Kyckling med smak av tryffel, kantareller och spenat

Ikväll blev det kyckling till middag! Men inte någon vanlig och tråkig kyckling, utan en smakrik och höstig. Jag kikade på lite olika recept, kollade vad vi hade hemma, och blandade ihop allt till en jättegod gryta. Det jag använder var:

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

Salt och peppar

1 burk champinjoner

0,5 dl kantareller

0,5 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 kycklingbuljong (utblandad i 2 dl kokande vatten)

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche (=CF)

3 dl spenat (jag tog fryst och tinade innan)

1-2 tsk svart tryffelolja

Ris

Börja med att koka riset. Skiva/dela sedan kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, gul lök, vitlök, salt och peppar. Blanda i både kantareller samt champinjoner och låt steka en stund. När kycklingen fått lite färg kan matlagningsgrädden, CF, kycklingbuljongen + vattnet blandas ner i grytan. Låt detta puttra några minuter innan spenaten och tryffeloljan blandas ner. Tryffelolja har en väldigt speciell smak, så börja med att tillsätta väldigt lite, och smaka sedan av. Låt allt koka på låg värme i några minuter. Innan rätten kan serveras smakas den även av med salt och peppar!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229