Jordgubb- & passionsfruktscheesecake med kladdkakebotten

Igår när jag bakade denna underbara cheesecake fick jag inspiration från flera olika recept, så det blev en liten inspirationscheesecake till slut. Jag började i alla fall med att göra kladdkakebotten. Den gjorde jag genom att först smälta smöret, och sedan blanda i resten av ingredienserna i kastrullen. Smeten hällde jag sedan i en rund form med avtagbar kant + bakplåtspapper i botten på formen. In i ugnen på 185 grader i 12-15 minuter. Låt den sedan svalna helt, gärna i kyl eller frys. Ingredienserna jag använde var:

180 g smör

3,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

3 ägg

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

Själva cheesecakefyllningen gjorde jag sedan på dessa ingredienser:

200g philadelphia

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 äggulor

5 dl hårt vispad grädde

2 dl mosade jordgubbar

5 st passionsfrukter (gröp ur kärnorna och sila sedan ur saften med hjälp av en sil och en gaffel)

Vispa ihop philadelphia, socker och vaniljsocker. Vänd sedan i en äggula i taget i denna blandning. Ta den hårt vispade grädden, de mosade jordgubbarna och passionsfruksaften och blanda ihop med philadelphiablandningen. Häll denna smet över den kylda kladdkakebotten och stoppa in i frysen i minst 4-5 timmar tills den stelnat. Ta fram kakan 20-30 min innan servering och toppa med jorgubbar, passionsfruktkärnorna samt citronmeliss.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229