Lenas Långpannekaka

Den här långpannekakan har alltid hetat "Lenas Långpannekaka" hemma hos oss. Varför den gör det tror jag är för att mamma fick receptet av hennes kompis som heter Lena. Den här kakan är i alla fall otroligt enkel att göra, och perfekt att frysa in. Dessutom är den jättegod! Det du behöver är:
  • 4 st ägg + 2 äggvitor (spar äggulorna)
  • 4 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt vatten

Dessa ingredienser blandar du ihop och häller ut i en smörad och bröad långpanna! In i mitten av ugnen, som ska stå på 175 grader, i ca. 20 minuter. När den ser gullenbrun ut tar du ut den och låter den svalna. Nu: Dags för Glasyren!
  • 200g smält smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl florsocker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor (OBS! Blanda inte i äggulorna förrän glasyren svalnat en aning!)

När glasyren är färdig häller du ut den på den svalnade kakan och breder ut med en slickepott. sist men inte minst toppas kakan med kokosflingor!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229