma, men det lyckas bara ungefär hälften av gångerna. Han somnar för natten vid 19-20, och sover till 07-08, vilket betyder att jag som tur är får ganska många timmars sömn sammanlagt. Det som dock är lite jobbigt är att han vaknar typ varje eller varannan timme, och det enda som oftast hjälper är att ge honom bröstet. Jag försöker att inte lägga så mycket vikt på sömnen, men just nu är det ganska svårt...
Millian har börjat försöka vända på sig från både mage till rygg, och även tvärt om. Han har lyckats med det förstnämnda några gånger, men det har nog inte varit med mening. Han gör mycket bubblor med munnen, dreglar som tusan, pratar och skriker mest hela dagarna, och har börjat skratta liiiiiite. Håret har börjat komma tillbaka på huvudet, men det verkar inte bli lika mörkt som när han föddes. Ögonen är fortfarande blåa. Väldigt mörkblåa dock, så inte likt varken Jakobs bruna eller mina ljusblåa.
Ja vad kan jag mer komma på? Han kan nu greppa saker utan problem med båda händerna. Han har verkligen börjat tycka om att bada, vilket känns kul då vi har fått plats på babysim efter årsskiftet. Förutom det så har det nog inte hänt så mycket, eller ja, inte som jag kommer på så här på rak arm.
Vår lilla kille växer fortfarande så det knakar, och han verkar bli mer och mer nöjd med livet för varje dag! <3 Skriv gärna om ni kommer på något mer ni är nyfikna på!

  • Postad i: Bebis

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229