Hummus, müsli, fröknäcke med chili och rabarberchutney

Hummus, müsli, fröknäcke med chili och rabarberchutney. Ja, det är vad jag har donat med sedan jag kom hem från nattens jobb. Medan fröknäcket var i ugnen passade jag dessutom på att sova lite! Jag ÄLSKAR verkligen att kunna dona i köket så som jag har gjort idag. Jag vill vara en sådan person som väljer att inte köpa halvfabrikat utan gör det mesta hemma. Och jag hatar att jag inte hinner vara den personen just nu. Därför bestämde jag mig redan i helgen att jag skulle spendera den här måndagen i köket. Jag blir verkligen lugn av att det!

Recept hittar ni nedanför bilderna.

Recept på min müsli och fröknäcke med chili hittar ni HÄR.

Hummus (inspiration från min fina Linnéa):

230g kikärtor

1 msk olja

1 msk turkisk yoghurt

1 msk tahini

0,5-1 tsk citronsaft

1 pressad vitlöksklyfta

Krydda med salt och spiskummin
  1. Mosa alla ingredienser tillsammans. Jag använde handmixer och det gick jättebra!

Rabarberchutney (inspiration från svärmor):

400g rabarber (delade i små bitar)

1,5 finhackad rödlök

1 msk ättika (24%)

0,5 dl vatten

3,5 dl socker

1 tsk riven ingefära

1 msk curry

1 finhckad röd chili

8 st småhackade torkade aprikoser

1,5 tsk både salt och peppar
  1. Koka rabarber, rödlök och ättika i cirka 10 minuter.
  2. Lägg i resten av ingredienserna i kastrullen och låt detta koka i 30 minuter. Rör om då och då.
  3. Låt svalna innan servering. Förvaras kallt.

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229