Postad i: Bebis

Hej vecka 30 / Ett häftigt barnmorskebesök!

Gravidvecka 30. TRETTIO av 40 veckor, förstår ni???? Jag måste påminna mig själv om detta faktum varenda eviga dag... För det är helt ofattbart att det bara är 10 veckor tills vi får träffa vår lilla kille.

Vi hade, dagen till ära, ett inbokat besök hos barnmorskan idag, och det var faktiskt det häftigaste hittills. Eller ja, om man räknar bort ultraljudet då. Både jag och J fick nämligen hjälp att känna hur lillen ligger där inne, och därmed också få reda på att han faktiskt ligger fixerad med huvudet nedåt redan nu. Coolt va? Så vi fick alltså ta våra händer och känna bebisens huvud för första (!!!) gången någonsin. Så mysigt alltså!

Förutom det fick jag reda på att mitt järnvärde blivit för lågt. Så nu väntar järntabletter och troligtvis lite problem att gå på toaletten framöver... Vilket känns lite typiskt. Sen så var min mage lite i det minsta laget, så vi får se nästa gång om den kanske växt till sig lite bättre.

Att jag gått in i vecka 30 verkar också medföra lite krämpor här och där. Jag känner av lite smärta från ryggen, lite från fogarna, har halsbränna då och då, och dessutom allmänt svårt att röra på mig då magen är i vägen. Sen så har jag börjat få en hel del sammandragningar, främst på kvällarna, så barnmorskan sa faktiskt åt mig att börja ta det lite lugn nu. Så ja, det passar faktiskt väldigt bra att gå hem på ledighet om bara 10 pass måste jag erkänna.

Hoppas att ni har haft en fin dag i solen allihopa! Puss och kram

  • Postad i: Bebis
  • Nära Rektorsgatan , Gävle

Gillar

Kommentarer

linnearosengren
linnearosengren,
Åh va roligt! Längtar till jag med får känna hur hon ligger. Vi var med på koll idag men v25 så går inte att känna. Så himla härligt att du mår så bra! Och superfin är du också 💕nouw.com/linnearosengren
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Ja det var så himla oväntat att man kunde känna så väl! Sååå häftigt 😍 men vad spännande! Se till att ni får känna nästa gång då! Men tack snälla du 🥰nouw.com/tildakristinholmberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229