Postad i: Bebis

Jag och Mille behöver era tips!

Alla bebisar älskar väl att åka både bil, vagn, bli omkringburen i bärsele, sitta i babysittern, ja helt enkelt spendera sin tid i saker som rör på sig? Det trodde i alla fall jag. Men icke sa nicke... Vår lilla plutt hatar allt det ovan nämnda, och högst upp på hata-listan är nog att åka bil skulle jag tro. Bärselen fungerar helt utmärkt när han sover, men i vaket tillstånd verkar det vara mest tortyr enligt honom. Napp är en annan sak som inte riktigt faller honom i smaken heller. Så som ni då förstår har vi en grabb som till stor del är rätt så missnöjd, vilket betyder att han har en mamma som går sönder av förtvivlan. För är det något som gör ont så är det väl att se sin bebis alldeles förstörd och gråtig.

Vagnen fungerar ibland. Efter att ha tröttat ut honom helt och hållet här hemma skriker han ”bara” de första 15 minutrarna innan han slocknar. Sen vaknar han oftast efter ca. 40 minuter av promenad, och då är det skrikfest igen.

Allt detta är kanske heeelt normalt och inte alls så ovanligt som jag tror, men när man ser och hör hur lätt andra kan ta sig till och från hemmet känns det lite surt måste jag säga. SÅ summa kardemumma, har någon något tips på vad vi kan göra för att få honom att gilla dessa saker tro? Varenda litet tips är guld värt! Det som känns värst är nog bilen och vagnen, för utan dessa färdmedel tar vi oss ingenstans, haha.

Jag känner mig som världens mest negativa människa när jag skriver detta, men det är för lilla Milles skull mestadels. Jag vill ju bara att han ska vara glad! För har man en glad bebis, får man en glad mamma har jag hört.

  • Postad i: Bebis
  • Nära Rektorsgatan , Gävle

Gillar

Kommentarer

Helena
Helena,
Jag vet hur det känns att ha en bebis som är missnöjd/ledsen i allmänhet och hur det känns som om alla runtomkring har ett liv med bebis som går hur smidigt som helst. Det kan vara riktigt tufft! Vet inte om det är till någon tröst, men min erfarenhet är att man själv inte kan göra så mycket för att påverka barnet att tycka om/vara nöjd med olika saker. För oss har det i alla fall varit så, från att tex vägrat/inte velat vara i vagn, ta napp eller välling till att helt plötsligt en dag bara gilla det! Jag har också tänkt som du, och varit ledsen för att jag tänkt att det tex aldrig skulle gå att ta en promenad med vagn eller liknande ”som alla andra”. Men som sagt, helt plötsligt kan det bara vända en dag. Jag har även tänkt som så när det gäller att testa olika modeller av saker - så som nappar, nappflaskor mm. Min personliga uppfattning är att det också sker av en slump - helt plötsligt en dag råkar det bara vara något som fungerar. Även om det känns hopplöst när man är mitt i det, så kan det faktiskt hjälpa att tänka att det kommer bli bättre och det kommer gå över!! Det kan jag lova 😊 Du gör ett jättebra jobb, kämpa på!
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Åh vilket bra meddelande detta var! Jag kanske bara måste inse att lillen inte gillar allt, och att det som du säger kanske fungerar helt plötsligt! Tack så himla mycket för pepp, det behövs ☺️
nouw.com/tildakristinholmberg
tovelarsson
tovelarsson,
Åh, vi hade det exakt lika med egentligen båda barnen, men Hedda var nästan värre. Särskilt i bilen! Och vagnen gick inte an om vi inte fick henne att somna först och sen la ner henne. Det har blivit otroligt mycket bärande (Hedda gillade dock att sova i bärselen tack och lov, Viggo bar jag så mycket att jag fick en inflammation i ena handleden!). Men jag vill ändå skicka lite pepp för det kommer gå över och han kommer tycka att det är okej med t.ex. babysitter med tiden! Och kanske liggvagnen inte funakr alls, men då kommer han säkert gilla sittdelen bättre! Det händer så mycket på bara någon månad, och vips kan de prassla med någon liten leksak i bilstolen så att tålamodet förlängs lite hela tiden liksom! 😊 Gör det du måste för att få avbrott och paus, även om det handlar om att visa Babblarna på telefonen liksom! <3
nouw.com/tovelarsson
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Hej fina du! Vad ”skönt” att höra att det är fler som har upplevt samma situation... och precis som du säger så kommer det ju bara bli bättre och bättre med tiden ☺️ Bara henom att ha förstått det känns allt lite bättre, och dessutom har han blivit mycket nöjdare nu efter att jag testat några av alla tips! SÅ SKÖNT 😍 Tack för att du tagit dig tiden att skriva <3
nouw.com/tildakristinholmberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229